„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2014. szeptember 12., péntek

Tavi Kata - Nyitótánc

Lilla imád táncolni, épp ezért alig várja az új középiskolát és a tánccsoportot, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat. Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten. A szülők azt mondják, valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián? Mi zajlik a kosárcsapatban, miért vitáznak egymással a fiúk, hol nyíltan, hol burkolva? Tényleg a tehetség számít? Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból elutasítás, szeretetből harc? Van-e megbocsátás egy lánycsapatban? Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét. Meg kell hogy mondjam őszintén az elején kicsit megijedtem, amikor láttam, hogy 15 éves kamaszokról fog szólni a könyv, akik még csak most mennek kilencedikbe. Féltem, hogy olyanokat tesznek majd, amik nem igazán a korosztályukra jellemző, de szerencsére nem így történt :) Igazság szerint olyan kamaszokról volt szó, akinek meg kellett küzdeni a rájuk jellemző problémákkal. Egy kicsit tényleg úgy éreztem, hogy újra ott állok a gimi kezdete előtt, és retteg az új dolgoktól...

Mint ahogy azt már említettem Lilla most kezdi a középsulit a Duna-parti Gimnáziumiban, de mielőtt ez megtörténne kiderül, hogy új szomszédjaik vannak. Akik nem is annyira újak! Lilla apjától megtudja, hogy Krisztián (akivel egy osztályba fognak járni) és családja még gyermekkorukban költöztek el innen. Kiskorukban jóban voltak egymással, de aztán valami miatt haraggal váltak el. Na itt egy kicsit megijedtem, hogy a történet olyan lesz, mint Anita Gayn Senkinek sem kellesz könyve (ami az egyik kedvencem), féltem, hogy az egész nagyon hasonlítani fog rá, de nem így volt!!! Krisztán teljesen más volt, habár sokszor beszámíthatatlanul viselkedett (FÉRFIAK!), de azért voltak kedves pillanati is Lillával... Na szóval a suli. Igen, elkezdődött, és itt aztán beindultak az események. Rengeteg új diák, és tanár, új név! jött be a képbe, szóval ha akarnám se tudnám őket visszamondani. Lila egyébként Márkkal ismerkedett meg először, aki a maga fura módján szerintem vonzó, aztán ott volt bolondos Kristóf is, aki szintén jó fej volt. És persze új barátnőkre is szert tett Flóra, Gréta és Jázmin személyében.
Lilla egyébként viszonylag népszerű az osztályban, nagyon erős személyiség, van véleménye és igazán kreatívnak is bizonyul. Ennek azért örültem, mert lássuk be a legtöbb lányos romantikus könyvek, "szürke egér" főszereplőkkel íródnak. A lány egyébként a tánc miatt iratkozott be ebbe a suliba, ugyanis imád táncolni. Ezeken az órákon is nagyon buzgónak bizonyul, nagyon sok jó ötlettel áll elő. Egyébként a táncórákon is rengeteg barátot szerez, és megerősíti kapcsolatát Márkkal és Kristóffal. 

Mivel a könyvben nagyon gyorsan haladnak az események, gyorsan eltelik az év, nem igazán szeretnék részletekbe bonyolódni A lényeg, hogy Lilla és "kosaras"Krisztián "kapcsolata" szinte a teljes könyvben nem igazán kiegyensúlyozott. Aztán ott van Márk a furcsa modorával és titkaival, de azért a végén mégis mindig segít Lillának. És a lányokkal sem egyszerű. Flóra ugyanis szó szerint megzakkan, hátat fordít a lányoknak (főleg Lillának), amiből további problémák adódnak. Lilla egyébként meglepően jól viseli a sulit, versenyekkel, szörnyű tanárokkal és persze, ami  a legrosszabb a matekórákkal együtt:) Hát igen akárki akármit mond, tényleg nem könnyű kamasznak lenni, megküzdeni azzal a rengeteg túláradó érzelemmel, ami ilyenkor bennünk zajlik. Ráadásul a szülök is hajlamosak elfelejteni, hogy nekik milyen volt, és ilyenkor tényleg csak egyvalaki érthet meg minket. Egy másik kamasz! Folytatás várható!!!Értékelés:5/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése