„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2015. február 2., hétfő

LOL könyvek és én


Mostanában 4 LOL könyvet is elolvastam. Mindenképpen szerettem volna bejegyzést írni róluk, de mivel nagyon gyorsan végeztem velük, és (mint mindig) időhiányban voltam, úgy döntöttem, hogy egy bejegyzésbe sűrítem őket.  Kelly Oramtól egyet, Marni Batestől pedig három könyvet olvastam el. Ami minden könyvre igaz volt, hogy középiskolában játszódó (na jó a Rocksztárt kaptam karácsonyra nem teljesen), nem éppen népszerű lányok a főhősök, és az ő küzdelmüket, szerelmi életüket ismerhetjük meg. És ami miatt mindegyik könyvet a szívembe zártam, az az örökké jelenlévő humor volt.Szóval az első könyv a Szívzűrterápia strébereknek volt. És ahogyan mondani szokták mindig az első a legjobb. Hát nálam ez igaz is volt, mivel az eddig olvasott LOL könyvek közül ez volt a kedvenc. Avery (ahogy a címből kiderül) stréber, de őt ez nem zavarja, hiszen legjobb barátja, és titkos szerelme is az. Avery és Aidan gyerekkoruk óta szinte minden időt együtt töltenek, és a lányt ez nem is zavarja sőt.. Aidanről ez már nem mondható el, és ez hamar ki is derül, hiszen közli a lánnyal, hogy most tartsanak egy kis távolságot a barátságukban. Ha ettől nem is, de attól már Avery teljesen kiakad, hogy Aidannek ráadásul barátnője is van, aki, hát egy... ribi. Szóval Avery a padlón van, főleg mivel emiatt a zűr miatt nemcsak legjobb barátját, de partnerét is elveszíti a tudományos kísérletben. És mit tesz ezután? Kitalálja, hogy maga lesz a kísérlet alanya, ugyanis azt akarja bebizonyítani, hogy az összetört szív csak akkor gyógyul be, ha az illető elszenvedi a gyász hét fázisát. Már csak egy társ kell. Szerintem Avery sose gondolta volna, hogy volt legjobb barátjának szexi bátyja fog neki ebben segíteni. Pedig így történt. Grayson nemcsak, hogy segít a kísérletében, de megmutatja a lánynak, hogy miről maradt le eddig, és hogy kell élni igazán. Szép lassan egymásba gabalyodnak és nemcsak, hogy átsegíti a fázisokon, és begyógyítja a szívét, de ráébreszti a lányt, hogy talán amit érzett az nem is szerelem volt. Mert az igazi, mindent elsöprő szerelem az más, az csak most jön :) 
Két indokból tetszett nagyon a könyv. Egyrészt az, hogy Avery összetört szívét tudományosan akarta bebizonyítani, igazán egyedi és ütős és vicces ötlet volt. Habár nyilván amikor a hét fázis egyikében találta magát, már nem volt olyan szórakoztató az egész. Tetszett, hogy a jegyzetei mind tudományos adatokat tartalmaztak, addig a való életben Grayson olyan igazi emberi érzelmeket hozott ki belőle, amire a tudományban nincsenek számok és adatok. És ott volt még az mozzanat is, hogy Avery és Aidan azért voltak legjobb barátok gyerekkoruk óta, mert a szülei is azok voltak, és úgymond rákényszerítették őket. Kicsit elgondolkodtató, hogy vajon akkor ez az Avery és ez az  Aiden létezett volna, ha ez nem történik meg.. 

Aztán jöttek a Marni Bates könyvek. Elsőként a Segítség, Youtube sztár lettem! Főszerepben a
kétbalkezes Mackenzie. Az ügyetlen lány ha bármilyen sportról, vagy fizikai tevékenységről van szó (kivétel görkorizás) teljesen béna. Bezzeg ha tanulásról, főként ha töriről.. akkor aztán mindent visz. Főleg ha a helyes és menő Logan Beckettet kell tanítani.. De ne szaladjunk ennyire előre. Mackanzie ugyanis egy hatalmas baki után (az egyik legnépszerűbb focistára rávette magát, és újraélesztést alkalmazott rajta), amit levideóztak, és feltették a legnépszerűbb videómegosztó oldalra teljesen megváltozik az élete. A Láthatatlanból (mert ugyebár a gimibe több klikk is van, ezekből kettő a Menők, és a Láthatatlanok csoportja) hirtelen Menő lesz. Vagy mégse? Mert annak ellenére, hogy most már mindenki ismeri, sőt a legnépszerűbb rockbanda a klippet készített a bakijáról, Averynek nem megy ez a menőzés dolog. Hiszen ez nem ő. Ráadásul Logan már akkor is kedvelte őt, amikor még senki nem ismerte igazán. De persze addig, amíg erre rájön elég rögös út vezet.
Nos, ez a könyv is nagyon tetszett. Tele volt humorral, ami mindig jól jön, és persze a szerelmi szál sem maradhatott el. Logant nagyon csíptem, hiszen annak ellenére, hogy Menő volt, nem igazán izgatta magát az ilyen dolgokon. És persze Mackenzie bénázásain rengeteget nevettem, kedvencem a részeges jelent volt. És még ott voltak a lány barátai az örök vidám Corey, és a szintén stréber Jane is, akik igazán jó csapatot alkottak, szóval mindenképpen jó kis könyv.

A történet folytatódik a Láthatósági mellény lúzereknek történetben. És habár a cím magyar megfelelője annyira nem nyerte el a tetszésemet, a történet mindenképpen megér 5 pontot. (5 pontból természetesen) Jane, Mackenzie legjobb barátnője eddig háttérbe szorult, de most az ő gondolatait ismerhetjük meg. Ha Kenzieről azt mondtam, hogy okos volt, akkor Janeről azt mondanám, hogy hiperszuper agytröszt, és még élvezi is a tanulást. Habár miután legjobb barátnője sztár lett, a másik pedig egy rocksztárral randizik, kicsit magányosnak érzi magát. Éppen ezért úgy dönt, hogy elég a láthatatlanságból, ő igenis hallatni fogja a hangját, és elege van, hogy a suliújságnál csak a mások által írt cikkek hibáit javítgatja. Éppen ezért felszólal, hogy ő többet akar. Arra nem gondol, hogy megkapja rögtön a címlapsztorit, ráadásul a szexis fényképész Scott Faser fogja felügyelni a munkáját. Ráadásul Scott szinte minden (többször kínos) helyzetben jelen van, és úgy tűnik, hogy nagyon is a lány veséjébe lát. Az biztos, hogy habár Mackenziet is nagyon bírtam, de Jane valahogy jobban a szívemhez nőtt. Azt hiszem az ő helyzetébe jobban bele tudtam magam élni. Megértem, hogy a sok hallgatás után, milyen nehéz felszólalni, és kiállni magadért. Éppen ezért tetszett annyira az írónő ajánlása: "A könyv azoknak szól, akik tudják, milyen az, amikor csak mellékszereplők mások életében. Soha nem késő a saját életetekben eljátszani a főszerepet!"  Scott is nagy kedvencem lett. Különösen azért, mert ő végre nem egy hős szerelmes volt, aki megvédte minden bajtól Janet. Nem, ő inkább mindig keményen megmondta a nyers igazságot a lánynak, ami habár fájt neki, mégis a helyes irányba terelte őt. Ők lettek a kedvenc párosom :)

És végül a Rocksztárt kaptam karácsonyra. Holly nagyapjával és unokatesóival tölti a karácsonyt egy luxushajón. Ez nem is lenne olyan nagy gond, ha az unokatesói nem lennének olyan nagyon kiállhatatlanok, akik alig várják, hogy beleköthessenek a lányba. Ez a rettenetes sors addig tart, míg egy este rá nem jön a tengeri betegség, és be nem ront az első kabinba, amit meglát, hogy könnyítsen magán. És kié az a bizonyos kabin? Igeen, a már korábban megismert ReadySet rockbanda dobosáé Dominic Wyatté. Ráadásul a srác nem igazán kedves vele, még paprikaspray-vel is lefújja őt:D Mindketten alig várják, hogy megszabaduljanak egymástól, csakhogy ez nem olyan egyszerű. A fotósok ugyanis megjelennek, és nagy félreértések után egy párnak állítják be őket. Szóval most el kell játszaniuk, hogy mennyire nagyon szeretik egymást... És persze kezdeteben ez szörnyen nehéznek bizonyul, de ahogy telik az idő, és egyre jobban megismerik egymást, valami megváltozik. Talán mégse lesz ez olyan nehéz...
Az összes közül ez tetszett a legkevésbé, valahogy nem sikerült a szívembe zárni a szereplőket. Szerencsére a humora azért vitte végig a történetet, és kellemes kikapcsolódást nyújtott arra a pár órára, mialatt elolvastam :)

1 megjegyzés:

  1. Esetleg ha valaki szívesen elolvasná őket, ezek a remek kritikák után :D akkor itt ingyen letölthetitek:
    http://lolfan7.webnode.hu/letoltesek/

    VálaszTörlés