„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. december 16., szerda

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat.

Folytatódik a Gyönyörű Maddox fiúk története, ezúttal Thomas a terítéken. Ami az előző rész után bizony kellett is. Travis és Trenton története egy időben játszódik, Thomasé viszont már folytatás, így szerintem érdemes sorban haladni a könyvekkel. Ezért is előre szólnék azoknak, hogy akik esetleg még nem olvasták az első két könyvet, hogy azokra nézve a bejegyzésem spoileres lehet. 

Ahogy azt már említettem a könyv Thomasszal folytatódik, aki éppen - ahogy azt már mi is tudjuk - egy nehéz szakításon van túl. A történet másik főszereplője, Liis (,,Mint a 'Mísz', csak l-lel"), akinek a munkája a mindene, ezért nem akar érzelmileg elköteleződni, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a most már ex-vőlegényét hátrahagyva San Diegoba költözött. Az új munkahelyén töltött első nap előtti éjszaka találkozik egy titokzatos és dögös (jó páros!) férfival, akivel aztán egy forró egyéjszakás kalandba keveredik. Itt meg kell jegyeznem, hogy az írónőnek sikerült egy igencsak hirtelen és... khm zavarba ejtő kezdéssel indítania, amire nem számítottam. Nade a lényeg, hogy Liis másnap elégedetten (és kielégülten) ébredt azt gondolván, hogy soha többé  nem látja a férfit. Sajnos azonban csalódnia kell, hiszen a szexi pasi (akiről talán már kitaláltátok, hogy Thomas) nem mást, mint a főnöke. A munkájában precíz és kiegyensúlyozott Liis kezéből kiesni látszik az irányítás, mialatt azon igyekszik, hogyan tartsa a tisztességes távolságot szívdöglesztő főnökétől, miközben a teste és a szíve is felé húz, és természetesen Thomas sem könnyít a helyzetén. Ezen aztán az sem segít, hogy a kedvenc ügynökeinek három napig el kell játszania Thomas családja előtt, hogy boldog párt alkotnak...

Amit mindenképpen be kell vallanom, hogy Travisék történetét nagyon szerettem, Trent és Camilé viszont már annyira nem jött át nekem, és ezután egy kicsit csalódva elkönyveltem magamnak, hogy az írónő már nem tud igazán újat mutatni. Mekkorát tévedtem! Őszintén szólva a Gyönyörű megváltás-ról hamar kiderült, hogy ez sokkal jobb lesz, és szó szerint faltam sorokat. Ennek oka egyrészt Thomas, a megsebzett Maddox, aki egyszerre volt lélegzetelállítóan szexis és szívfacsaróan érzékeny. Aztán itt van nekünk Liis, aki nagyon más az előző két lányhoz képest, és felüdülés volt olvasni a gondolatait. Egyrészt kemény és dögös, másrészt viszont a felszín alatt ott vannak a sebezhető pontjai, félelmei, amik viszont nagyon emberivé teszik.
,,-Liisnek még rá kell jönnie, hogy a matek nem old meg mindent - mosolyodott el Thomas. - A szerelem nem előrejelzések vagy viselkedési formák összessége. Becsap, mint a villám, és nincs felette hatalmunk."
Természetesen nagyon vártam azokat a részeket, amikor viszont láthatom a régi kedvenceimet, hiszen Travisnek és Abbynek nagyon sok oldalt és több könyvet is szánt az írónő, így nekik még mindig van hely a szívemben. És amikor a Maddox fiúk egy helyen vannak, akkor csak úgy árad a jókedv és persze a tesztoszterin a könyvből :) 

Ami nagyon tetszett még nekem, az az epilógus volt, hiszen végre összeértek a szálak mind a Gyönyörű tévedés, de főként a Veszedelmes sorscsapás-sal. Örülök, hogy pontot tettünk Travisék múltjára (legalábbis most úgy látszik) és azért Trentékére is. Habár amiatt egy kicsit elégedetlen voltam, hogy a végén egy-két dolog nem derült ki számomra, például hogy a testvérek elsimították-e a nézeteltéréseiket, vagy hogy Thomas végre rendszeresen hazajár-e a családjához. Ezeken azért mégiscsak könnyű felülemelkednem, és így is megér öt pontot a könyv, mert egyrészt nagyon jó volt visszatérni egy megszokott környezetbe, másrészt végre ismét egy ízig-vérig Maddoxról olvashattam. Hmmm..


És most lássunk egy kis Maddox-matekot!  

Ami eddig történt...

Beautiful sorozat:
- Gyönyrű sorscsapás (1) - Veszedelmes sorscsapás (2) - Gyönyörű esküvő (2,5) - Abby és Travis története
- Mrs Maddox (1,5) és Something Beautiful (3) - Szintén a Beautiful sorozat részei: Abby és Travis Valentin napja, és a már jól ismert America és Shepley története (még nem jelentek meg magyarul)

- Gyönyörű tévedés - Camil és Trent története (Maddox 1)
- Gyönyörű megváltás - Liis és Thomas története (Maddox 2)

Ami még jön...
- Beautiful Sacrifice - Falyn és Taylor története (Maddox 3)
- Beautiful Burn - Ellison és Tyler története (Maddox 4)

Értékelés: 5/5



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése