„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2016. december 19., hétfő

Karácsonyi blogturné (2016)


Már csak 5 nap van karácsonyig, mostanra talán már lementek a nagy rohamok (haha), mindenki megvette az utolsó ajándékokat, a ház díszben áll, már a negyedik gyertyát is meggyújtottuk, és talán már mindenhol összeállt az ünnepi menü. Őszintén nekem sajnos idén nehezen jött meg a hangulatom, mert a munka, vizsgák és a szakdolgozat írás rengeteg energiámat felemésztette, de erről majd az évösszegző posztomba írok részletesebben is. Éppen ezért most nagyon sok karácsonyi történetet olvastam, ami azért mindig sok jó érzéssel töltött el, ráadásul tegnap esett is a hó nálunk, úgyhogy én most nagyon boldog vagyok, és így várom a karácsonyt!

És természetesen a blogturné sem feledkezett meg a karácsonyról...

“(...) leginkább a karácsony hangjait szeretem. Az utcasarkon álldogáló télapók csengettyűinek csilingelését, az ismerős karácsonyi slágerek dallamait a fonográfon és a kántálók édes, néha hamiskás hangján. Élvezem a város nyüzsgő forgatagát is. Izgatottan hallgatom a csomagolópapírok ropogását, az üzletek zacskóinak zörgését, és jókedvre derítenek az idegenek vidám karácsonyi köszöntései.”
 
Mi, a Blogturné Klub tagjai is hisszük, hogy a hang nagy jelentőséggel bír mindennapjainkban. Képes mosolyt csalni arcunkra, selyemként beburkolni szívünket-lelkünket, vagy egyszerűen csak elringatni bennünket. Olyan csoda, mely szemünket lehunyva is emlékeket, rég elfeledett érzéseket, illatokat, szeretteket tud felidézni.
Ezért most egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Korábbi turnéink során megtapasztalhattátok: a csoda bizony létezik. Életre keltek a könyvek, megelevenedtek szereplőik, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok pedig  beteljesedtek! Láthattátok, kedvenceitek miként várják és töltik az ünnepeket. Idén viszont hangot adunk nekik vagy életre keltőiknek.

Mától kezdve minden nap egy könyves karakter vagy szerző kíván nektek kellemes ünnepeket, s meséli el, ő miként vélekedik a Karácsonyról, videó- vagy hangüzenet formájában. Vendégeink között pedig épp úgy lesznek külföldi és magyar írók, mint állati, természetfeletti vagy emberi szereplők. A többi? Legyen meglepetés.

Természetesen a karácsony nem múlhat el ajándékozás nélkül, így ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre, a Blogturné Klub badass télapói a ti karácsonyfáitok alá is becsempészhetnek egy-egy meglepetést.


Jó szórakozást!

Én egy olyan írónőt választottam, akit idén ismertem meg. Két könyve is megjelent fantasy műfajban, és engem teljesen levett a lábamról elképesztő történeteivel és humoros stílusával. Talán már kitaláltátok, hogy Virág Emíliáról van szó, aki egy nagyon frappáns videóban kíván boldog karácsonyt videójában. 
NYEREMÉNYJÁTÉK

Karácsony közeledtével a mi szívünk is megenyhül, ezért mostani játékunk során csupán néhány egyszerű, jelképes értékű kérdésre kell válaszolnotok. Ha pedig mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggerek és szerzők által felajánlott varázslatos nyeremények valamelyikét.
De ez még nem minden!
Valamikor a turné során, meglepetésszerűen kisorsolunk egy szerencsést, aki különleges ajándékban részesül. Hogy miben? Kemese Fannitól fog kapni egy különleges (Pippa mentes) karácsonyi képeslapot - a többi viszont maradjon titok.

Kérdésem: A Sárkánycsalogatóban mit szabadít Józsi Budapestre?

Fontos! A játékban csak az vesz részt, aki mindegyik kérdéssel megpróbálkozott. Továbbá csak magyarországi címre tudunk postázni, a nyerteseknek pedig 72 óra áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Emellett a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírhatjátok, melyik nyereményt szeretnétek leginkább (ettől függetlenül lehet, hogy nem azt kapjátok), és azt is, ha valamelyik könyv már megvan nektek.

a Rafflecopter giveawayTovábbi állomások

12/08 Biblioteca Fummie
12/18 Dreamworld
12/19 Könyvvilág
12/20 Olvasónapló
12/21 Biblioteca Fummie
12/22 Zakkant olvas
12/23 MFKata gondolatai
12/24 Blogturné Klub

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése