„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. június 5., kedd

Colleen Hoover: Ugly Love - Csúf szerelem



Colleen Hoover képes arra, amire nem sok szerző: újra meg újra megújul ugyanabban a zsánerben, és olyan egyedi ötletekkel képes folyton kedvenc szereplőket alkotni, ami egyszerűen elképesztő.
Most egy korábbi regénye érkezik végre magyarul, ami tökéletesen illik a sorba. Colleen Hoover felemel, meglep, megríkat - de az biztos, hogy nem hagy érzelem nélkül.
Ismerd meg Te is Tate és Miles történetét a Blogturné állomásain, és ha ügyesen játszol, Te is megnyerheted a könyv egy példány

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. június 7.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám:
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634571100



Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved.
Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról!
Ne várj semmit a jövőtől!
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.
Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története.
Vesd bele magad!

Sosem titkoltam, hogy milyen nagy rajongója vagyok Colleen Hoovernek, véleményem szerint az egyik legjobb írónő a new adult műfajban, elképesztően igényesen ír. Az Ugly Love-ot már azóta kinéztem magamnak, hogy 2015-ben felröppent a hír, miszerint film készül belőle, és meg is jelent egy előzetes Nick Batemannel a főszerepben. Naná, hogy rögtön el akartam olvasni! Azóta viszont nem sok új infót tudunk a filmről, már ha lesz egyáltalán, mindenesetre a könyv már felkerült a várólistámra, így most nagyon örülök, hogy végre megjelent a kiadónál.

Többek között azért is szeretem az írónő könyveit, mert akármilyen témába kezd bele, azt mindig egyedi módon írja meg, még akkor ha mondjuk nagyon közhelygyanús lenne a sztori. Hogy értsétek, mire gondolok, jelen esetben például a fülszöveg egy kicsit ijesztően, tucatsztorinak hangozhat ezzel a szexpaktumos dologgal, de Coleennak sikerült úgy megoldania az egészet, hogy még véletlenül se érezzük annak, sőt inkább a "szokásos" összetör, aztán felemel CoHo-stílust kaptam. Ezt természetesen részletekbe menően ki fogom vesézni az értékelésemben, de egyelőre kezdjük az elején. A főszereplőnk Tate új városba költözik testvéréhez, Corbinhoz, aki a családban már hagyománnyá válva pilótaként dolgozik. Nem ő az egyetlen, hiszen egy olyan házban lakik, ahol többen is ezzel keresik a kenyerüket, többek között a szomszédban lakó srác, Miles Archer is. Már a találkozásuk se mindennapi, hiszen Tate a beköltözés éjszakáján a lakásuk ajtaja előtt kiütve találja Milest. A bátyja éppen nem tartózkodik otthon, de mivel ismeri őt, ezért megkéri, hogy fektesse le, és gondoskodjon róla. Egy kicsit vicces, egy kicsit furi, de az biztos, hogy nem mindennapi ez a találkozás.




Miles naná, hogy egy jó pasi, aki rögtön felkelti Tate figyelmét, azonban eléggé zárkózottan viselkedik, nem nagyon akar közel engedni magához senkit. Viszont a szenvedély lángja hamar fellobban közöttük, aminek egy idő után már képtelenek ellenállni, és itt a jön a képbe az a bizonyos "csak szex és más semmi' egyezség. Milesnak mindössze egy, vagyis két szabálya van, amit szerintem sokan jól ismerünk a film "előzeteséből": "Ne kérdezz a múltamról, és ne várj semmit a jövőtől!"

Nyilván sokan arra gondolhatnátok, hogy Miles előbb-utóbb beismeri, hogy Tate megváltoztatta őt, ezért elfogadja a szerelmét, és boldogan élnek, amíg... csakhogy Colleen sosem a szabályok szerint játszik. Habár érezhető, hogy lassacskán kezdenek leomlani a férfi maga köré épített falai, a múlt mégsem ereszti őt, és nagyon sokáig megtagadja az érzelmeit a lány iránt. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mi állhat a mögött, hogy egy ilyen megtört férfi vált belőle, voltak tippjeim is, de aztán végül mégsem az lett, amikre gondoltam. Annyi biztos, hogy megszakadt a szívem a fiúrét.


"A szerelem nem mindig szép, Tate. Van, hogy egész idő alatt abban reménykedünk, hogy a dolgok előbb-utóbb megváltoznak. Hogy minden jobb lesz. Aztán egyszer csak azok kapjuk magunkat, hogy megint ott vagyunk, ahonnan elindultunk, és útközben valahol elhagytuk a szívünket."

A történetet váltott szemszögön keresztül ismerhetjük meg, és mindkettőjük személyében jól kidolgozott karaktereket kaptunk. Milesnak ráadásul nemcsak a jelenbéli gondolatait olvashattuk, hanem a múltjának eseményeit is átélhettük. Sokszor úgy éreztem, mintha nem is ugyanaz a személy lett volna a kettő; bepillantást nyerhettünk abba, hogy miképpen változik egy szerelmes, odaadó, lelkes kamasz, egy zárkózott, magányos férfivé. Tate személyében ismét csak egy erős főhősnőt alkotott meg CoHo, aki igazából az elejétől fogva tudta, hogy baj lesz abból, ami közte és Miles között zajlott, mégsem tudott lemondani róla. Szerettem, ahogy harcolt érte, ahogy lassacskán gyógyította a sebeit, de azt is, hogy tudta mikor kell (le)lépnie, amikor már ő nem tehetett semmit.

Összességében ez a CoHo könyv is elvarázsolt, ahogyan azt már megszokhattam az írónőtől. Egy kicsit főszereplők korát furcsálltam, 23 és 24 évesek, valahogy végig sokkal idősebbnek képzeltem el őket, mert úgy is viselkedtek. A szereplők közel kerültek a szívemhez, mindkettejükkel együtt tudtam érezni, a végén pedig kaptunk egy harmadik személytől is egy fejezetet, és én kifejezetten örültem, hogy így oldotta meg a konfliktust az írónő, mivel így volt a leghitelesebb Miles gyógyulása. Nem ez lett a kedvencem Hoovertől, de bátran ajánlom az írónő rajongóinak, mert bizony érdemes helyet hagyni a Csúf szerelemnek a könyvespolcokon!
Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunkban Colleen Hoover előtt szeretnénk tisztelegni, és eddigi kedvenceinkből válogattunk nektek össze idézeteket. A feladat könnyű: csak arra vagyunk kíváncsiak, melyik Hoover regényből származik az idézet. Írjátok be a megfelelő sorokba a könyv címét, és már indultok is a 3 Ugly Love - Csúf szerelem példány egyikéért.

"– Megengeded neki, hogy vezesse a kocsidat? Te szórakozol velem? Még engem sem engedtél soha ahhoz az átkozott kormányhoz. Ránézek, és megvonom a vállam. – Nem beléd vagyok szerelmes."


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
06.05 Könyvvilág
06.07 Kristina blogja
06.09 CBooks
06.11 Dreamworld




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése