„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. március 7., csütörtök

Jennifer L. Armentrout: Stone ​Cold Touch – Dermesztő érintés


Az imádott Jennifer L. Armentrout Komor Elemek sorozata karácsonyra új kötettel bővült, amiben egyre inkább bonyolódik Layla (szerelmi) élete.
A könyvről a Blogturné Klub tagjai mesélnek nektek, és ha szerencsések vagytok, egy példányt meg is nyerhettek a Dermesztő érintésből.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. december 12.
Eredeti megjelenés: 2014



Minden ​érintésnek ára van.
Layla Shaw megpróbálja újjáépíteni darabokra hullott életét – ez nem könnyű feladat egy tizenhét éves lánynak, aki szinte teljesen biztos abban, hogy ennél rosszabbra már nem fordulhatnak a dolgok. Lehetetlenül vonzó legjobb barátja, Zayne reménytelenül elérhetetlen a számára, hiszen Layla csókjának titokzatos ereje kiszívná a lelkét. Az őrzők klánja mindig is megvédte a lányt, ám egyszeriben kiderült róluk, hogy veszélyes titkokat rejtegetnek. És Layla szinte gondolni sem bír Rothra, a pokolian dögös démonhercegre, aki úgy megértette őt, ahogy senki más tudná.
Ám a mélypont néha csupán a kezdet. Layla ereje ugyanis váratlanul változásnak indul, és kínzón csábító ízelítőt kap abból, ami mindig is tiltott volt a számára. Azután, amikor a lány a legkevésbé számít rá, Roth visszatér, és olyan híreket hoz, amik örökre megváltoztathatják Layla világát. A lány végre megkaphatja azt, amire mindig is vágyott, de mivel közben szó szerint elszabadul a pokol, és egyre csak gyűlnek az áldozatok, az ár talán magasabb, mint amit Layla hajlandó megfizetni…


Jennifer L. Armentrout az egyik kedvenc ifjúsági fantasy írónőm, ami – természetesen – a Luxen sorozatának tudható be, hiszen jómagam is hatalmas rajongója voltam/vagyok a sorozatnak. A Komor elemek első részét, a Perzselő csókot, is hasonló lelkesedéssel fogadtam, egyetlen dolog, a szerelemi háromszög zavart engem csak, de mivel afelé hajlott Layla az első részben, amerre én szerettem volna (#teamroth!), megnyugodtam végül. Ennek ellenére csak félve álltam neki a folytatásnak, hiszen ha hinni akartam – márpedig kellett – a borító által sugallt történésekre, akkor bizony ez a kötet Lalya és Zayne párosát erősíti. Így is lett, ki is akadtam, de aztán szerencsére Jennifer mentett végül, de erről később.
Az előző kötet jó kis csattanóval zárult, Roth feláldozta magát, és szó szerint a pokol tüzes bugyraiban szenved, mindössze Bambit hagyta itt Laylánál, hogy védelmezze őt. Azt meg kell említenem egyébként, hogy imádom a csajt (mármint Bambit), a kígyó tetoválás mindig kitüntetett szerepet kapott Lalya mindennapjaiban, olykor vicces, olykor veszélyes szituációkban. Visszatérve, Lalya tehát ki van akadva, hogy elveszítette Rothot, de azért Zayne-nek sikerül őt egyben tartania, és vigyázni rá. Csakhogy ez a kezdeti barátságos hangulat hamar átcsap sokkal szenvedélyesebb érzelmekbe, hiszen ne feledjük el, hogy Layla gyerekkora óta odavan az őrzőért, csak nem lehetett köztük semmi, nehogy elszívja a lelkét, és aztán megjelent Roth, ami (sok)mindent megváltoztatott. Én valamiért egyébként azt gondoltam, hogy Lalya és Zayne azért kerülhet közelebb egymáshoz ebben a részben, mert Roth csak sokkal később kerül elő, de ez nem így volt, sőt igazából eléggé hamar feltűnt a színen. A légkör azonban megváltozott közöttük, Roth valamiért távol akarja tartani magát a lánytól, ami pedig ahhoz vezet, hogy konkrétan Zayne karjaiba löki őt. Emiatt haragudtam Rothra, haragudtam Zayne-re, de legfőképpen Laylára.
"Roth mellett feküdtem.Egyik karját a csípőmre rakta, a másikat bedugta a vállam alá, ujjai belegabalyodtak kócos hajamba. A mellkasa egyenletesen emelkedett-süllyedt. Éreztem, hogy Bambi a másik oldalamon hever, kényelmesen elnyújtózva. Micsoda egy fura szendvics tölteléke lettem!"

És itt jön az a rész, amit nem szerettem. Bármennyire is izgalmas és eseménydús volt ez a rész, egyszerűen rengeteg alkalommal nem tudtunk továbblépni Layla szenvedésén a fiúk miatt. Oké, felfogtam, hogy Zayne remekül néz ki póló nélkül, és Roth hol kedves, hol bunkó, és nem érti, hogy miért van így (habár szerintem annyira egyértelmű, hogy oda van a lányért), de könyörgöm, ne erről szóljon a fél könyv! Igazából nem is az zavart a legjobban, hogy szerelmi háromszög van benne, hanem az, hogy egyrészt erre van kiélezve az egész könyv, a legbrutálisabb, legveszélyesebb szituációkban is ez a központi téma, másrészt pedig Lalya gyerekes gondolatai ebből fakadóan, hogy aki mellett áll éppen a két fiú közül, az a legdögösebb, legjobb pasi az univerzumban, és így nagyon hiteltelen az egész. Na jó, hogy enyhítsek ezen a gondolatmeneten, azért sokszor amikor Zayne-nel volt, Roth megjelent az agyának egy hátsó zugában, úgyhogy valahol érezhető, hogy ki lesz a választott. Végül pedig annyit, hogy – ha eddig nem derült volna ki – én Roth párti vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy ne kedvelném Zayne-t, ő egy abszolút jó pasi, csak éppen ebbe a képbe nem fér bele számomra, de majd eljön az ő ideje is, és én már alig várom!
Ha a szerelmi háromszöges dolgot levesszük, akkor már jóval pozitívabb a kép, ugyanis rengeteg izgalmas dolog történt a háttérben kérem szépen! Kezdve a felbukkanó szörnyű teremtéssel, a lilinnel, aki Lalyla iskolájában ólálkodik, több gyerek lelkét elszívta, ami azt jelenti, hogy az illető meghal, és a lelke a pokolra kerül. Layla ráadásul valami miatt nem látja semmilyen teremtmény auráját, ezért nem tudja, hogy hol tartózkodik a lilin. A végkifejlet ebből a szempontból nagyot ütött, nekem volt egy apró sejtésem, de egyszerűen nem akartam elhinni, hogy meglépi ezt az írónő, de aztán mégis, úgyhogy WOW, egyrészt merész, másrészt azért fájdalmas. Aztán itt vannak az őrzők, élén Abottal, aki ugyebár Zayne apja, a klán feje, akik egyre ellenségesebbek a lánnyal, minden tragédiáért őt hibáztatják. Itt is voltak bőven fordulatok, a végén jól fejbe tudtam volna vágni néhányat közülük, eléggé elfajultak a történések. Ami pedig szintén nagyon tetszett, hogy ebben a részben több szerepet kaptak Lalya barátai, Stacey és Sam. Az előző kötetben inkább csak amolyan tipikus a „főhősnő legjobb barátai” szerepet adta neki az írónő, most azonban már jóval több kijutott nekik, egy kicsit jobban megismerhettük őket.


Azt szeretem ebben a sorozatban legjobban, hogy rámutat arra, hogy a való élethez hasonlóan semmi sem csak fekete és csak fehér. Hiába démon Roth, fekete aurával és hiába őrző Zayne, a legtisztább fehér aurájával, nem jelenti azt, hogy egyikük csupa rossz, a másik pedig csupa jó. Ebben a kötetben ez még jobban kirajzolódott, hiszen Roth és más démonok rengeteg jót tettek, persze megőrizve sajátos hozzáállásukat, az őrzők pedig nagyon sokat hibáztak és kegyetlenül viselkedtek ok nélkül. Még ebben a démonokkal és őrzőkkel teli világban sem lehet rámondani senkire, hogy teljesen tiszta, ártatlan, vagy pedig velejéig romlott. Éppen ezért nagyon tetszett az a rész, amikor Roth elvitte a démoni bárba Lalyát, és megmutatta, hogy nem minden démon olyan rossz, ahogyan azt őt gondolja, és ők is tudnak normálisan, hétköznapi módon viselkedni.
Megint csak azt tudom mondani, hogy Armentrout egy elképesztő világot álmodott meg, és habár már sokszor olvastunk korábban démonokról, angyalokról és egyéb teremtményekről, ő mégis mindig tud újat hozni a témában, csavarni a dolgokon, teljesen megváltoztatni a köztudatban lévő nézeteket. Ez a könyv rendkívül izgalmas volt, tele idegfeszítő pillanatokkal, durva csavarokkal és nem utolsó sorban szórakoztató mozzanatokkal is. Layla olykor idegesítő gondolatait kb. a könyv utolsó 10 százalékában tudtam elengedni, de az akkorát szólt, hogy elvitte az egész történetet. Mindent egybevetve nem bántam meg, hogy elolvastam a könyvet, habár voltak fennakadásaim, a figyelmemet végig fenntartotta, a függővég pedig elképesztő! Kérem a következő részt, azonnal!

Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mennyire ismeritek Jennifer L. Armentrout könyveit? Most eldől! A játékunk egyszerű: minden állomáson találtok egy részletet valamelyik Armentrout kötet fülszövegéből. A feladat egyszerű: írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely regényről is van szó.

Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy gond lesz. Nem is kevés.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
03.05. CBooks
03.07. Könyvvilág
03.09. Sorok Között (extra állomás)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése