„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2014. november 2., vasárnap

Joss Stirling - Storm és Stone

Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik. Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai. És most pedig a halálos fenyegetések… 
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő. Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud? Őszintén szólva egy kicsit féltem a könyvtől, mert úgy éreztem, hogy a Lélektársak sorozatot nehéz lesz felülmúlni. Szerencsére nem kellett csalódnom, mert ez a történet is teljes mértékben elnyerte a tetszésemet. Az írónőnek sikerült egy teljesen új világot felépíteni, ami egyáltalán nem hasonlított az előzőkre. Ennek azért is örültem, mert szeretem azt, amikor egy író egy nagy sikerű sorozat után képes egy teljesen újat alkotni, ami ráadásul a színvonalában is ugyanolyan :)

Engem a fülszöveg egy kicsit összezavart, és nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Ráadásul a nevekkel is egy kicsit gondban voltam, mivel mindkét főszereplőnek nem mindennapi név jutott. De most azért megpróbálom érthetően felvázolni a sztorit:) Szóval miután Raven visszatér a szünetről egyre több furcsaságokat tapasztal az iskolájában. Nem elég, hogy egyetlen barátnője nem ért még vissza a suliba, de úgy érzi, hogy egyre többen kirekesztik őt. Eddig se volt túl népszerű, de most már igazságtalanul lopással is vádolják. Úgy érzi teljesen egyedül maradt egy olyan elit helyen, ahol a diákok többsége gazadag, feslő osztályba való, míg ő nagyapjával él ketten, és ösztöndíjjal jár az iskolába. Ez egészen addig tart, amíg meg nem ismeri a két titokzatos új fiút Kierant és Joet. Joe nagyon közvetlen és rendes, de Raven figyelmét inkább a visszahúzódó, különc és hiperokos Kieran kelti fel, aki nem mellesleg igazán döglesztő:) A két fiú rögtön szárnyai alá veszik Ravent és barátokká válnak. (na jó Kierannel persze több lesz:)) Az iskolában azonban egyre jobban eldurvulnak a dolgok, mindenki a lány ellen fordul, még volt legjobb barátnője és az igazgató is. Ravennek rengeteg igazságtalanságot kell elviselnie, de szerencsére Kieran mindig kiáll mellette. Csak egy gond van a fiúval, hogy titkol valamit.. És Raven nem szereti a titkokat... A két fiatalnak tehát nagyon sok problémát meg kell oldania, ahhoz hogy együtt lehessenek.

Raven karaktere nagyon közel állt a szívemhez. Szerintem már többször is hangoztattam, hogy nem igazán szeretem az úgymond "szürke egér" lányokat, akikbe ennek ellenére a könyvek szereplőinek a fele szerelmes. Ravenbe is pont azt szerettem, hogy annak ellenére, amiket el kellett viselni (vagy talán pont azért) mindig erős maradt, és ami a legfontosabb kiállt magáért, és mindig volt véleménye. Kieran pedig maga a tökély... Imádtam azt, hogy mennyire okos (ó igen egy dögös, okos fiú a tökély!), de emellett édes és vicces volt. De ami legjobb, hogy ezeket a tulajdonságokat, Raven hozta ki belőle. És persze Joe-ról is mondani kell pár szót. Mert az ő humora azért mindent vitt. Kierannak tökéletes társa volt, tökéletesen kiegészítette őt lazaságával, közvetlenségével és persze a csáberejével. Vagy mondjam úgy, hogy jó zsaru, rossz zsaru?? :))

A a végére csak annyit mondanék, hogy aki szereti a fiatalos, romantikus könyveket egy kis krimivel megspékelve annak bátran ajánlom. Most hogy tudom az írónő képes volt valami teljesen újat alkotni, remélem folytatja az újabb regények gyártását:)

Értékelés:5/4.5Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése