„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2014. október 28., kedd

Bella Andre - A Sullivan család

Néha csak egy pillantás kell Chloe Peterson megesküdött, soha nem követi el többé azt a hibát, hogy megbízik egy férfiban. Indokai olyan fájóak, mint a sérülések az arcán. Úgyhogy amikor kocsija a vizes útról belecsúszik az árokba, meg van győződve róla, hogy az a fantasztikus fickó, aki megmenti, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Chase Sullivan sikeres fotográfusként válogathat a gyönyörű nők közül. Elégedett az életével – amíg rá nem talál Chloéra és a totálkáros kocsijára a Napa Valley-i út szélén. A köztük felsistergő vonzalom minden szerelmes pillantással és bűnösen édes érintéssel egyre nő, s Chloe nem tehet róla, de el kell tűnődnie rajta, hogy talán azzal a férfival találkozott, aki kivétel a szabály alól… Bella André az erotikus romantikus családregények műfajának nagysikerű írónője, a New York Times bestseller szerzője. Érzékenyen megírt történeteit már több mint tíz országban olvashatják rajongói. A Sullivan család-sorozatban megismerhetjük a testvérek, a hat fiú és az ikerlányok izgalmas szerelmi életét.

Már nagyon régóta szemeztem ezzel a könyvvel, de valahogy mindig megfeledkeztem róla. Aztán mostanában láttam, hogy sokan dicsérik szóval belekezdtem. Hát... lehet nem kellett volna. Vagy mégis. Mert most már legalább nem motoszkál az agyam egy hátsó rejtett kis zugában a kérdés, hogy  milyen a könyv, amikor lépten-nyomon összefutok vele. Szóval a lényeg, hogy nekem ez most nem jött be. Ez az egész számomra túlságosan is idilli volt. És nem a jó értelemben. A bajba jutott, ártatlan lányon segít a nagyon szexi, nagyon gazdag álom pasi, akinek semmi hibája nincsen. Nyilván ez a fajta felállás már sok könyvben benne volt, de ez nekem akkor is túl sok volt. 
De nézzük is a sztorit. A könyv elején képet kapunk Chase-ről és annak családjáról. Megismerhetjük anyukáját, és hét testvérét (gyorsan utánanéztem, és igen lesz mindenkinek egy kötet!). Miután a család megünnepelte édesanyja születésnapját, Chase elutazik testvére szőlőbirtokára, hogy munkájának hódolva fotózhassa a szép tájat, és az annál is szebb lányokat. (vagy fordítva?) Út közben azonban rátalál Chloera, akinek a kocsija tönkrement, és nincs hová mennie, és mindezek mellet még egy hatalmas zúzódást is visel az arcán. A lány azonnal felkelti Chase érdeklődést, és elviszi őt a szőlőbirtokra. Persze a vonzalom azonnal fellángol, és az egy éjszaki maradásból, hamarosan több is lesz. Chloenak nehezére esik, hogy bízzon bármelyik férfiban, hiszen nagyot csalódott a volt férjében. Ennek ellenére nem tud ellenállni a vonzó férfinak, és megadja magát neki. A férfi egyre jobban beférkőzik a bőre alá, és minél tovább marad a birtokon, annál nehezebb fenntartania a "csak szex" kapcsolatot.
És hogy miért nem tetszett a könyv? Egyrészt elegem van az olyan történetekből, amelyekben már két éjszaka után szerelmesek egymásba a szereplők. Az még úgy oké, hogy ott van a kémia és "nem tudnak egymásnak ellenállni", de akkor is! A szerelem számomra még korai! Aztán ami még probléma volt nekem, az Chase. Ő olyan tökéletes volt, hogy az már tényleg nem létezik. A szokásos persze, hogy jól néz ki, gazdag, védelmező, de hogy mindig olyan idegesítően kedves és megértő legyen, na és persze humoros. Ezt már nem hittem el. Én - kimondhatom őszintén - nagyon sok romantikus könyvet olvastam, legyen az egyszerű romantika, vagy erotikus is egyben. A legtöbb erotikus könyvben megjelenik a lányt mindentől óvó-védő szerep a férfiaknál, és megvan gazdag-jóképű dolog is, de ott legalább mondhatni vannak hibáik a férfiaknak. Legyen az, hogy arrogáns, basáskodó:), önfejű, makacs, és így tovább. És azt hiszem ezek a dolgok tették kicsit hihetőbbé az egyébként lássuk be nem igazán reális történeteket.  De Chase... számomra inkább unalmas volt, mint megnyerő. Szóval én úgy gondolom, hogy a könyv legnagyobb hibája az volt, hogy Chase-nek nem volt semmi hibája :)



Értékelés: 5/2.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése