„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2014. október 22., szerda

Susan Elizabeth Phillips - Chicago Stars


Amióta kivégeztem az Angyali csók című könyvet, úgy érzem, hogy muszáj SEP könyveket olvasnom. A Chicago Stars sorozattal folyattam, ami 7 könyvből áll. Mivel nagyon gyorsan haladtam a történetekkel, de sajnos idő hiánya miatt nem tudtam mind a hét könyvről bejegyzést írni, úgy döntöttem, hogy egybe írok a sorozatról. A hét könyvnek egyébként hasonló felépítése van, mindegyik a Chicago Stars futballcsapat játékosairól, vagy ahhoz közel álló személyekről (edző, menedzser) szól. Annak ellenére, hogy mondhatni fiús témáról van szó, az írónőnek sikerült a női nemnek kiváló (de nem csak nőknek!!) romantikus történeket alkotnia. 






Az első könyv a Csak te kellesz című Phoebe Somerville és Dan Calebow történetét mondja el. A két szereplő első  benyomásra nem igazán kedveli egymást (egyébként ez minden könyvnél így kezdődik) Phoebe most örökölte meg a Chicago Stars nevezetű futballcsapatot zsarnok édesapjától. Dan a csapat edzője csak egy elkényeztettet, gazdag libát lát benne, aki ráadásul semmit sem ért a focihoz. A lány szörnyű múltja miatt nem kedveli az edzőt nagy hangja és erőszakos kinézete miatt. Persze mindkét szereplő álarca mögött sokkal mélyebb dolgok rejtőznek. Már rögtön az első könyv teljesen lenyűgözött az állandó feszültsége, a humora, és persze a szexisége miatt:) Nagyon dinamikus volt végig, egy percre se untam meg a történetet. Phoebe nagy kedvencem lett, a rengeteg szörnyűség után is erős és magabiztos maradt, de azért az érzékeny nő is megmaradt benne.

A második könyv a Se veled, se nélküled talán a legkevésbé nőtt a szívemhez. Az első után nem igazán nyújtott annyi kihívást és izgalmat számomra. Gracie Snow Floridába költözik, hogy egy film forgatáson produkciós asszisztensként dolgozzon. Úgy gondolja, ha itt sikeresen helytáll, akkor talán később feljebb kerülhet a ranglétrán. A feladata azonban, hogy a volt futballjátékost, akinek egy sérülés miatt abba kellett hagynia sportot, rávegye arra, hogy időben menjen el a forgatásra. A gazdag, jóképű, de nehézfejű Bobby Tom Dentotn azonban megnehezíti a feladatát... Nem volt rossz ez a könyv se, bájos és humoros is volt, de valahogy hiányzott az első részt végigkísérő izgalom.

A harmadik rész nem igazán volt valósághű. Legalább is számomra. Jane, aki már 34 éves, de nincs se pasija, se gyereke, pedig egy gyermekere nagyon vágyik már. Éppen ezért dönt úgy, hogy szó szerint kihasznál egy férfit a célja érdekében. Ami még ennél is különösebb volt számomra, hogy mivel ő egy zseni, de nem akarja, hogy a gyereke is olyan csodabogár legyen, mint ő, egy buta férfit keres. És így dönt a sekélyes, de jóképű Cal Bonner mellett... Hát ez a felállás számomra egyszerre volt hihetetlenül fura, de azért vicces is. De ezután a szokatlan kezdés után már teljesen át tudtam magam adni a történetnek, ami szintén nagyon szórakoztató volt. Szerencsére a végre nem kellett csalódnom az írónőben.

A negyedik könyv - az Álom édes álom - volt a tökéletes részt. Hihetetlenül jó volt tele érzelmekkel és szenvedéllyel. De ebben a könyvben volt a legtöbb fájdalom és gyász is. Gabe Bonner -akiről már korábban halottunk az Apafogóból- egy tragikus balesetben elvesztette feleségét, és kisfiát. Nem csoda, hogy nem tudja feldolgozni a történteket, teljesen magába fordul, nem érdekli semmi és senki. Egészen addig, amíg fel nem tűnik Rachel a kisfiával. Rachelnek nincs semmije a fián kívül, ezért kér állást Gabe autósmozijánál. A férfi persze az elején rendkívül ellenszenves a nő iránt, de aztán egész lassan átalakul valami mássá. Nagyon érdekes volt számomra, hogy Gabe pont egy felséget, és a fiát veszített el, és aztán megjelenik Rachel a kis szerencsétlen kisfiúval. Nyilván nem meglepő, hogy ez a könyv érintett meg a leginkább. Annak ellenére, hogy az írónő könyvei általában inkább a könnyednek mondhatók, ez a történet aztán feladta a leckét. Tele volt rengetek szomorúsággal, bűntudattal, magánnyal és elszigeteltséggel. Mindkét főszereplőnek a legrosszabb lapokat osztotta az élet, de mégis sikerült együtt talpra állniuk:)

A Törékeny szív című könyvben szintén már egy korábbról ismert szereplővel találkozhatunk. Molly Phoebe Somerville húga már felnőtt, ennek ellenére még mindig sikerül bajba kerülnie. Most Kevin Tuckerrel kerül bajba, amikor is hogy is mondjam "véletlenül" teherbe esik. Hát igen, Susan E. Phillips könyveiben ez is megtörténhet. Innentől kezdve persze a két főszereplő már egymásra van utalva. Ezt a könyvet is nagyon megszerettem, azt hiszem Molly volt nekem a kedvenc szereplőm. Nehéz gyermekkora miatt nagyon sok mindent fojt el, és ezért nagyon megtudom érteni minden cselekedetét. Aztán amikor valami szörnyűség történik vele, a depresszió is kiveti rá  sötét hálóját. Ezekben a percekben nagyon sajnáltam őt, és át tudtam érezni a fájdalmát. Azért persze volt humor is a könyvben, ami nélkül elképzelhetetlen egy SEP történet:))

A hatodik könyv a Várom a párom talán egy kicsit eltér a többitől, mert ebben van a legkevesebb futball és teljesen új szereplőket ismerhetünk meg. Annabelle házasságközvetítőként dolgozik, és így találkozik a gazdag, mogorva  Heath Championnnal, aki sportmenedzserként dolgozik. A férfi ugyanis megunta az a fiatal, ostoba lányokat, és családot szeretne. Annabelle lázas keresgélésbe kezd, de persze senki sem jó a férfinak... Ez  a könyv is - hasonlóan az előzőekhez - megmozgatta a fantáziámat. Szintén kiderült, hogy az ellentétek igenis vonzzál egymást. A két szereplő teljesen különbözik egymástól, de mégis volt valami apró hasonlóság az életükben, ami összeköti őket.

Az utolsó történet a Született csábító. Deann-nel már korábban megismerkedhettünk. A hihetetlenül sármos, szexi szépfiú a Stars egyik legjobb játékosa. Már megszokta, hogy a nők bálványozzák őt, és a kisujját sem kell mozdítani azért, hogy egy nőt elcsábítson. Egészen addig amíg nem találkozott Hóddal. Na jó, egy hódjelmezbe öltözött lánnyal,  Blue-val. A lányra nem igazán lehet mondani, hogy egy született szépség. de mégis van benne valami, ami miatt a Dean nem akarja őt elengedni...

Ami a legjobban tetszett a könyvsorozatban, hogy a hét könyv olyan volt, mintha egy nagy család lenne. Tetszett, hogy azok a párok, akik egy előző kötetben szerepeltek, később fel-felbukkantak. Illetve ez fordítva is igaz, hiszen aki először csak mellékszereplő volt, egy későbbi kötetben már főszereplővé vált. Ezek a kötetek között több év is eltelt, s mondhatni a szereplők érettebbek lettek. Az írónő stílusát egyenesen imádtam. Hihetetlenül tudta megírni a történeteket, kiváló szereplőkkel, ráadásul a jellemzéseket is (nemcsak a szereplők, de a környezeté is) tökéletes pontossággal tudta szemléltetni. Emellett a tudását is nagyon csodáltam: hiszen egy olyan valaki, aki ugyanolyan tökéletességgel írja le a futball szabályait, mint a fizika apró-cseprő törvényeit, azt csak dicsérni tudom. Az biztos, hogy ezek a történetek, nagyon a szívemhez nőttek. Mindegyik izgalmas és humoros volt, de azért mindig kaptunk kemény leckéket az életről!!

Értékelés: 5/5
Az írónőtől:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése