„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2014. október 2., csütörtök

Ann Kelly - Szenvedélyes viszonyok

Mikor a gyűlölet szerelembe csap át… Amikor Tatum Milano először találkozott Jace Bentonnal, be akarta verni a srác orrát! Most is őrülten dühös rá. Mit képzel magáról ez az alak? Tatum összes barátját az ellenőrzése alatt tartja, és mindig mindegyikben talál valami hibát!  Jace már évekkel ezelőtt Tatum védőszentjének nevezte ki magát, és még most is úgy gondolja, hogy az ő feladata megóvni a lányt a bajoktól. De mi lesz most, amikor a lány elvállalt egy olyan munkát, ahol állandóan pisztolyt kell magával hurcolnia?! Jace-t a hideg is kirázza e gondolatra. Amit persze egyikőjük sem vesz észre, az az, hogy a legnagyobb ellenségek néha könnyen szenvedélyes szerelmesekké válhatnak… Amikor Tatum rájön, hogy ő valójában Jace-t akarja, a srác problémái akkor kezdődnek el igazán! 
Nahát, hogy én mire bukkantam! És ráadásul teljesen véletlenül! Mostanában már nagyon hiányoltam azt az érzést, amikor egy könyv annyira lenyűgöz és magával ragad, hogy nem tudom letenni. És amikor annyira szeretsz egy történetet, hogy másnap reggel 3:40kor boldogan kelsz fel, hiszen a vonaton még lesz egy fél órád, hogy továbbolvasd a könyvet:) Igen, én pontosan ezt éreztem! Tatum (már a nevét is imádom!) és Jace történetét a lehető legnagyobb lelkesedéssel olvastam az utolsó oldalig. Az elején megijedtem egy kicsit, amikor láttam, hogy 98-as a könyv, maga történet pedig 1987-ben kezdődik, de aztán hamar rájöttem, hogy ez mit sem változtat az egészen. Sőt miután végeztem az olvasással rohantam anyuhoz (akinek rengeteg régi könyve -klasszikus és ponyva egyaránt- van), hogy "anyu, anyu, kérlek mond, hogy megvan nekünk a Szenvedélyes viszonyok könyv. A válasz erre az volt, hogy "nem tudom, nézd meg magad". Hát megnéztem, de sajnos nem találtam, szóval rögtön rákerestem a neten, és hálát adtam, hogy mindössze 1000 Ft-ért meg tudom vásárolni. Hát ezért (is) érdemes régebbi könyveket olvasni!!!:)
Na szóval ott tartottam, hogy Tatum és Jace kapcsolata nem éppen mindennapi. Ők nem azok a megláttam és rögöt elájultam tőle típusú karakterek. Hála az égnek!! Nem, ők ugyanis kezdettől fogva hát hogy is mondjam.. gyűlölik egymást. És ez nem az a fajta utállak, de azért belül vonzódom, és arra vágyom, hogy leteperj féle utálat. Legalábbis az elején biztosan nem... Ezt főleg azért is mondhatom, mivel Tatum a történet elején 16 éves, Jace pedig 23.  Szóval a főként a lány, de igazából mindketten nagyon fiatalok, ahhoz sikerüljön megérteni egymást. Tatum sok nehézségen ment keresztül, míg találkozott a fiúval. Anyja meghalt drogtúladagolásban, ezután Lulu, aki magához vette, arra kényszerült, hogy elhagyja őt, és végül az utcára került. Éppen egy üres kocsiba akarta tölteni a hideg éjszakát, amikor valaki leteperte őt, mondván, hogy tolvaj, aki el akarta lopni az autót. És igen.. így találkozott a két fiatal egymással. Így már nem is olyan nehéz elhinni, hogy ekkor még valóban nem kedvelték egymást (főleg miután Jace egy nem akármilyen jobb-egyenest kapott a lánytól:)) Ezután Jace édesanyja megsajnálja a lányt, és megpróbál segíteni neki. Tatum az elején büszkeségből nem akar együttműködni, de aztán amikor rájön, hogy a nő valóban segíteni szeretne, felenged... És így kerül be a lány a Benton családba. 
A történet egyébként több éven keresztül zajlik, és tanúi lehetünk annak, hogy miképp nő fel a két fiatal, és hogy miként lesz Tatumból az éretlen és önfejű kislányból, egy érett, talpraesett, de még mindig önfejű nő. Emellett Jace-nek is jót tett tettek az évek, sikerült kialakítani egy magánnyomozó irodát, legjobb barátjával Tatttel, és rájött, hogy az elpazarolt évek alatt mik a valódi érzései a lány iránt. Amikor Tatum visszatért Európai útjából, és a lány náluk kezd el dolgozni, na akkor támad fel a két főhős között a szenvedély. Tatum persze nem akar szerelmes lenni, mert nehéz gyermekkora még mindig üldözte őt, és nem tudott bízni senkiben, és Jace se volt egy könnyű eset. Mondjuk én nagyon szerettem Jace-t. Tiszteltem őt a munkája elhivatottsága miatt. És annak ellenére, hogy ő egy "normális" családba született, neki se osztott mindig kedvező lapokat a z élet. Egyébként kinek oszt?? Tatum szerintem nagy változásokon ment át az évek alatt, és éppen ezért volt jó, hogy ilyen sokáig úgymond elhúzták a történetet. A lánynak szüksége volt időre, hogy felnőjön, hogy hátra tudja hagyni a múltját, és hogy megtanuljon nemcsak szeretni, de elfogadni, hogy őt is szeretik. 
Én mindenképpen csak ajánlani tudom a könyvet azoknak, akik ha csak egy kicsit, de szeretik a romantikus, fiatalos történeteket. A könyv emellett azért sok nagy társadalmi problémákkal is foglalkozik, mint a drogok, a korrupció, vagy éppen az utcán élő fiatalok sorsa. Tatumnak nagy szerencséje volt, hogy bekerült egy olyan helyre, ahol családtagként bántak vele, és akik megmutatták neki, hogy igenis ki lehet törni abból, amibe beszületik. 

Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése