„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2016. január 9., szombat

A hónap rajongója pályázat -- 2016. január -- A szirén


2015-ben sok közös projekten vettem részt A párválasztó-The Selection oldallal, amely keretében 6 bejegyzés született a blogon.

...azaz valószínű, aki erre posztra kattintatott, már régi ismerősként tekint a hónap rajongója posztokra, amikből rengeteg infót tudott meg a sorozatról, és alig várja a folytatást.

...hiszen mi jut eszünkbe általában, ha meghalljuk Kiera Cass nevét?

...a Párválasztó sorozat!

...ma azonban a változatosság kedvéért új vizekre evezünk (szó szerint), hiszen egy kicsit szeretnénk ha Ti is jobban megismernétek az írónő egy másik (sőt az első) könyvét és egy másik oldalát is.

...ezért tehát a mai bejegyzésem középpontjában Kiera Cass A szirén könyve áll. 


Új év, új élmények, ami azonban idén sem változott, az A Párválasztó Hónap Rajongója Projektünk Edithtel. Ma viszont - ahogy utaltam is rá - egy élesebb kanyart veszünk, ugyanis nem a Párválasztó sorozatról készült a bejegyzés. Edith ötlete volt, hogy fedezzük fel az írónőnek egy másik oldalát is, főként mivel most január 26-án fog megjelenni a könyv, ami egyébként egy átdolgozott történet már, de erről később. 

Ami fontos, hogy a januári hónap rajongója projekt főszereplője tehát A szirén, és nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit gondoltok a könyvről: szívesen olvasnátok-e, vagy egyáltalán nem érdekel titeket, hiszen ha Kiera Cass, akkor az csak Párválasztó lehet. Oké, azért ennyire szélsőséges talán senki nem lesz - :) -, én személy szerint - és Edith is - nagyon lelkes és érdeklődő vagyok. Kérdeztük a GABO kiadót is a könyv itthoni megjelenéséről, de biztos válasz nincs az ügyben, ennek ellenére jöjjön egy kis kedvcsináló A szirénhez.


Fülszöveg:

,,Soha ne tegyél olyat, ami felfedi a titkunkat. Ez azt jelenti, hogy általában nem lehetsz szoros kapcsolatban az emberekkel. Beszélhetsz velünk, tanácskozhatsz az Óceánnal, de végzetes vagy a szemberek számára. Lényegében egy fegyver vagy. Egy igazán gyönyörű fegyver. Nem fogok hazudni neked, ez így egy magányos életnek tűnhet, de ha készen állsz rá, életben maradsz. Minden, amit adnod kell, az engedelmesség és idő…”

Ez a beszéd hangzik el több száz alkalommal, több száz gyönyörű lánynak, akik belépnek a szirén testvériségbe. Kahlen már évek óta e szabályok szerint él, türelmesen várva az életre, amit sajátjának hívhat. De amikor Akinli, egy ember, belép a világába, többé már nem tudja rávenni magát, hogy a szabályok szerint éljen. Hirtelen, az élet, amire annyira várt, nem tűnik olyan fontosnak, mint az, amiben jelenleg él.
/saját fordítás/




A Szirén könyv már korábban megjelent magánkiadásban, de még ha el is olvastad, akkor is érdemes belenézned ebbe az új változatba.

Hogy miért is?

1.    Mert ez Kiera első könyve
Tudtad, hogy A szirén volt Kiera Cass első könyve?  Nagyon elhivatott a könyve mellett és szerette volna megújítani és újra bemutatni a világnak.


2.       A borító
A ruha. A tengerpart. Az óceán. Ennek muszáj ott lennie a polcodon. Ráadásul tök jól fog mutatni a Párválasztó könyvek mellett.

3.       Új és továbbgondolt cselekmény
A Szirén új verziója teljesen át lett írva. Az alap történetszál nem változott, de vannak új romantikus jelenetek, még több baráti kapcsolat és különböző karakterek. Ja és bocsi, láttad azt a részt, hogy ÚJ romantikus jelenetek? ;)


4.       Szirének kontra Hableányok
Tudod mi a különbség a szirének és hableányok között? Hát Kiera tudja! A szirének összetett teremtmények, akiknek van egy sötét oldaluk, amiket Kiera nem írt le a könyvében. Anélkül, hogy túl sokat árulnánk el, elmondhatjuk, hogy arra hivatottak, hogy 100 évig szolgálják az óceánt, a ruhájuk tengeri sóból van és a hangjuk halálos az emberekre. Mi baj történhetne tehát?

5.       A könyv feelingje
Amíg a Szirénnek van egy szomorú oldala, mégis olyan lélegzetelállító, szívszorongató románc van benne, amit csak Kiera tud írni. Biztos beleszeretsz Akinli-be, ahogy korábban Maxon-ba és Aspenbe… talán még jobban is.


6.       Napjaink fantasy-ja
Talán azt hiszed, hogy ez a sztori a múltban játszódik kalózhajók között és egy herceggel, vagy a jövő társadalmában egy korrupt parlamenttel és kasztrendszerrel. De nem! Napjainkban játszódik – ahol iPhoneokkal, Netflix-el és minden átlagos dologgal, amiket használunk. Kivéve, hogy a szirének közöttünk járnak, beszélnek az Óceánnal.  Szuper csavar egy YA fantasy történetben!

7.       Testvériség
Egyik kedvenc részünk a könyvben a barátság. A szirének kötelessége, hogy 100 évig szolgálják az Óceánt, ami őrülten magányos dolog tud lenni, ha nincsenek ott egymásnak. Ráadásul, mivel csak egymással tudnak beszélgetni, akár össze is barátkozhatnak, miért is ne?








1 megjegyzés:

  1. Azta ez elég érdekesnek hangzik. És a borító is nagyon szép *.* Remélem megjelenik magyarul majd mert elakarnám olvasni.

    VálaszTörlés