„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. november 25., szombat

Jeaniene Frost: Első ​lobbanás


A vámpíros Urban Fantasyk egyik koronázatlan királynője, a fél vámpír vámpír vadász Cat, és a szemtelenül sármos Bones megalkotója, maga Jeaniene Frost tér vissza, hogy újra meghódítsa a magyar rajongók szívét. Ezúttal a Cat &Bones sorozat spinoffjával, melynek egyik főszereplője nem más, mint maga Vlad Tepesh! A Blogturné Klub 9  bloggere pedig 2017. november 22-től 2017. november 30-ig mutatja be nektek Vlad és Leila perzselő történetét.

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. december 1.
Eredeti megjelenés: 2012
Oldalszám: 344
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
ISBN: 9789633997383

Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó… 
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege… 
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget? 
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…

Jeaniene Frost a vámpírkönyvek legjobbja, valami elképesztő történeteket ont magából a témában. Cat és Bones sorozata számomra mindent vitt, nagyon-nagyon szerettem a részeit! Már viszonylag sok idő eltelt azóta, hogy olvastam az írónő könyveit, így nagyon belelkesedtem, amikor megtudtam, hogy a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából érkezik tőle újabb regény!

A könyv főszereplője nem is akárki, hanem Vlad Tepesh, a legenda maga! Ráadásul nemcsak egy könyvet kapott, hanem egy egész sorozatot! Huh! Vlad ugyebár már feltűnt többször is Caték történetében is, és nem fogok hazudni, engem mindig kirázott tőle a hideg. A hatalma, a zárkózottsága, a kegyetlensége annyira átjött már akkor is, és persze most is, hogy az ember lánya legszívesebben elbújna egy sarokba a jelenlétében. Vlad a legősibb és legerősebb vámpír, aki erejével képes manipulálni a tüzet, a véreskezű, aki nem fél kínozni, ölni azért, hogy megvédje a számára fontosakat, a kegyetlenségéről legendák születtek, és persze Vlad, aki nem esik szerelembe senkivel. Az a fajta férfi ő, akit ha feltűnik valahol, jobban tesszük, ha elindulunk a másik irányba, és közben mégis, ahogy egyre többet olvastam róla, jobban megismerve ezt a félelmetes vámpírt, azon kaptam magam, hogy inkább feléje tartok, bele a veszedelembe.

Forrás

És itt jöhet a jogos kérdés, hogy vajon lehet-e méltó párja egy ilyen nagyhatalmú, ősi vámpírnak, mint Vlad. Nos szerencsére úgy tűnik lehet, ugyanis szerintem Jeaniene megalkotta a neki valót, ha szentimentálisan akarnék fogalmazni, úgy mondanám, a másik felét. No igen, még nem is beszéltem a könyv másik főszereplőjéről egyben a történet narrátoráról, Leiláról. A történet elején az ő életébe csöppenünk bele, a lánynak jó kis képességeket osztott ki az írónő. Leila ugyanis egyrészt egy áramütés miatt, maga is vezeti az áramot, azaz konkrétan senki nem érhet hozzá, anélkül, hogy megrázná őt a lány, másrészt pedig tárgyak érintése útján látja az adott személy múltját, a jelenlegi tartózkodási helyét és jövőjét is. Persze ezeket a képességeket a lány inkább átoknak, mintsem áldásnak éli meg, ami nem csoda, hiszen nincsen magányosabb ember annál, aki nem érintkezhet másokkal. Mindenesetre ez a képessége sodorja őt hatalmas bajba a könyv elején, és persze emiatt fog belépni az életébe Vlad is. Leila beköltözik a vámpír romániai otthonába, ahol minden felsorolt veszélyes tulajdonsága ellenére belekerül a vonzó vámpír bűvkörébe! És jajj annak, akivel ez történik, mert innen már nincs menekvés!

Leila úgy gondolom, hogy remekül megformált karakter volt, egy ilyen ember kellett a mi rettenhetetlen vámpírunk mellé. Hiszen a lány képességei miatt egyáltalán nem mondható átlagosnak, a különcség nagyon is kellett Vladhoz, emellett pedig nagyon erős személyiség ő. Amit persze a legjobban kedveltem benne, hogy nem félt megmondani a magáét Vladnak, ami igazán kuncogtató párbeszédekhez vezetett. Attól azért óva intek mindenkit, aki azt várja, hogy rózsaszín boldogságba fog csöppenni a könyv által, hiszen azért Vlad mégiscsak Vlad marad! Amikor azt írom valakiről, hogy összetett személyiség, akkor Vladnál ez kétszeresen igaz: valami elképesztő módon váltogatja a gyilkos, kíméletlen, és a törődő, kedvesebb énjét.
"Azokat, akik hűségesek hozzám, megjutalmazom, úgyhogy félj csak tőlem, Leila, de azért tudd ezt is: senki mástól nem kell félned, amíg az én védelmemet élvezed."  
Természetesen mivel Jeaniene Frostról van szó, nincs hiány szexi, szenvedélyes jelenetekből sem. Leila akárhogy igyekszik, egyre közelebb kerül a csábító lánghoz, és már nem tud ellenállni a férfinek. Ezekből aztán szó szerinti feszültséggel teli buja pillanatoknak lehetünk szemtanúi. 

A történetnek persze még koránt sincs vége, ahogy a molyon néztem négy része van a sorozatnak, úgyhogy gondolom, lesz itt még bőven izgalom. A happy end is elmarad, legalábbis olyan szempontból, hogy a szereplőinknek össze kell még jobban forrniuk, ez a könyv minden szempontból még csak egy bevezető volt -  de persze, ezért vannak a következő kötetek. Mindenesetre én nagyon jól szórakoztam, és kijelenthetem, hogy Jeaniene egyáltalán nem veszített a tehetségéből. Még mindig ő írja a legjobb vámpíros történeteket! Alig várom a folytatást!

Értékelés. 5/5



NYEREMÉNYJÁTÉK
Ebben a turnéban egy igaz-hamis játékot kell hibátlanul teljesítenetek, ahhoz, hogy esélyesek legyetek a három db Első lobbanás egy példányára. Minden állomásom találtok egy-egy állítást, amiről el kell döntenetek, hogy igaz-e avagy hamis. A helyes választ a rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok.

Jeaniene Frostnak itthon 5 könyve jelent meg eddig ( nem számítva Vlad könyvét)

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.






További állomások
11.22. Függővég
11.25. Könyvvilág
11.26. Sorok Között
11.27. Olvasónapló
11.28. Dreamworld
11.29. Angelika blogja
11.30. Insane Life
12.01. Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése