„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. április 4., kedd

Brittainy C. Cherry - Tűzeső


A nagysikerű és felejthetetlen Lebegés után Brittainy C. Cherry írónő újabb történettel jelentkezett. A Libri Kiadó Insomnia Könyvek sorozatában most Logant és Alyssa sorsfordító találkozását és kapcsolatát ismerhetjük meg. A Tűzeső a Blogturné Klub 9 bloggerét is felperzselte, és bejegyzéseikben elmesélik, hogy mitől is volt annyira különleges ez a felemelő szerelmi történet.
Tarts velünk a turnén, ahol neked is esélyed van megnyerni a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét. Hagyd, hogy téged is magával ragadjanak az érzelmek, induljon a Tűzeső turné!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Libri
Megjelenés: 2017. március 14.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 424
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789633108888

Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.
Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle
A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.
Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.
Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Brittainy Az vagy nekem sorozatának első része, a Lebegés engem teljesen elvarázsolt - először a borító, majd a történet is -, így nem csoda, hogy amikor megtudtam, hogy jön a folytatás (ráadásul ilyen hamar!), repesve vártam. Amikor elkezdtem olvasni a regényt, először egy picit meglepődtem, mert egy teljesen más korosztály van a középpontban, ugyanis a főszereplők Alyssa és Logan nagyon fiatalok (az elején csak 18 évesek), és ez megdöbbentett. Valószínűleg a kezdő kötet miatt - és mivel a fülszöveg túl sokat nem árult el - arra számítottam, hogy ismét felnőttekről fog szólni a könyv. Aztán ahogy telt az idő, és ismét megélhettem az írónő magával ragadó stílusát, már szerencsére nem volt miért panaszkodni.

A könyv elején megismerjük Logant és Alyssát a kezdettektől, a találkozásuk pillanatától. Első pillantásra nincs túl sok közös vonásuk, egy tipikus jó kislány - rossz fiú párossal találjuk szembe magunkat. Persze ahogy az lenni szokott, hogy megértsük a dolgokat, egy picit mélyebbre kell ásni annál, mint az első látására. Igazság szerint rosszul is fogalmaztam, mert az elején nem egy ,,párról" van szó, hanem egy mély barátságról. Én nagyon szeretem az olyan történeteket, amik barátságból alakulnak át valami többé, mert ilyenkor mindig megvan az a bizonyos pillanat, amikor a dolgok megváltoznak, mássá, jobbá, és persze sokkal bonyolultabbá válnak. Logan és Alyssa esetében is ez tapasztalhatjuk, akik a feltűnő különbségek ellenére nagyon is hasonlítanak: mindkettőjük helyzete - különböző okokból - kilátástalannak tűnik. Alyssa szülei elváltak, a lány édesanyjával él együtt, akinek nagyon nehéz megfelelni. De nemcsak neki, ugyanis Alyssa bármit megtenne azért, hogy apukája visszajöjjön, vagy akár csak egy kicsi jelét is adja annak, hogy érdekli a sorsa. És aztán itt van Logan, aki valóban a sötétség legmélyebb bugyrában próbál túlélni. A fiú együtt él drogfüggő édesanyjával, aki bármikor próbál jobb útra térni, azt Logan kegyetlen apja mindig megakadályozza. Egyetlen fénysugarat Alyssa barátsága jelenti számára, és Kellan, Logan bátyja, aki próbál segíteni a fiún.

Alyssa és Logan tehát egy idő után már nem elégszik meg a barátsággal, többre vágynak mindketten, ami aztán egy szörnyű irányba indítja el az eseményeket. Majd a tragédia után 5 évvel találkoznak újra, ami - véleményem szerint - aztán igazán beindítja a cselekményt. Logan elmenekült, most viszont újra szembe kell néznie Alyssával, és más, sokkal nehezebb problémákkal is.
,,Így tanultam meg, hogy az otthont nem egy bizonyos hely jelenti, hanem az, amit egy olyan személy iránt érzünk, akit szeretünk; a békesség, amely képes eltompítani az ember lelkét mardosó lidércfényeket."
Sokan nem kedvelik a YA-NA műfajt több okból, de főként azért, mert (talán úgy vélik) egy kaptafára íródtak. Én úgy gondolom, hogy valóban sok hasonló történet van, hiszen már nem egyszer olvastam, drogfüggő szülővel élő főhőst, vagy rideg anyával megáldott főhősnőt, mégsem tudom megunni őket. Mert úgy gondolom, hogy minden könyvben megvannak a főszál mellett azok az apróságok, amik egyedivé teszik a történet. Jelen esetben például Logan pitéi, a dokumentumfilmjei, vagy éppen a közös helyük a csillagok alatt, vagy Erika tányértörése, de legfőképpen a fiú féltestvérének, Kellannak a szerepe. Szerintem nagyon jól tette Bittainy, hogy behozta ezt a szálat is, mert így úgy érzetem az olvasás során, hogy egy kicsit többről szólt a könyv, mint egy bonyolult szerelmi történet. Logan ugyanis annak idején - érthető okokból - elment, továbblépett, viszont ezzel együtt hátat fordított nemcsak a múltjának, de a családjának is. Most viszont a bátyjával történtek (szándékosan nem spoilerezek) arra kényszerítik őt, hogy térjen vissza, hogy legyen erős, hogy tartson ki. Nem könnyű részek voltak ezek, de én mégis nagyon szerettem olvasni, mert így tényleg egy hatalmas fejlődésen eshetett át a fiú.

A könyv tehát eléggé összetett, mert egyrészt ott van Alyssa és Logan szenvedélyes szerelme, ami még évek után is lángra gyújtja a fiatalok szívét és hm.. testét is. Emellett pedig szól családról, kitartásról, megbocsátásról, sok-sok reményről és arról hogy mi mindenre képes az ember, hogy a legnehezebb helyzetben is kiálljon a szerette mellett. A szereplőkkel sincs semmi gond a főszereplők mellett én a szívembe zártam Alyssa nővérét, Erikát és Kellant is (akik egyébként egy pár). 





Végezetül pedig csak annyit, hogy nekem a kezdeti meglepetés után azért nagyon tetszett a történet, habár azt nem értem, hogy miért van egy sorozatban a Lebegéssel - de talán majd a következő részekből kiderül. Szóval jó volt újra átélni az írónő lehengerlő stílusát, aki valahogy a legkilátástalanabb helyzetből is ki tudja hozni a boldog véget, de azért jól kifacsarja előtte az olvasó szívét. Habár az első rész maradt kedvenc, azért bátran ajánlom a műfaj kedvelőinek. 

Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK
A Tűzeső történet főszereplői ( Alyssa és Logan) barátokból válnak szerelmesekké, ám ez nem mindig egyszerű és könnyű út. Néha nagyon rögös is lehet, de közben nagyon csodás, és felemelő dolog és ez a helyzet nagyon sok írót megihletett már. A Blogturné Klub 9 bloggerénél találtok 1-1 leírást, amiből nektek kell rájönnötök, hogy melyik könyvre gondoltunk. A feladatod annyi lesz, hogy beírd a rafflecopter dobozba a könyv címét és szerzőjét. Ha helyesen válaszolsz minden blognál, akkor neked is esélyed van megnyerni a turné végén a 3 könyv egyikét!

Az én párosomban megtestesülnek az igazi rossz fiú és jó kislány szerepek. A nehéz körülmények között, lakókocsiban élő Boyce és a tengerbiológiát tanuló, gazdag Pearl szerelme ugyanúgy barátságból született. Egy kis segítségként még azt is elárulom, hogy a könyv egy nagyon népszerű NA-sorozat harmadik kötete.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk!



További állomások
03.27. - Angelika blogja
03.31. - Kristina blogja
04.02. - Zakkant olvas
04.04. - Könyvvilág
04.06. - Deszy Könyvajánlója
04.08. - Insane Life
04.10. - CBooks
04.12. - Dreamworld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése