„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2017. április 23., vasárnap

Madeline Hunter: Lady ​Cassandra meghódítása


A General Press kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett a Csendestárs, ne hagyd ki ezt se!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2017. április 10.
Eredeti megjelenés: 2013
Oldalszám: 312
Fordító: Melis Pálma
ISBN: 9789636439972


Lady ​Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától – talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény. 

Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.A történelmi romantikus egy olyan műfaj, amihez mindig szívesen visszatérek, ezért is vállaltam el Lady Cassandra történetének elolvasását. Már csak azért is így fogalmazok, mert én nem olvastam Emma könyvét, A csendestárs kötetet, ami ugyebár a Fairbourne Quartet sorozat első része, habár a moly külön kezeli őket. Ritkán vágok bele úgy egy sorozatba, hogy nem az első résszel kezdem egyértelmű okokból, viszont erre a műfajra azért az jellemző, hogy az új részek mindig új szereplők történeteit mutatják be, és ha néhol vissza is tekint a múltba, vagy feltűnnek az előző kötet szereplői, azért annyira nem zavaró, hogy nem ismerem az előző rész cselekményét - sőt, lehet, hogy még a kedvemet is meghozza!


A történet Emma és Southwaite grófjának esküvőjével kezdődik (a párost A csendestárs c. kötetből ismerhetitek), ahol rögtön megismerhettem Cassandrát, aki - mint számomra kiderült - Emma legjobb barátnője és segítője az aukciósház vezetésében. Az már első pillantásra látszik, hogy Cassandra igencsak erős személyiség, akit a folytonos támadások és rosszindulatú pletykák arra sarkallnak, hogy elrejtve valós érzelmeit álarc mögé bújjon. Ezek a pletykák határozzák meg szinte az egész életét, és igazából a történet alapját is. Lady Cassandra ugyanis jó pár éve kompromittáló helyzetbe került, aminek hatására otthonából is el kellett költöznie a kedves Sophie nénihez, és bizony az előkelő körökből is kizárták őt. Most viszont, hogy legjobb barátnője már grófné lett, a dolgok megváltoztak, hiszen felmerül a kérdés, miszerint barátkozhat-e egy rossz hírű nő és egy gróf felesége. A lányok persze nem zavartatják magukat, viszont mindenki más, köztük a gróf és barátai aggódni látszanak Lady Cassandra (jó) híréért. A másik oldalon Southwaite egyik barátjával, Lord Ambury-vel találjuk szembe magunkat, akit az elején nem mondhatni, hogy romantikus kapcsolat fűz a lányhoz. A férfi ugyanis beteg édesapja kérésére egy családi ékszer története után kutat, amit Lady Cassandra egyik árverésén vásárolt meg, ahol felmerül benne a kérdés, hogy mégis miként került a lányhoz, illetve az ő nagynénjéhez az Ambury család fülbevalója.

,,Helyesen cselekedni néha olyan, mintha valakinek a rossz fogát húznák ki. Minden bizonnyal senki sem élne ezzel a lehetőséggel, de ha már erre kényszerül az ember, kénytelen azt elszenvedni."

A szenvedély lángja nagyon hamar fellobban főszereplőink között, amihez hozzájárul Lady Cassandra úgymond szabados múltja, hiszen habár a pletykák nagy része nem valós, azért a nő mégiscsak tud magának némi tapasztalatot. Persze nem annyit, mint a mi jóképű és sokszor arrogáns Amburynk, aki szintén nem az ártatlanságáról híresült el. Így tehát az érzékiség szikrája igencsak korán kipattan közöttük, aminek következtében kaptunk jó néhány pirulós jelenetet is.

A Lady Cassandra meghódítása érdekesen hatott rám, ugyanis nem azt hozta, amit a történelmi romantikusoktól megszoktam. Ez nem feltétlenül rossz, csak másfajta megközelítése a műfajnak. A romantikus érzelmek ugyanis nagyon nehezen akarództak kialakulni, szinte csak a legvégén ébredtek rá a szereplőink a magasztos érzésekre. Ahogy említettem is, az írónő inkább az érzékiségre, az erotikusabb pillanatokra helyezte a hangsúlyt, amivel persze nincs baj, csak egy idő után már féltem attól, hogy Cassandra túl mélyre ásta az érzelmeit, és nem fogom látni a ,,lányosabb", gyengédebb oldalát. És Ambury is inkább a vággyal teli és a birtokló mivoltát mutatta sokáig, de azért szerencsére a végére megnyugodhatott az ábrándos lelkem!

-,,Nem megmondtam neked, hogy a levelek bajt okoznak? A szavakat nem lehet visszavonni, ha már papírra vetették őket. Még elfelejteni is elég nagy nehézséget okoz. Sokszor figyelmeztettelek, hogy soha, de soha ne írj, amikor érzelmileg felzaklatott valami."

A regényben nagyon fontos szerepet kap több szempontból is a bizalom kérdése. Lady Cassandrát ugyanis Lord Ambury egykori nagyon közeli barátja kompromittálta, aminek körülményeit és tragikus következményeinek okát már nem tudja kideríteni, mert a férfi életét vesztette egy párbajban. Így csak a nő szavát kénytelen elhinni, ami azonban teljesen más megvilágításba helyezné egykori barátját. A másik ok pedig a rejtélyes ékszer ügye, aminek története egyébként igazán üdítően hatott az egész könyvre, én nagyon szeretem az ilyen izgalmas és persze romantikával átszőtt családi titkokat. Valószínűleg tehát a bizalom, vagy inkább annak hiánya miatt alakultak ki az érzelmeik egymás iránt, annak ellenére, hogy a házasságukra viszonylag korán sor került. 

A könyv tehát kevésbé volt romantikus, mint ahogy megszoktam a műfajban, viszont a történet tetszett, tartogatott sok újdonságot, és a kifejezetten ízlésesen megfogalmazott buja jelenetek is kárpótoltak. Úgy gondolom, hogy olvashatjátok egyedülálló részként is, mert én sem éreztem zavarónak, hogy kimaradt az első rész, annak ellenére, hogy Emma és a gróf nagyon sokat szereplenek ebben a kötetben. Ez inkább csak ahhoz járult hozzá, hogy megkedveljem a lányt, és egy idő után késztetést éreztem arra, hogy megismerjem a történetüket. Valószínű, így lesz!

,,A férfiak olyan telhetetlen pletykafészkek tudnak lenni, no nem mintha ezt valaha is bevallanák."

Értékelés: 5/4NYEREMÉNYJÁTÉK
Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos, hogy kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.

Könyv címe: Ellopott mágia
Karakter neve: Kiri Lawford


Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

További állomások

04.21 Dreamworld
04.23 Könyvvilág
04.24 Olvasónapló
04.25 Kristina blogja
04.26 Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése