„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. április 3., kedd

Colleen Hoover · Tarryn Fisher: Soha, ​de soha 3.


Colleen Hoover és Tarryn Fisher a Soha, de soha előző két kötetében már bebizonyította, hogy remek párost alkotnak együtt. Hamarosan pedig minden titok kiderül, ugyanis áprilisban megjelenik a sorozat harmadik és egyben befejező része a Könyvmolyképző Kiadónál. Lehull a lepel Charlie és Silas amnéziájának okáról, arról, hogy vajon képesek-e ezt az állandó körforgást megállítani, és talán a legfontosabb, hogy tovább tudnak-e lépni a múlton és együtt maradnak-e a fiatalok. Ha kíváncsiak vagytok a válaszokra, tartsatok a blogturné 4 bloggerével, és játsszatok a könyv egy példányáért.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. április 3.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 112
Fordító: Matyola Melinda
ISBN: 9789634573005




Tudod, ki voltál valaha és ki akarsz lenni a jövőben?
Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek.

Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket?

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hamarosan végre megjelenik a Soha, de soha sorozat befejező része. Az első két kötet értékelésénél már leírtam, hogy milyen zseniálisnak tartom a szerzőpáros ötletét, és most végre megismerhettem a befejezést.

Én már elképesztően kíváncsi voltam arra, hogy vajon mi állhat Silas és Charlie amnéziája mögött, nagyon piszkálta a fantáziámat, hogy mivel fogják az írónők megválaszolni azt a rengeteg kérdést, ami az előző két részben felmerült. Természetesen bármit is mondanék, az rettenetesen spoileres lenne, ezért a részletekbe nyilván nem mehetek bele. Annyi biztos, hogy már az elején megbolondítják a dolgokat a szerzők, ugyanis kapunk egy fordulatot Silasnak hála, amit persze sem ő, sem mi, az ártatlan olvasók nem értünk. Most viszont hamarabb felveszik a fonalat a szereplők, hiszen az idő fogy, és eljött végre az ideje annak, hogy mindenre fény derüljön. Így a családjuk, a fiatalok szülei - főleg az apák - kapnak fontos szerepet, és Landon mellett most Charile húgát, Janette-et is beavatják a titokba.

Bevallom nekem kicsit összekapottnak tűnt ez a rész, persze azt értem, hogy kevés idejük van a szereplőknek, és eddig is ilyen rövidke könyvecskéket kaptunk, most mégis ezt éreztem. Túl hamar megvilágosodnak, és hirtelen minden kérdésre választ kapnak, nem kételkednek semmiben, megbíznak egymásban és a szerelmi szálat is elsiették. Valahogy nem éreztem azt a pörgést, azt az izgalmat, mint korábban, mintha egy csapásra kiderült volna minden, csakhogy végre meglegyen a boldog vég, mindenki megbocsát, hirtelen már senki sem értetlenkedik, és továbblép, és beletörődik ebbe a furcsa magyarázatba.

És ha már az okoknál tartunk. Azt előre leszögezem, hogy totál meglepetésként ért az indok, amivel az írónők Silas és Charlie amnéziáját és a szokatlan eseményeket magyarázták. Jót somolyogtam rajta, és igen a romantikus énemnek is hízelgett, csak valahogy nagyobb durranásra vártam. Oké, oké.. annyi szent, hogy az előző két részben történő felvezetés szuper volt, meghozta a kellő izgalmat, de mégis a lezárásban nem éreztem az ütős megvilágosodást, amire számítottam, és bevallom a legvégét nem is értettem.



Viszont összességében imádtam a sorozatot, ezért bátran ajánlom mindenkinek olvasásra. Megjelenik benne Tarryn fura egyedisége és Colleen örök romantikus hozzáállása, nagyon könnyen beszippant, és persze lehet izgulni rajta. A szereplők és az életük nem tökéletesek, hoznak eléggé rossz döntéseket is, de mégis nagyon lehet szeretni a párosukat. Mindenesetre az előző két részt jobban szerettem, úgyhogy most egy pontot levonok.


Értékelés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK

A játék során állításokat fogtok találni minden blogon, és azt kell eldöntenetek, hogy a szerzőpáros melyik tagjára vonatkoznak. A rafflecopter dobozba tehát, Colleen vagy Tarryn nevét várjuk.



Az egyik szerző nem szereti napot, ezért amikor tehette, Seattle-be költözött gyerekeivel, férjével és kutyájával.


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
04.03. Könyvvilág
04.05. Sorok között
04.07. CBooks
04.09. Dreamworld






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése