„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. március 30., péntek

Kristen Callihan: Idol


“A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat. Csodálatos dolog részesévé válni mindennek, szerepet játszani valaki más életének zenei aláfestésében.”

Ismét dübörög a rock! A Blogturné Klub hét bloggerével tartva megismerkedhetsz a Könyvmolyképző Kiadó VIP sorozatának első részével, egy csodálatos szerelmi történettel, mely a rockzenészek világában játszódik.  Ha pedig velünk játszol, tiéd lehet Kristen Callihan Idol című könyvének egyik példánya


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. április 3.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 400
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634571681




„A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat.”
LIBBY
Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom.
Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?
KILLIAN
A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon.
Most minden romokban hever.
Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de egész aranyos. Á, kamu. Az igazság az, hogy ha csak hozzáérek, eszméletlenül dögössé válik, és sokkal jobban vágyom rá, mint bármelyik, a nevemet sikító rajongómra valaha is.
A világ hangosan követeli, hogy álljak vissza a színpadra, de nem vagyok hajlandó elhagyni őt. Ki kell találnom, hogyan csalogassam ki a csigaházából, hogy velem maradjon.
Mert mióta megismertem Libbyt, minden megváltozott. Minden.

A Könyvmolyképző Kiadó egy újabb szuper rubin pöttyös könyvvel állt elő, amelyben a romantikus szál a zene köré fonódik. Őszintén szólva idén kicsit vissza akartam fogni magam az olvasások terén, de a könyv fülszövege elcsábított, nem tudtam ellenállni neki, úgyhogy belevágtam. Mondhatom, szerencsére, mert nagyon tetszett Killian és Libby története.

A könyvünk egyik főszereplője tehát Libby, aki mindentől elszigetelve él egyedül, miután szülei egy autóbalesetben meghaltak. A történet azon az éjjelen kezdődik, amikor Killian kissé ittas állapotában autóval behajt a lány kertjébe. A férfi a Kill John banda tagja, akik azonban már egy éve nem játszanak, amióta Killian legjobb barátja, és a banda énekese, Jax élete tragédiába fulladt. Killian egy időre a lány szomszédságába költözik, miközben Libbynek fogalma sincs arról, hogy ki ő. Hónapokat töltenek el együtt így elszigetelve, miközben barátokká, majd pedig szerelmesekké válnak. Persze sokáig nem maradhat meg ez az idilli állapot, hiszen Killiannak vissza kell mennie az újra alakult csapatba, és Libbyre döntés vár, hogy vele megy-e, vagy otthon marad újra egyedül. Innentől kezdve pedig mindkettejük élete fordulóponthoz érkezik, Libbynek meg kell küzdenie saját szörnyeivel, hogy képes-e élni ebben a rocksztár üzemmódban, Killiannak pedig a sötét múlttal gyűlik meg a baja, a bandát kell újra összeráznia.

Nagyon tetszett az írónő stílusa, olvasmányos, gördülékeny volt, voltak a könyvben nehezebb, szívszorítóbb pillanatok, de valahogy ezt is könnyeden adta át. Ami szerintem nagyon jót tett a történetnek, hogy igazából megvoltak a New Adult műfaj jellemzői benne, tehát mindkét főszereplőnek voltak eléggé durva csontvázak a szekrényében, amik meg is adták az alapot a sztorinak, mégsem teljesen e köré épült a kapcsolatuk alakulása, hanem a zene, mint gyógyító erő jelent meg. Azaz a zene valamilyen formában mindig ott volt a háttérben, alakította az egész történetet, és nem csak azért, mert Killian egy banda tagja, hanem Libby életében is rettenetesen fontos szerepet kap.



Elmondhatom magamról, hogy sok olyan könyvet olvastam már, amiben jelen van egy dögös zenész/rocksztár, vagy egy egész banda, koncertek, hangszerek, dalszövegek, azok írása, igazából bármilyen formában a zene, mégis kevés az olyan, ami valamilyen szinten megérint. Amiben a zene szeretete, a zene hatása az emberekre, magára az olvasóra kap fontos szerepet, és pontosan ilyen volt az Idol. Én nem vagyok zenész, nincs jó hangom és nem tudok játszani semmilyen hangszeren, de mégis az életemnek fontos része a zene, és ezt a szeretetet nagyon át tudtam érezni a történetünkön is. Legyen az embernek bármilyen érzelmi állapota, biztos, hogy találni fog egy olyan dalt, ami elmélyíti vagy éppen enyhíti azt, ha csak arra a pár percre is, amíg tart a dal. Az Idol olvasása közben pedig az írónő hasonló szerelmét éreztem a zene iránt, hiszen habár kapunk egy szenvedélyes, érzelmekkel teli romantikus szálat, ez a zene nélkül nem sikerült volna ennyire jól. Libby esetében a gyógyulás, az újrakezdés, a félelmeinek legyőzését jelentette, míg Killiannak ez volt a munkája, élete, szenvedélye, ebben tudta kiteljesíteni önmagát, és persze segített abban, hogy a banda újra összekovácsolódjon.

A szereplőket is remekül formálta Kristen, nem tudom miért, de a fülszöveg alapján egy visszafogott Libbyre vártam, aztán kiderült, hogy egy tökös csajhoz van szerencsém. Nagyon bírtam őt, totálisan megértettem a félelmeit a múltjával és ezzel az egész új világgal kapcsolatban, miközben a magabiztos, határozott énje végig ott rejtőzik a falakkal körülvett önmaga alatt. Killiant pedig azért imádtam, mert (ha jól emlékszem ez a könyvben is meg volt fogalmazva) ő egy farkasbőrbe bújt bárány volt. Kívülről egy nagydarab, hosszú hajú menő rocksztár, belül pedig gondoskodó, érzékeny és kedves férfi. Teljesen levett a lábamról, ahogy Libbyvel bánt, ahogy szerette a lányt. Nagyon jól passzoltak, és persze az sem utolsó, hogy a kémia is remek volt köztük, csak úgy pattogtak a szikrák. Azt mondjuk egy kicsit sajnáltam, hogy a könyv háromnegyedénél nem harcoltak egymásért, kissé elcsépelt volt ez a konfliktus, amivel Callihan előhozakodott, de úgy tűnik enélkül nincs NA regény.

Már biztos mindenki számára kiderült, hogy nekem nagyon tetszett a történet, és csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a romantikus, néha fájó, sokszor érzéki történeteket, amiben fontos szerepet kap a zene, annak szeretete. A banda többi tagjára is kíváncsi vagyok, legfőképpen Jaxre, aki eléggé összetett személyiség, és nagyon-nagyon szeretnék belelátni a buksijába, megismerni az érzéseit. De ott van még Rye is, aki Killian unokatestvérével, Brennával volt nagyon elfoglalva ebben a részben. A sorozat következő része azonban Scottie-ról, a banda menedzseréről fog szólni, aki az Idolban nagyon titokzatos volt, úgyhogy én nagyon várom!

Értékelés: 5/4,5


NYEREMÉNYJÁTÉK

Mivel Libby borítótervezéssel keresi meg a napi betevőre valót, játékunk is a könyvborítókhoz kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy, a Könyvmolyképző Kiadó által már megjelentetett könyv borítójának részletét láthatjátok, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a szerző nevét és a könyv címét.



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások
03.30 - Könyvvilág blog
04.01 - Betonka szerint a világ…
04.03 - Kristina blogja
04.05 - CBooks
04.07 - Dreamworld






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése