„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. április 13., hétfő

Húsvét a Blogturné Klubbal


Sokan nehéz időszakot élünk most, éppen ezért mi a Blogturné Klubnál úgy gondoltuk, szeretnénk egy kis vidámságot csempészni az ünnepetekbe. Régi hagyományainkat felelevenítve húsvéti bejegyzéssorozatot és nyereményjátékot hoztunk nektek, melynek során azt kell kiderítenetek, hol és kiknek a segítségével garázdálkodott bloggereinknél Kajla Nyúlrik, a húsvéti nyúl.

Idén egy kicsit másként alakult a húsvét, most amikor éppen ezt a bejegyzést írom, húsvét hétfő van, és eléggé furcsa érzés, hogy van időm ezt megtenni. Nálunk még szokás a locsolás, és a hétfő délelőtt általában arról szól, hogy a vendégeket fogadjuk, idén azonban ez nem így van. Pedig én kifejezetten szeretem ezt a hagyományt: persze már nem arról szól az egész, hogy a fiúk egy vödör vizet öntenek a nyakunkba, vagy a szódás palack elöl menekülünk, a létszám is csökken évről évre, a versek egyre egyszerűbbek, a kölnik sem igen cserélődnek. Mindössze annyi történik, hogy férfi rokonaink, ismerőseink átjönnek egy kicsit beszélgetni, sztorizni, nevetni, és ez valahogy mindig jó érzéssel tölt el. Most azonban a locsolás elmaradt, ettől függetlenül azért a családom igyekezett őrizni az ünnep szellemét, már amennyire tudtuk. Egy kis díszítés, sonka evés, némi sütés (látogatók híján csak kevés mennyiségben), és bizony azért hálát is adtunk tegnap, hogy ha ilyen kurtán-furcsán is, de itt ez az ünnep, a családunk jól van, együtt vagyunk.



Szóval én kifejezetten örültem annak, hogy a húsvéti nyúl a blogturné tagjait is megihlette, és létrejött ez az ünnepi turné. Sajnos én a versek alkotásával igencsak hadilábon állok, ezért kicsivel szilárdabb talajt keresve inkább egy "jelenettel" készültem nektek az egyik kedvenc könyvemhez kapcsolódóan, amiben majd a helyszínt kell kitalálnotok. Kérlek nézzétek el, hogy én csak egy egyszerű könyves blogger vagyok, és ezt a jelenetet csak egy kis szórakoztatásnak szántam, mintsem, hogy bárki is komolyan vegye. Sok sikert hozzá! :)


NYEREMÉNYJÁTÉK

Feladatotok nem más, mint a közzétett akták leírásaiból kitalálni az adott helyszínt, vagy tettestársat, ahol/akinél Kajla Nyúlrik húsvéti tojást rejtett el randalírozása közepette, és beírni annak nevét a Rafflecopter megfelelő sorába!
Elő a nagyítókat, induljon a nyomozás!



Ezúttal a helyszínt keressétek! :)


- Vajon hová rejtsem őket? - kérdezte magában a főtündér, aki rendkívül nevetségesen érezte magát, ahogy a hímes tojásokat tartotta a kezében. Az Éjszaka udvarának főura, na igen, ha ezt a hadseregparancsnoka látná… Biztosan nem állná meg, hogy ezzel ugrassa őt jó pár napig, vagy inkább évig. Minden alkalmat megragadna, hogy eszébe juttassa ezt a szánalmas tervet, amivel ő igazából csak jót akart, hiszen mostanában mindannyiukra ráférne egy kis szórakozás. De mindez nem számít, ha ezzel boldoggá teheti szerelmét, a párját, aki - ha köteléküknek hinni lehet - az igazak álmát aludta közös ágyukban. Csak ő volt olyan lökött, hogy az éjszaka közepén, amikor a csillagok legszebben ragyognak az égen, ilyen feladatokkal foglalkozzon.
Ez az egész tojáskeresős ötlet akkor jutott eszébe, amikor tegnap belépett közös otthonuk konyhájába, ahol Elain Nuala és Cerridwen társaságában ezeket a gyönyörű tojásokat festette.  
- Hagyomány ez az emberek világban - mutatott rá mindentudóan Elain, amikor meglátta a tündér értetlenkedő arckifejezését.  
És mivel párja is ebből a világából származik, talán neki is tetszene az ötlet. Vagy csak jól kinevetné! Most már mindegy, el fogja dugni a tojásokat, hogy aztán közösen kereshessék őket. A Belső kör többi tagját is bevonja majd, és persze Elaint is, hogy egy kicsit együtt legyenek, elengedjék magukat, nevessenek, persze valószínűleg rajta fognak leginkább... Nem számít! Talán kitalál majd néhány olyan játékot is, amiben csak ketten vesznek részt, ő és az Éjszaka udvarának úrnője, a nyereményt pedig éjjel váltanák be, amikor rajtuk kívül már mindenki alszik. Ezt még nem döntötte el, de az biztos, hogy gyorsan kell cselekednie, mert párja hamarosan észreveszi, hogy eltűnt mellőle.  
Hogy pontosan hová fogja a tojásokat tenni, még mindig nem találta ki, de hely akad bőven, a csillagfény városának egész területe a rendelkezésére áll.  



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.








További állomások
Vasárnap 08:00 - Booktastic Boglinc
Vasárnap 16:00 - FüggőVég
Vasárnap 17:00 - Deszy könyvajánlója
Vasárnap 18:00 - Hagyjatok! Olvasok!
Vasárnap 20:00 - Kelly és Lupi olvas


Hétfő 10:00 - Könyvvilág
Hétfő 12:00 - Utószó
Hétfő 14:00 - Pandalány olvas
Hétfő 17:00 - Dreamworld
Hétfő 18:00 - Csak olvass!
Hétfő 19:00 - Flora the Sweaterist









3 megjegyzés:

  1. Szia! A varos kell, vagy a szereplo, aki elrejtiba tojasokat? A tobbi oldalnal volt a vegen konkret kérdés, itt nem latom :(

    VálaszTörlés