„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2020. május 3., vasárnap

Anyák napja a Blogturné Klubbal - Book Tag


Rendhagyó blogturnénk keretében szeretnénk köszönteni azokat, akik a legfontosabbak az életünkben: az Édesanyákat. A tizenkét állomáson egy sajátos book tag formájában válaszolunk különböző kérdésekre, természetesen olyanokra, amik kapcsolódnak a könyvekhez és az anyukákhoz is. Sőt, néha az édesanyáink is megszólalnak majd, így megtudhattok egy-két igazán személyes dolgot bloggereinkről. 
Tartsatok velünk, ünnepeljétek ti is ezeket a csodálatos Nőket, és nyerjétek meg a bloggereink által felajánlott nyereménykönyveket!


Ki a kedvenc könyves anyukád/nagymamád?
Az én kedvenc könyves anyukám Jojo Moyes Páros, páratlan főhősnője, Jess. Már nagyon régen olvastam a könyvet, mégis ő volt az, aki rögtön eszembe jutott a kérdés hallatán, annyira emlékezetes maradt Jess anyai szeretete. A nő élete egyáltalán nem könnyű, mégis egyértelmű, hogy bármit megtenne gyermekeiért (még a nem vér szerintiért is), egy igazi anyatigris. Moyesnak ez egy olyan könyve, ami sajnos nem kapott szerintem túl nagy figyelmet, pedig nagyon is érdemes elolvasni. 

Volt olyan könyv, amit anyukád nem engedett elolvasni?
Nem emlékszem ilyenre, és nem is nagyon nézném ki anyuból, hogy ilyet tenne. :)

Egy könyv amit te szerettettél meg anyukáddal.
Ó, hát emlékszem, hogy amikor már elértem azt a kort, hogy elkezdjem kialakítani a saját kis könyvtáramat, milyen büszke voltam magamra, többek között arra, hogy tőlem kérnek a család tagjai egy jó könyvet olvasásra. Ami nagyon bennem maradt, hogy anyunak ajánlottam, és tetszett neki, az Susan Elizabeth Phillips Angyali csókja volt. Ez a könyv mindkettőnk számára nagy kedvenc lett.

Egy könyv amit anyukád szerettetett meg veled.
Ez a sztori is nagyon belém rögzült, ahogy anyu folyamatosan rágja a fülemet, hogy olvassam el Eric Knight Légy hű magadhoz könyvét, mert fiatal korában ő mennyire szerette, és biztos nekem is tetszene. Egy idő után aztán engedtem rávenni magam, és... valóban, nagyon jó könyv!

Mi anyukád kedvenc könyve?
Ha valaki engem kérdezett volna, biztosan egy Agatha Christie könyvet mondtam volna, mert amióta az eszemet tudom, anyu krimiket olvas. De, még szerencse, hogy megkérdeztem, mert sokkal bonyolultabb a sztori. :D Szóval anyu gyerekkorában nagy szépirodalom rajongó volt, aztán ahogy teltek az évek, romantikus könyvekre váltott, és aztán felnőtt fejjel lett csak a krimik szerelmese. Éppen ezért a kedvenc könyve sem ebbe a kategóriába esik, hanem egy korábbi szerelemről van szó, ami nem más, mint Dallos Sándor A nap szerelmese és az Aranyecset, ami habár két könyv, de összetartoznak, ugyebár Munkácsy igencsak kalandos életét hivatottak elmesélni.

Van olyan könyv, amit mindketten olvastatok?
Van, igen több könyv is természetesen, anyu néha felkeres, hogy ajánljak neki valamit a könyvtáramból, és habár sok krimivel nem kecsegtethetek, azért mindig akad valami számára. Most épp Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei sorozatát olvassa.

Egy könyvcím, ami a legjobban jellemzi anyukádat.
Legyen A lélekdoki, mert anyuval aztán tényleg bármiről lehet beszélni. :)

Kiskorodban milyen könyveket olvasott neked anyukád?
Emlékszem, hogy anyu minden este olvasott nekünk, egyet választott a tesóm, egyet én. Én úgy emlékszem, hogy amiket legjobban szerettem, azok az állatos mesék voltak, még mindig megvan a kedvenc mesekönyvem, a Tanulságos mesék.

Ha édesanyáddal egy napot eltölthetnél egy könyv világában, melyik lenne az?
Hm, ez egy nagyon jó kérdés! Anyuból kiindulva, ez biztosan egy krimi lenne, ahol megfejetnénk egy jó kis rejtvényt közösen, de ha én választanák, akkor egy fantasy, amiben együtt megmentenénk a világot!

Szoktatok könyvet ajándékozni egymásnak az édesanyáddal? Mit adtál/kaptál legutóbb?
Sajnos ritkán, anyu mindig az mondja, hogy nem mer nekem könyvet venni, nehogy már meglegyen, amit adna. Utoljára tavaly előtt karácsonykor kaptam tőle könyvet (de azt is konkrétan kértem), helyette könyvutalvány az, ami gyakoribb. Bevallom, én is régen vettem neki könyvet, ha jól emlékszem legutoljára egy Agatha Christie regényt.

Melyik könyves szerelmedet nem mutatnád be anyukádnak, és miért nem?
Ó, anyu szerintem mindenkinek örülne, talán egy Hardin Scotton felhúzná a szemöldökét, és na jó, a hegyes fül és a szárnyak se biztosan tetszenének neki, ha egy akármilyen Sarah J. Maas karakterrel állítanák haza, hm... Mi is volt a kérdés?NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során minden állomáson találtok egy kérdést, ami rólatok vagy az anyukátokról szól, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni azt. Ha pedig extra pontokat is szereznétek, gyűjtsetek olyan könyveket, melyeknek címe jellemzi az anyukátokat, nagymamátokat, vagy a vele való kapcsolatotokat, fotózzátok le, és a #anyaknapiblogturné #ezvagynekemanyu tagek használatával töltsétek fel saját facebookotokra (nyilvánosan) vagy instátokra, a kép linkjét pedig másoljátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.


Anyukád melyik könyvszereplőre hasonlít?

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.További állomások
Május 3. 09:00 - Dreamworld
Május 3. 11:00 - Hagyjatok! Olvasok!
Május 3. 12:00 - Readinspo
Május 3. 13:00 - Veronika’s Reader Feeder
Május 3. 14:00 - Utószó
Május 3. 15:00 - Könyvvilág
Május 3. 16:00 - Csak olvass!
Május 3. 17:00 - Flora the Sweaterist
Május 3. 18:00 - Könyv és más
Május 3. 20:00 - Nem félünk a könyvektől

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése