„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. február 24., szerda

L. J. Shen: Vicious ​– Ádáz


A most induló Sinners of Saints sorozattal a Könyvmolyképző Kiadó Troy Bennett (Sparrow) után újabb L.J. Shen által életre hívott rosszfiúkat mutat be a magyar olvasóknak. Todos Santos Négy Féktelen Szívtiprója közül elsőnek Baron ’Ádáz’ Spencer Jr történetét ismerhetik meg a romantika kedvelők.



Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. február 16.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 472



EMILIA
Azt mondják, hogy a szerelem és a gyűlölet ugyanannak az érmének a két oldala. És ez igaz is. A férfi, akiről álmodozom, a rémálmaimban is kísért. Briliáns ügyvéd. Ügyes bűnöző. Gyönyörű hazudozó. Bántalmazó és megmentő, szörnyeteg és szerető egy személyben.

Tíz évvel ezelőtt elüldözött a kisvárosból, ahol éltünk. Most utánam jött New Yorkba, és addig nem hajlandó távozni, amíg vele nem tartok.

VICIOUS

Egy éhező művész. Gyönyörű és megfoghatatlan, mint a cseresznyevirág. Tíz évvel ezelőtt, minden előzetes figyelmeztetés nélkül robbant be az életembe, és teljesen a feje tetejére állította. Megfizetett érte. Emilia LeBlanc érinthetetlen, a legjobb barátom exbarátnője. Ismeri a legsötétebb titkomat, és annak a háztartási alkalmazottnak a lánya, akit azért vettünk fel, hogy rendben tartsa a birtokunkat. Ennek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne fussak utána, de mégsem az. Szóval gyűlöl. Rohadtul nem nagy ügy. Jobban teszi, ha megszokja a közelségemet.

Amolyan Royal család/After feelingre számítottam a fülszöveg alapján, amelyben a kezdetben bunkó, gonosz főhős beleszeret az ártatlan lányba. És mivel én az a típus vagyok, aki időnként szereti magát az ehhez hasonló történetekkel szórakoztatni, kíváncsi voltam, hogy L. J. Shen – akitől egyébként nekem ez az első könyvem volt – mit fog kihozni ebből az alapszituációból.

 

A történet a múltban kezdődik, amikor megismerjük Vicious és Emilia (Millie) első találkozását, amely egy félreértés miatt hamar elmérgesedik, és amire hivatkozva Vicous elhatározza, hogy megkeseríti a lány életét. A fiatalok egyébként az utolsó gimis évüket tapossák, Millie családja nagyon szegény, ráadásul a lánynak van egy húga, aki cisztás fibrózisban szenved, ezért rengeteg gyógyszerre van szüksége. A lányok szülei Vicious családjánál kapnak munkát, akik a város krémjébe tartoznak, a leggazdagabbak közé. Az ellentét a főhősök között égbekiáltó, a szegény és a gazdag, az ártatlan és a gonosz, amely akár egy tökéletes alapot is adhatna egy romantikus történethez, hiszen legtöbbször ezek a dolgok mit sem számítanak, amikor mély érzésekről esik szó.

 

Szóval nem hazudok, ha azt állítom, hogy Vicious mindent megtesz azért, hogy Millie rosszul érezze magát, minden helyzetet megragad, hogy megalázza őt, lekezelően viselkedjen vele. Habár Millie amolyan tipikus kedves, déli lány, aki mindenkiben a jót látja, én úgy éreztem, hogy Viciousszel szemben nem kell őt félteni. Holott a fiú rendkívül ellenszenves vele, a vonzalom rögtön kialakul kettejük között, ami inkább a kémiának köszönhető, mintsem az érzelmeknek. És Mille tudja jól, hogy nem sok esély van vele bármilyen normális kapcsolatra, így nem rest összejönni a fiú egyik legjobb barátjával, Deannel, csakhogy a szálak még kuszábbak legyenek.

 

Miközben megismerjük annak részleteit, hogy Vicious miképp üldözi el a városból Millie-t, a fejezetek között ugrunk a jövőbe is, ahol Millie már New Yorkban él húgával, és próbálja eltartani mindkettejüket, ami igencsak keservesen megy neki. Természetesen előbb-utóbb itt is felbukkan Vicious, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyen neki, ami habár az anyagi helyzetét megoldaná, de az érzelmit semmiképp. Bevallom, én nem igazán szeretem, amikor egy könyvben ide-oda ugrálunk a történet idejében, mert mindig úgy érzem, hogy ez a váltakozás megtöri az élményt. Szerencsére az írónő nem végig él ezzel a módszerrel, viszonylag hamar pontot tesz a múltbéli eseményekre, hogy aztán teljesen egyértelmű legyen az olvasó számára, hogy mi is történt a főszereplők között azelőtt.

 

Az az igazság, hogy bajban vagyok ezzel a könyvvel, mert bármennyire is akartam szeretni, nem igazán sikerült. Értem én, hogy Vicious sebzett, és rengeteg szörnyű élmény érte őt a múltban, de ez még nem hatalmaz fel senkit arra, hogy így bánjon az emberekkel, egyszerűen nem éreztem indokoltnak azt, amiért annyira „gyűlöli” Millie-t. Kifejezetten haragudtam rá, amikor Csicskának szólította őt, főként amikor már felnőttek voltak, mert szerintem ez nagyon megalázó, és nem is értem, hogy Millie miért nem kérte ki magának. Ráadásul nemcsak szóban, hogy úgymond „ingerelje” ezzel a lányt, hanem a fejében is. Egyszerűen az az érzésem volt, hogy mivel ő egy gazdag, hatalommal bíró ember, bármit megtehet, és sajnos Millie ezt leginkább hagyta, még akkor is, amikor elméletileg ellenkezett, és ez számomra nem jó üzenet.

 

Voltak azért szerethető tulajdonságai is a történetek, például, hogy Vicious – akármilyen is volt – soha nem akarta megváltoztatni Millie-t, akinek volt egy sajátos stílusa, ráadásul, mint festőt is elismerte. Emellett pedig olyan könyv ez, ami egyfajta függőséget okoz, egyszerűen muszáj tudnod, hogy mi fog történni benne, garantáltan felborzolja a kedélyeket.


Én azt gondolom, hogy a Vicious egy olyan könyv, aminek vagy rajongója, vagy pedig haragosa leszel, annyi biztos, hogy közömbös nem maradsz, és ez tök jó, mert én mindig azt mondom, hogy érzelmeket vált ki egy jó regény, akár pozitív, akár negatív értelemben. A Vicious egyébként egy sorozat első része, a követező kötetben a Féktelen Szívtiprók újabb tagjáé lesz a főszerep, nem másé, mint Deané, aki egyértelműen felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy szeretnék még esélyt adni a sorozatnak. Nos, kíváncsian várom!


Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani blogturnénk valamennyi állomásán L.J. Shen Sinners of Saint sorozata hősnőinek neveit találjátok. A feladat kitalálni, mely hölgy, mely főhős karjai között leli meg a boldogságot, és a rafflecopter megfelelő sorába megírni nekünk a szívtiprók kereszt és vezetékneveit.


Edie Van Der Zee
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

02.22. Angelika blogja

02.24. Könyvvilág

02.26. Sorok között (extra - idézetek)

03.01. Sorok között



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése