„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. augusztus 17., szerda

Talia Hibbert: Kezdj élni, Chloe Brown!


Talia Hibbert modern humoros romantikus regényét a Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg, s ezzel a kötettel kezdhetjük az ismerkedést a Brown lányok történetével. Itt most megtudhatjuk, milyen sikerrel vette kézbe saját életét Chloe Brown.
Tartsatok bloggereinkkel, hiszen blogturnénk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a kiadó által felajánlott nyeremény példányt!


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2022.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 392


Chloe ​Brown krónikus beteg számítógép-guru, akinek célja van, terve van és listát készít. Miután majdnem – de csak majdnem – meghal, hét alapelvet fogalmaz meg a maga számára, hogy végre „elkezdjen élni”. Az elsőt már ki is pipálta: végre elköltözött a fényűző családi villából.
Mi következik ezután?

• Nagyot bulizni, és jól berúgni

• Motorozni

• Kempingezni

• Jót szexelni valakivel, szerelem nélkül

• Egy kézitáskával beutazni a világot

• És… valami rosszat csinálni

De rossznak lenni nem könnyű, még akkor sem, ha az ember részletes útmutatót készít magának. Tanár is kell a dologhoz, és Chloe tudja, ki a megfelelő férfi a feladatra.

Redford „Red” Morgan mindenhez ért, van tetkója és motorja, és szexibb tízezer hollywoodi szívtiprónál. Művészlélek: éjszaka fest, de nappal elrejti a képeit – amit Chloe onnan tud, hogy néha leskelődik utána. De igazán csak egy icike-picikét.

Ám amikor felveszi Redet a lázadási listájára, olyan dolgokat tud meg róla, amit sosem leshetett volna ki. Például, miért van ellenére, hogy Chloe gazdag családból származik? Miért nem mutatja meg a képeit soha senkinek? Mit takar valójában Red durva külseje?



A fülszöveg egy olyan történetet ígér, amelynek a főszereplője nehezen lép ki a komfortzónájából, és mivel én ezzel legtöbbször könnyen tudok azonosulni, mindenképpen felkeltette az érdeklődésemet. Már maga a cím is valami olyasmi, amit mintha ráhúztak volna az életem jelenlegi szakaszára, szóval semmiképpen nem akartam kihagyni a könyvet.


A történet elején megismerjük Chloet, aki egy krónikus betegségben szenved, nagy fájdalmai vannak, többször fáradékony, gyenge, ami miatt sokszor egyszerűen képtelen kimozdulni otthonról. A betegsége kialakulása után a lány összes barátja eltávolodott tőle, így nem csoda, hogy teljesen befordult, fél ismerkedni, igazából családján kívül nem tud feloldódni senki társaságában sem. Mindezen változtatni akar, amikor majdnem elüti egy autó, és ráébred, ha most meghalt volna, akkor nem mondhatja el magáról, hogy túl sokat élt volna úgy igazán. Így tehát listát készít azokról a dolgokról, amiket megtenni szerinte izgalmasok lehetnek, viszont azon túl, hogy elköltözik otthonról, megakad a dologgal. Chloe mellett a másik főszereplőnk Red, a házfelügyelő Chloe új otthonában, aki az elején, nos nem igazán tud mit kezdeni a lánnyal, kissé ellenszenvesek egymásnak. Az olvasó számára hamar kiderül, hogy nemcsak Chloe rekedt meg az életében, hanem bizony Red is. A férfi ugyanis festő, ráadásul nagyon tehetséges, azonban egy múltbéli esemény miatt nem mer újra a nyilvánosság elé állni, ezért is vállalta el a jelenlegi munkáját.


Nagy örömömre mind Chloe, mind Red gondolataiba beleláthatunk a történet során, ugyanis mindketten elképesztően szimpatikus karakterek. Chloeval rendkívül könnyű azonosulni, hiszen betegsége miatt nagyon zárkózott lett, mindig fél, hogy mit vált ki az emberekből, ha kiderül, illetve hisznek-e neki egyáltalán. Emiatt nagyon nehezen nyit mások felé, viszont ha ez már megtörténik, egy jó fej, humoros lányt ismerhetünk meg a személyében, akiben ráadásul van valamiféle magabiztosság és erő is, és sosem fél kimondani a véleményét. Ami Redet illeti, engem hamar levett a lábamról, ő egy ízig-vérig kedves férfi a szó legjobb értelmében. Nagyon tetszett, ahogy Chloeval bánt, türelmesen és bíztatóan, miközben neki is megvoltak a maga démonjai, amit le kellett győznie.


De nemcsak külön-külön hanem együtt is szuper párost alkottak. Ahogy a fülszöveg is ígéri, Chloe végül Redet hívja segítségül a "Kezdj élni listája" teljesítésében, és bizony hamar rá kell ébredniük, hogy igencsak előítéletesek voltak korábban egymás irányába. Tetszett, hogy lassan haladtak, megismerve egymás történetét és elfogadva azt, illetve ami még még jót tett, hogy nem egyoldalú volt az egész. Nem arról szólt a kapcsoltuk, hogy jött Red fehér lovon megmenteni Chloet, hanem bizony mindkettőjüknek megvoltak a maguk félelemei, amit le kellett győzniük, és amit csak önmaguk egyedül voltak képesek. Persze az, hogy ott voltak egymásnak, sokat segített a fejlődésükben, hiszen Red az első perctől kezdve elfogadta a lány betegségét, sőt mindig figyelt arra, hogy jól érezze magát. De fordítva ugyanúgy Chloe is megértette Red félelmét a nyilvánosságtól, viszont segítette őt abban, hogy újra próbáljon nyitni a festményeivel a közönség felé. Egy ponton ráadásul Red szakemberhez is fordul, ami úgy gondolom, szintén fontos üzenete a könyvnek, hiszen ha egyedül nem boldogulunk, egyáltalán nem szégyen segítséget kérni.


Azt hiszem, a Kezdj élni, Chloe Brown! leginkább az újrakezdés, újra bízás nehézségeiről szól, vállalva a sebezhetőségünket, mindez egy bájos történettel és szuper főhősökkel tálalva. Én nem nagyon tudok belekötni a könyvbe, rendkívül olvasmányos volt, a párosunk jól működött együtt, kaptunk sok szívmelengető, de ugyanúgy szórakoztató jelenteket is, ráadásul egyáltalán nem volt túldramatizálva a konfliktus, aminek én mindig örülök. Én bátran ajánlom, nem csak a romantikus műfaj kedvelőinek.

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mivel Chloe Brown története eredetileg 2019-ben jelent meg, a 2010-es évek romantikus vígjátékaival játszunk. Ismerd fel minden állomáson a filmet, és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A filmek címét írhatjátok a magyar vagy az eredeti címmel is.



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

08.15. Olvasónapló

08.17. Könyvvilág

08.19. Csak olvass!

08.21. Angelika blogja

08.24. Hagyjatok! Olvasok!

08.27. Sorok Között


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése