„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2016. november 2., szerda

Debbie Macomber - Első ​hó


Debbie Macomber egy újabb szerelmes regénnyel örvendeztette meg a romantikus regényeket kedvelő rajongókat, amit most te is jobban megismerhetsz a Blogturné Klub bloggerei segítségével. Az Első hóban Ashley és Dashiell kényszer szülte párosa sok vicces, kalandos, romantikus dolgot át él együtt.
Ha velünk tartasz a páros útja során, most te is megnyerheted a turné végén a General Press Kiadó által felajánlott könyv egy példányát. Romantikus utazásra fel!


KÖNYV ADATAI
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2016. október 14.
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 216
Fordította: Gieler Gyöngyi
ISBN: 9789636439163
Moly: https://moly.hu/konyvek/debbie-macomber-elso-ho
Megrendelés: http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/elso-ho


Ashley ​​Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.
Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

Debbie Macomber könyvei közül az Első hó volt a második, amit olvastam, ami már csak azért is érdekes, mert pont tavaly november elején fogyasztottam el a szintén karácsonyi témájú regényét, a Fagyöngy alatt címűt. Úgy néz ki az írónő az őszi időszakban téli hangulatú könyveivel tud lekötni. Mivel már nagyjából ismerem a szerző stílusát és a műfajt, amiben mozog, tisztában voltam azzal, hogy egy könnyed és humoros romantikus történetet fogok olvasni, ami aztán így is lett. Egyébként nagyon tetszett Debbie kedvcsináló bevezetője, amiben elárulja, hogy honnan jött az ötlete a sztorihoz, illetve elmesélte azt is, hogy a karácsonyi történeteket kedveli a leginkább, na és hogy egyébként Dash és Ashley a kedvenc karakterei. Ezen információk tudatában lelkesen vágtam neki a rövidke könyvnek.
A történet szerint Ashley váratlanul szabadságot kapott munkahelyén, ezt kihasználva pedig szeretne elutazni édesanyjához Seattle-be, hogy meglepje. A reptéren azonban nem kap jegyet semmilyen gépre sem, ezért úgy dönt, hogy autót bérel. Egyébként már ennél a reptéri jelenetnél is látszódik, hogy a jegyeladó furcsán viselkedik, ami pedig előrevetíti a további bonyodalmakat. Ashley-nek az autóbérlőnél szerencséje van, mert egy utolsó autó még szabad, azonban a mögötte álló férfi, Dash szintén le szeretne rá csapni. Néhány vicces beszólogatás után aztán megegyeznek, hogy együtt viszik el az autót, hiszen mindkettejük célja Seattle. Innentől kezdve pedig mindenféle humoros (az űrlények által elrabolt autószerelő), aranyos (talált kiskutya) és persze igazi télies-havazós kalandba keverednek, miközben egymáshoz is egyre közelebb kerülnek. A történet egy másik szálon is fut, hiszen Jordan Wilkes nyomozó úgy tűnik végre megtalálta az évek óta keresett terrortevékenységgel gyanúsított nőt, nem más, mint Ashley Davison személyében. Így hamarosan elkezdődik a hajsza a nő és a khm.. túsza után.
Látható, hogy valóban egy képtelen és vicces szituációba keverednek főhőseink az útjuk során. Ashley és Dash látszólag különbözik, hiszen Ashley nagyon nyílt és vidám természet, míg Dash visszahúzódóbb típus, azonban az eltöltött idő alatt egyre több hasonlóságot fedeznek fel egymásban. Azt is megjegyezném, hogy - talán a könyv rövidsége miatt - viszonylag hamar kialakul közöttük a vonzalom, az a bizonyos egymásra találás, így sokáig nem kell izgulnunk értük.
Az Első hó az a típusú könyv, amit szívesen olvas az ember otthon jó melegben egy ágyban/fotelben forró tea mellett, miközben kint fúj a szél, esik az eső vagy akár a hó. Mivel igazából  még elég messze vagyunk az ünnepektől és a vele járó kis pihenéstől (én legalább is nagyon úgy érzem), jól eső érzés volt ez a könyv nyújtotta pár óra kikapcsolódás. Mivel tényleg nem túl hosszú, hamar ki lehet végezni (erre az említett hideg délután pont tökéletes), én magam csak azért álltam neki kétszer, mert szombat este kezdtem el az olvasást, de annyira fáradt voltam, hogy csak másnap délelőtt fejeztem be.
Így tehát bátran tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a romantikus karácsony körül játszódó könnyed történeteket, és van néhány óra szabadidejük. A karakterek aranyosak, igazából hamar meg lehet őket kedvelni, a történet nem túl bonyolult, ez az üldözős szál adott hozzá egy kis pluszt, na és persze a kiskutya, aki még Dash szívét is meglágyította. Így összegezve nagyon édes történetet kapunk.

Értélekés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK

Debbie Macomber történeteiben mind-mind romantikus sorsok fonódnak egymásba. Az írónőnek több mint 50 romantikus regénye jelent meg, ám mi most csak néhányra koncentrálunk. Minden blogon találsz 1-1 eltévedt hópelyhet, amiben egy-egy regénycím lapul, ám a nagy havazásban a betűk összekeveredtek rajtuk. A te dolgod, hogy ezeket helyes sorrendbe tedd és kijöjjön belőle Debbie Macomber egy-egy regényének címe, amit a Rafflecopter megfelelő sorába beleírj.

A turné végén, ha minden állomáson megtaláltad az elhagyott hópelyheken szereplő címeket akkor esélyed van megnyerni a 3 könyv egyikét. Hópehely keresésre fel!


Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások

10.29. - Szembetűnő
10.31. - Zakkant olvas
11.02. - Könyvvilág
11.04. - Kristina blogja
11.06. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése