„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2016. november 7., hétfő

Stephanie Perkins - Isla ​és a hepiend


Anna és Étienne, no meg Lola és Cricket szerelmének története már mindenkit elvarázsolt, és most a Könyvmolyképző Kiadó a nagy finálét is elhozza nekünk. Isla futólag már szerepelt, Josh pedig már régi ismerős, de nem csak ők térnek vissza ebben a kötetben, ahol minden szál összeér. Párizs, Amerika, Barcelona... Kalandozz velünk Te is november 7. és 15. között, a végén pedig nem csak a véleményekkel és az extrákkal lehetsz gazdagabb, hanem akár a könyv egy példányával is!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2016. november 15.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 344
Fordította: Komáromy Rudolf
ISBN:9789633993743
Moly: https://moly.hu/konyvek/stephanie-perkins-isla-es-a-hepiend
Megrendelés: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/stephanie-perkins-isla-and-the-happily-ever-after-isla-es-a-hepiend-7184


A városban, amely sosem alszik, fellángol a románc, de vajon kiállja a szerelem az idő próbáját? 
A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen nyári találkozás után Manhattanben románcuk nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a családi drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól. 
A rajongók kedvencei, Anna, Étienne, Lola és Cricket mind felbukkannak ebben az igaz szerelemről szóló, édes és érzelmes történetben – amihez New York, Párizs és Barcelona szolgáltatja a bámulatos hátteret –, Stephanie Perkins népszerű sorozatának lezárásában.



Az Anna és a francia csók az egyik kedvenc ifjúsági sorozatom, így számomra külön öröm, hogy ilyen hamar elolvashattam a 3. részt. Anna és St. Clair történetét nagyon szerettem, ezért az, hogy ismét visszatértünk az eredeti helyszínre, a párizsi (!) iskolába, számomra nagyon jóleső érzés volt. Egy kicsit olyan, mint amikor az ember elmegy egy olyan helyre, ahol évekkel ezelőtt járt, sok jó emlék köti oda, és ahol aztán most újraélheti őket. Én olvasás közben ezt éreztem, és meg kell, hogy mondjam jól esett a nosztalgiázás. Egyébként a szereplők is ismerősek lehetnek, hiszen Joshsal már szintén a kezdő kötetben találkoztunk.

Forrás
Isla és Josh. Josh és Isla. Őszintén szólva mostani párosunk vetekedett Annáékkal. A történet szerint a visszahúzódó Isla már kilencedikes kora óta bele van zúgva Joshba, akiről azonban tudjuk, hogy Rashmival járt. De aztán kapcsolatuk megromlik, majd összes barátja végez az iskolában, végül pedig Josh egyedül marad, és magányosabb, mint valaha. Az utolsó évük előtti szünetben azonban egy véletlen találkozás alkalmából jobban megismeri Islát, és az iskola kezdetével már el is kezdődik édes kis románcuk. Tetszett, hogy az írónő most nem teketóriázott, és viszonylag hamar egymásra találtak a fiatalok, jó persze annyira nem vészesen gyorsan, mert megvoltak a kötelező pontok. Mégis Stephanie most másként osztotta a lapokat. Azt tudni kell, hogy Isla önbizalomhiányban szenved, egyetlen barátja Kurt, aki viszont enyhén autista, így nem nagyon engednek közel magukhoz új embert. Kivéve persze Josht. Azonban vele sincs könnyű dolga a lánynak, mert Josh édesapja szenátor választás előtt áll, és emiatt a fiú sokszor furcsán viselkedik, másrészt bizonyos okok miatt külön utakra sodorja őket a sors, és bizony nem könnyű nekik a távolságot legyőzni. 

Első pillantásra talán úgy látszik, hogy Josh és Isla nagyon különböznek, hiszen Josh látszólag nagyon laza, aki nem igazán igyekszik betartani a szabályokat, míg Isla görcsösebb, éltanuló, aki eddig nem sűrűn lépett ki saját komfortzónájából. Joshban azonban sokkal több van, egy igazi művész lélek, aki rajzolásba folytja érzéseit. Nem is akármilyen rajzokba! Isla remek eredményei ellenére viszont állandóan hadilábon áll önmagával és környezetével, ráadásul - Joshsal ellentétben - fogalma sincs mit akar a jövőben. A fiatalok aztán a történet előrehaladtával saját és egymás határainak feszegetésével a fejlődés útjára lépnek.

Szerencsére elmondhatom, hogy Stephanie harmadik könyvében sem kellett csalódnom. Loláék története után egy picit megijedtem, mert bár azzal sem voltak különösebb problémáim, mégis valami hiányzott belőle. Most viszont újra minden a helyére került: Josh és Isla története nagyon szerethető volt, és valóban visszarepített néhány évvel korábbi önmagamhoz. Nagyon örültem, hogy visszatértünk Párizsba, de emellett megszerettem a barcelonai jeleneteket, vagy éppen Josh életútjáról szóló képregényét, de ugyanúgy tudtam azonosulni Isla önbizalomhiányból fakadó félelmeivel is. Az egészet már csak az tetőzte, amikor feltűntek egykori kedvenceink, konkrétan mindenki a múltból: Annáék, Loláék, de még Meredith is. És naná, hogy visszatérünk néhány pillanatig a párizsi Zéró Ponthoz...

Összességében azt mondanám, hogy az Isla és a hepiend nagyon jó lezárása volt nemcsak egy sorozatnak, de egy korszaknak is. Stephanie még ennyi idő után is le tud venni a lábamról a humoros, édes romantikus jelenteivel, valahogy neki el tudom hinni, hogy a gimis szerelmek örökké tartanak. Még mindig azt mondanám, hogy a kedvencem az első rész volt, mert hát ugyebár az elsőt mindig nehéz felülmúlni, de ez mit sem számít, igazából a sorozat rajongóinak kötelező darab!

Értékelés: 5/5

Blogturné extra - Fan art

Kép forrása

Kép forrása

Annáék

Forrás

Forrás

A csapat: Rashmi, Josh, Anna, St. Clair, Meredith
Forrás

Lola és Cricket
Forrás

Josh és Isla
Kép forrása


NYEREMÉNYJÁTÉK

Ezúttal a művészet ihletett meg minket. Josh csodálatos memoárt rajzol iskolás napjairól, de nem ő az első, és várhatóan nem is az utolsó művész, aki elvarázsolja az olvasókat. Ezúttal minden állomáson egy olyan könyv borítóját osztjuk meg, amelyikben szerepel valaki, aki rajzol vagy fest. Nincs más dolgod, mint megírni ennek a bizonyos szereplőnek a nevét. (Ha esetleg valahol több ilyen is akad, mindegyik variációt elfogadjuk.)



Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások

11.07 Könyvvilág
11.09 Bibliotheca Fummie
11.10 Kelly & Lupi olvas
11.11 Sorok között blog
11.12 Dreamworld
11.13 CBooks
11.14 Angelika blogja
11.15 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése