„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. április 7., péntek

Tavaszi könyvajánló


Úgy tűnik, a fázós napoknak lassacskán búcsút inthetünk, múlt héten már érezhettük, hogy megérkezett az igazi tavasz. A tavasz pedig nemcsak napsütést, hosszabb nappalokat, zöldbe és virágba borult látványt, fűnyírást és szeszélyes időjárást jelent (legalább is a könyvmolynak), hanem rengeteg új megjelenést is! Miután mindenki lassacskán túlteszi magát az év eleji olvasói válságon - ami szerintem sokunkra igaz a karácsonyi dömping után -, elkezdhetünk azon agyalni, hogy mégis milyen könyvet szeretnénk beszerezni az év egyik piros betűs ünnepén, a Könyvfesztiválon. 


El kell, hogy mondjam idén rám nagyobb erővel hatott az éve eleji olvasási válság, szinte a tél végig kitartott. Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert a karácsony körüli turnék száma elég durva volt, vagy azért, mert év végén - munka mellett - a szakdolgozat írás, a vizsgák és a nyelvvizsgák, majd pedig januárban a záróvizsgám teljesen elszívták az energiámat, de annyi biztos, hogy az év kezdetén mondhatni csak vegetáltam. Főleg januárban. Pedig sok jó könyvet olvastam ebben az időben is, csak egyszerűen nehezebben álltam nekik. Azt hiszem végül az Ambrózy báró sorozat volt az, ami átbillentett a ,,fényes oldalra", azóta érzem magam újra önmagamnak. :) Most pedig, mintegy két héttel a Könyvfesztivál előtt már tényleg nincs idő lazsálásra, ugyanis a kiadók ismét kitettek magukért, idén is szuper könyvekkel érkeznek. Most már akármelyik közösségi vagy molyos oldalra nézek fel, mindenhol a különböző megjelenésekkel találom szembe magam. Mostani bejegyzésemben a KKB tagokkal közösen egy tavaszköszöntő projekt keretében szeretném néhány tavasszal megjelenő vagy már megjelent könyvre irányítani a figyelmeteket, amiket - szerintem - érdemes beszerezni.


Háború, család, szerelem - Szívből ajánlom!
Paullina Simons - A bronzlovas
A Könyvmolyképző gondozásában jelenik meg A bronzlovas című könyv, amit nekem már volt szerencsén elolvasni. A regény a második világháború idején játszódik Leningrádban, Tajtjána és Alexander szívszorító történetét meséli el. Nem éppen egy rövid könyvről van szó, de ez ne ijesszen meg senkit, én mind a 872 oldalt áhítattal olvastam. A könyvhöz kihívást is készítettem a molyon. Romantikusoknak ajánlom! 
Kiadó: Könyvmolyképző


Szexi borító, szexi történet!
Penelope Ward - Stepbrother Dearest - Legdrágább mostohabátyám 
Penelope Ward első itthon megjelent könyve szintén a Könyvmolyképzőnél jön. Nem fogok hazudni, ennél a könyvnél a borító keltette fel a figyelmem (csodálkozik valaki?), aztán a fülszöveg rátett egy lapáttal. Mostohatestvérek közötti vonzalom? Nos, mindenképpen érdekes! Szenvedélyes NA rajongóknak ajánlom!
Kiadó: Könyvmolyképző


Tiltott szerelem, sok zene és egy édes pasi!
Colleen Hoover - Egy nap talán 
Collen Hoovert úgy vélem senkinek sem kell bemutatnom. Fiatalokról szóló romantikus történeteket ír, de valahogy mégis mindig többről szólnak a könyvei, mint egy egyszerű szerelmes történet. Az írónő nem fél nehéz témákhoz nyúlni, olyanokhoz, amik izgatják a mai ember gondolkodását. Most sem hazudtolta meg önmagát, ismét nagyon eltalálta a történetet. A plusz, amit hozott, elsősorban a főszereplőnk Ridge karakterében nyilvánul meg, akiről a könyv elején meglepő információ derül ki. Az írónő nagyon alaposan végigjárta a témát, és az, hogy a zenét, a zenélést is belevitte, egyszerűen bámulatos volt! Így ez rengeteget adott az egészhez, Ridge ráadásul egy szuper édes fiú, olyan akiről szívesen olvas az ember lánya. Érzelmes szívűeknek ajánlom!
Kiadó: Könyvmolyképző

Barátságból szerelem, fájdalomból család
Brittainy C. Cherry - Tűzeső
Talán még emlékeztek, mennyire odavoltam a Lebegésért, ezért naná, hogy alig vártam, hogy újra olvashassak az írónőtől. Sokat nem is kellett várnunk, ugyanis a Tűzeső márciusban jelent meg. Sokban más, mint az előző kötet, de az írónő tehetsége most is megmutatkozik. A történet nagyon összetett, rengeteg érzelem éri az olvasót az olvasás során, amit sokszor nehéz megemészteni. Ha szereted az elgondolkodtató, nehéz sorsokról szóló (romantikus) történeteket, akkor neked ajánlom!
Kiadó: Libri

Fiatalos, forró, szenvedélyes
Abbi Gilnes - Te vagy nekem a jelen
Abbi Glines Sea Breeze sorozatának részeit mindig szívesen olvasom. Idén a Könyvfesztiválra érkezik a Te vagy nekem a jelen, amiben Amanda és Preston szenvedélyes románcát ismerhetjük meg. Könnyed, olvasmányos, kikapcsol, az a fajta könyv, amin akár egy olvasatra is végigérsz. A sorozat rajongóinak mindenképpen ajánlom, de egyéniben is olvasható!
Kiadó: Maxim

Újra savantokkal!
Joss Stirling - Angel
A végére pedig az egyik kedvenc ifjúsági fantasy sorozatom legújabb részét hoztam. A savantok világába mindig szívesen térek vissza, mert ismerős, és még sosem kellett csalódnom. Már az ötödik résznél járunk, de úgy tűnik Joss még mindig tud újat hozni. És habár Angel és Marcus párosa nem lett a kedvencem, azért az ő történetük is nagyon szerethető lett. Savant-rajongóknak kötelező darab!
Kiadó: Menő Könyvek



- start InLinkz script -->

4 megjegyzés:

  1. Mondtam már, hogy az ilyen jellegű bejegyzések súlyosan károsítják a pénztárcám egészségét? Így is komoly súlyproblémái vannak szegénykémnek! :) No mindegy, innen is megy egy pár könyv az amúgy sem rövid kívánságlistámra. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, idén tavasszal valóban nagyon sok szuper könyv érkezik! :) Mi az, ami felkeltette az érdeklődésed a listáról?

      Törlés
    2. A Legdrágább mostohabátyám nálam is kívánságlistás, de Colleen Hoover és Joss Stirling könyvét valahogy eddig nem láttam. :) Lehet, hogy idén nem hátizsákkal megyek ki a Könyvfesztre, hanem húzós bőrönddel. :D

      Törlés
    3. Ó, a Maybe Someday, az egy nagyon jó kis történet <3
      Egyébként átérzem a helyzetet, mert én meg pont ma vettem észre a Gabo és Ciceró megjelenéseket, így kb. 6 könyvvel bővült a listám. :D

      Törlés