„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. június 9., péntek

Donna MacMeans: Csiszolatlan ​gyémánt


Megjelent a General Press kiadó gondozásában Donna MacMeans legújabb történelmi romantikus könyve Csiszolatlan gyémánt címmel, a Chambers testvérek trilógia harmadik része.
Michael Rafferty a korona szolgálatában áll, elsőre nem tesz jó benyomást Arianne Chambersre. Vajon a véletlen szülte küldetés képes lesz megbékíteni őket?
Ha kíváncsiak vagytok, gyertek és a hat állomásos turnén ismerjétek meg jobban a könyvet!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2017. május 26.
Eredeti megjelenés: 2011
Oldalszám: 324
Fordító: Fügedi Tímea
ISBN: 9789634520054 

Anglia, ​1881. Nehéz idők járnak a Brit Birodalom diplomatáira: nem sokkal az amerikai elnökválasztás után a washingtoni nagykövetüket meggyilkolják, és felerősödnek az ír függetlenségi törekvések is. A Korona szolgálatában Michael Raffertyre hárul a feladat, hogy a gyilkos nyomára bukkanjon. A küldetés sikere érdekében Rafferty diplomatának adja ki magát: a feladat azonban nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik, a férfi modorával ugyanis komoly gondok adódnak. Ezért úgy dönt, keres egy nőt, aki megtanítja neki az illemszabályokat, és egyben hajlandó eljátszani a felesége szerepét. A kiszemelt hölgy, Arianne Chambers azonban vonakodik belemenni a játékba. Arra még hajlandó lenne, hogy úriembert faragjon a bárdolatlan fickóból, férjre viszont egyáltalán nem vágyik. Ám hamarosan azon kapja magát, hogy a Michael durva külseje alatt megbúvó szenvedély lassanként meghódítja a szívét. Rafferty eközben egyre veszélyesebb kalandokba bonyolódik, és rádöbben, hogy Lady Arianne sokkal talpraesettebb és vonzóbb, mint amilyennek első pillantásra tűnt… De vajon elegendő-e a kölcsönös vonzalom ahhoz, hogy örökre összekössék az életüket?


A Chambers testvérek történetébe még annak idején a Nászéjszaka miatt kezdtem bele, a sorozat eme második kötetének a fülszövege keltette fel először a figyelmemet. Előtte azonban mindenképpen el akartam olvasni az első részt, és így történhetett az, hogy végül a kezdő kötet közelebb került a szívemhez, mint a folytatás. Most viszont, hogy immár befejeztem az egész sorozatot, el kell, hogy áruljam, végül a harmadik rész vitt nálam mindent, a női nemű Chambers testvér kötetének faltam minden sorát. Annyira megszerettem ezt a részt, hogy miután elolvastam, belekerültem a történelmi romantikusok bűvkörébe, és egymás után faltam könyveket a műfajban. Szóval látható, hogy nem kis hatást keltett bennem a könyv.


A testvérek kalandjai tehát folytatódnak, ezúttal azonban a női nem a főszerepben - legalább is ami a testvéreket illeti. Lady Arianne egy igazán talpraesett hölgyemény, aki mindig tudja mit akar, azonban a szerelem egyelőre elkerülte őt. Nem másokat, akik a közelében tartózkodnak, ugyanis ,,szegény" Arianne, akárkivel találkozik, vagy megismer, az biztos, hogy az illető az elkövetkezendő rövides időn belül megtalálja a szerelmet. A lány egyfajta gúnynevet is kapott, ugyanis Cupido kedvesének becézik, mivel ilyen sok pár egymásra találását ,,segítette". Így nemcsoda, hogy kissé agresszívan viseli az első találkozást Raffertyvel, aki egy férfival való kétes titkos találkával ,,gyanúsítja" őt. A viharosan kezdődő kapcsolatuk pedig - szerencsénkre - mit sem veszít a későbbiekben szenvedélyéből, csak egy idő után kicsit másféle irányt vet. 

Rafferty nem az a férfi, akikre az angol hölgyek vágynak - vagy csak a legtitkosabb álmaikban -, ugyanis munkája lévén egyáltalán nincs tisztában az etikettel, a szigorú szabályokkal, a modora pedig egyenesen felháborító. Ez azonban nem igazán számít, ha egyszer már felpattant a szikra egyre nagyobb és nagyobb lángokat szítva férfi és nő között. Arianne ás Rafferty kénytelen több időt együtt tölteni, ugyanis Raffertyank el kell játszania Amerikában, hogy ő egy angol diplomata, ezért a nőnek segítenie kell neki, hogy elsajátítsa - vagy legalább is megpróbálja - a merev szabályokat. Így tehát Amerikába indulnak. És ismét a fedélzetre kerülünk - ha nem is ugyanarra - , amit már az előző kötetben is imádtam. Az összezártság a hatalmas víz közepén rengeteg frappáns és természetesen érzéki jelenettel kecsegtet minket.

A harmadik rész tehát nálam egyértelműen kedvenc lett. Imádtam a főszereplők szócsatáit, a különböző társadalmi ranguk csak még több izgalmat vitt a történetbe. Emellett pedig igazán szórakoztató volt, Donna ismét megcsillogtatta rendkívüli humorát. Az írónő a záró kötetben nagyobb hangsúlyt fektetett történelmi háttérre, különösen az ír függetlenség kérdését tekintve. Ezt az alapot felhasználva vegyítette a valóságot és az általa megálmodott eseményeket, amitől lett kerek egész a könyv. Természetesen az előző kötetek szereplői is vissza-visszatértek, aminek különösen örültem, hiszen a sorozat befejeződött, és legalább ,,találkozhattam" velük még utoljára. A történelmi romantikus rajongóknak csak ajánlani tudom a sorozatot, hiszen Donna MacMeans nagyon bájos és szórakoztató történeteket írt nekünk és a szereplők is hamar belopják magukat az ember szívébe!

Értékelés: 5/5

Blogturné extra - Extra háttér információk az írónőtől

Az írónő volt olyan kedves, és megosztott velem néhány extra információt a Nászéjszaka főszereplőjéről, William Chambers-ről. Lássuk mik ezek!

,,William Chamberst  a bátyámról mintáztam, aki szintén eléggé makacs ahhoz, hogy mindig elhiggye, az a legjobb, amit ő gondol, és ez sokszor problémát okoz, emellett pedig nagyon ragaszkodó a családjához. Imádom a testvérem. Azt mondja, hogy William a kedvenc karaktere. Micsoda meglepetés!"



NYEREMÉNYJÁTÉK
A történelmi romantikus könyvek hátterében sokszor igazi történetek lapulnak, ezért mostani játékunkban a könyvhöz kapcsolódó kérdésekre kell válaszolnotok, kivételesen nem a fikcióra leszünk kíváncsiak, hanem a valóságra.
Játékra fel!

Kérdés: Mi volt Garfield elnök halálának igazi oka?

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások

06.09 Könyvvilág
06.10 Kristina blogja
06.11. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése