„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. október 13., szombat

Elle Kennedy: The ​Goal – A cél


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a kedvelt Off-Campus sorozat negyedik, és egyben befejező része, melyben a négy szexi hokis lakótárs utolsó tagját és izgalmas titkát is megismerhetjük. Tarts velünk a 8+1 állomásos blogturnénkon és mutasd meg, hogy igazán ismered az Off-Campus karaktereit és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. október 23.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 432
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634574217


A lány mindig eléri a célját…
A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.
De a játék egyre bonyolódik.
Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.
Vágytál már a folytatásra?
Íme eljött. Élvezd ki minden pillanatát!


A The Goal - A cél könyvvel végéhez ér az Off-Campus sorozat, amit nagyon sajnálok, mert egy igazi dögös és vérpezsdítő sorozatról van szó. Habár azért nem kell teljes mértékben búcsút venni a Briar hokicsapatának szépfiútól, mert a Briar U sorozatban megismerhetünk még másokat is, de a négy jó barát történetei ezzel most véget érnek.


Több szempontból is vártam már Tucker történetét: egyrészt a vörös hajú fiúk nekem a gyengéim, úgyhogy Tucker emiatt hamar felkeltette a figyelmem, plusz arra már korábban is felfigyeltem, hogy ő más, sokkal visszafogottabb, mint a másik három fiú. És ez egyáltalán nem baj, sőt! Emellett az előző kötetben végig érzékelhető, hogy Tucker életében valami zajlik, nem is akármi, hanem egy bizonyos lányhoz van köze. Aztán a végén ugyebár robban a bomba, és megtudjuk, hogy nemcsak hogy kavar Sabrina James-szel (azzal a Sabrinával, akit Dean ki nem állhat valamiért), de a lány terhes is. A cél első fele tehát egy időben játszódik az előző résszel, és majd csak utána tudjuk meg, hogy mi is lesz kettejükkel és persze a babával.


Az egész tehát úgy kezdődik, ahogy nagyjából a többi rész is. Tucker és Sabrina megismerkedik, és nos, igencsak hamar a tettek mezejére lépnek. Sabrina azonban nem akar semmiféle komoly kapcsolatot, ugyanis gyerekkora óta egy cél lebeg a szeme előtt, amibe egy férfi nem fér bele. Ez pedig nem más, mint hogy a Briar után bekerüljön a Harvard jogi karára, lediplomázzon, és menő ügyvéd legyen. Ennek oka nagyon egyszerű, a lány miután anyja elhagyta, szörnyű körülmények között él undok és perverz mostohaapjával, és nagyijával, akit nem igazán tudtam hova tenni, mindenesetre nem mondható el róla, hogy a szülők mintaképe lenne. Egész életében küzdenie kellett, két állásban dolgozik, hogy ki tudja fizetni a főiskolát, emellett pedig folyamatosan tanul, hogy jó eredményeket érjen el, és ebbe nem igazán fér bele egy kapcsolat. Tucker azonban nem az a fajta ember, aki feladná, főleg mivel nagyon tetszik neki a lány.


Érdekesen alakul kettejük kapcsolata szinte végig a könyv során, hiszen akármennyire is közel kerülnek egymáshoz, és kezdenek többet érezni egymás iránt, Sabrina végig tartja a távolságot, még a terhesség kiderülése után is. Ez folyamatosan fenntartja a feszültséget, mivel az olvasó alig várja, hogy Sabrina leengedje a védőfalait, és megmutassa a valódi érzéseit. Emiatt elmarad az úgymond szokásos nagy konfliktus is, hiszen igazából nincsenek párkapcsolatban, ezért nem is szakíthatnak.

Ahogy mondtam is, Tucker teljesen más, mint a többi hokis, ő egy igazi jó fiú. Nekem nagyon bejött, és bátran kimondhatom, hogy ő lett a kedvencem a fiúk közül. Nagyon tetszett, ahogy Sabrinához állt, hogy lassan közelített felé, időt hagyva neki arra, hogy ráébredjen, és be is vallja az érzéseit. Mégsem éreztem azt közben, hogy papucs lenne, mert határozott volt, aki tudja, hogy mit akar, és olykor azért előjött belőle az ősember is. Természetesen az arcpirító jelenetek sem maradtak el, és bármilyen jó fiú is Tucker az érzelmek terén, nos azért volt alkalma megmutatni a rossz fiús oldalát is.


Nekem nagyon tetszett az a megoldás, hogy a könyv első fele párhuzamosan zajlott az előző résszel. Jókat mosolyogtam a Dean és Allie utalásokon, egy kicsit nosztalgiáztam a régi szereplőkkel, és igen, újra megsirattam Beu-t is, aki egyébként Sabrinához is közel állt.


Úgy gondolom, hogy ez a kötet méltó befejezése volt a sorozatnak, a könyv címe pedig elképesztően betalált, nemcsak erre a könyvre, de az egészre nézve is. Az Off-Campus sorozat tökéletesen megállja a helyét a new adult műfajban, romantikus, szórakoztató és pokolian szexi. Nem várok el tőle többet, mint amennyit adni tud, de azt száz százalékban megkapom. Nagyon remélem, hogy a sorozat folytatása, a Briar U is megjelenik kis hazánkban, hiszen az első részben, a The Chase-ben Fitzy és Summer történetét olvashatjuk el, amit én már a The Score óta várok.

Értékelés: 5/4,5


NYEREMÉNYJÁTÉK
Mivel a sorozat végéhez értünk, ideje elbúcsúzni a szereplőktől. Minden állomáson egy-egy főszereplőről találtok egy rövid leírást, ez alapján kell felismernetek és a keresztnevét a rafflecopter megfelelő sorába beírnotok. Az utolsó állomás viszont rendhagyó lesz, erre figyeljetek!
Ha figyelmesen követtétek a sorozatot eddig, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Bár franciául nem sikerült megtanulnia, de egy egész szexi srácot mégis összeszedett azzal a rémes francia sorozattal.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
10.09. - Sorok között
10.10. - Angelika blogja
10.11. - CBooks
10.12. - Ambivalentina
10.13. - Könyvvilág
10.14. - Dreamworld
10.15. - Kristina blogja
10.16. - Never Let Me Go



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése