„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. október 24., szerda

Erin Watt: Cifra palota


Végre itt a folytatás a Megtört herceg őrületes függővége után! Folytatódik Ella és a Royal család fordulatokban gazdag története, a rajongók óriási örömére. Erin Watt sorozatának harmadik része a Cifra palota címet kapta, és napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál elit kiadásban. Tartsatok a blogturné 8 bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2018. október 23.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 408
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634574866
Megrendelés: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cifra-palota-a-royal-csalad-3-8259


Halálos ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.


A Royal család története egy igazi szappanopera, ezt nem tagadom, viszont ha már egyszer valaki elkezdte a sorozatot, az biztos, hogy nem nyugszik addig, amíg pontot nem tesz a végére. Én mindenképp így vagyok vele, éppen ezért amikor megkaptuk a harmadik részt elolvasásra, igazi csitriként ujjongtam, és alig vártam, hogy elkezdhessem olvasni.

Egy jó szappanoperához híven az előző kötet csattanóhegyekkel zárult, Brooke-ot meggyilkolták, és nem is akárkit, hanem Reedet vádolják a gyilkossággal, akit a rendőrök visznek el az utolsó sorokban, és ha ez még nem lenne elég, előkerül Ella halottnak hitt apja, Steve is. Nos igen, nyilván ha most valaki kívülállóként olvassa a ezeket a sorokat, azt mondaná, hogy ez most komoly? Én erre csak annyit tudok válaszolni, hogy igen, nagyon is, és addig ne ítélkezz, amíg nem olvastad a sorozatot, mert hidd el, képtelenség letenni. Na de, a lényeg az, hogy a Cifra palota pontosan ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Ella és a Royal család teljesen ki van bukva a Reed-ügy miatt, az meg csak hab a tornát, hogy Steve felbukkant. Ella élete az első kötethez hasonló drámákon megy keresztül, próbálja megmenteni szerelmét ebből a szörnyű helyzetből, meg akarja találni Brooke valódi gyilkosát, és közben az apját is igyekszik elviselni, aki nemcsak, hogy örül a lánya felbukkanásának, de teljes mértékben ki akarja venni a részét a nevelésből.

A könyv még mindig elképesztően addiktív, mert egyszerűen muszáj tudnod, hogy mi fog következni a következő oldalon. Steve felbukkanása eléggé belezavar a Royal család eddigi “normális” életébe, hiszen a férfi “jó apaként” minden lehetséges eszközzel próbálja megvédeni Ellát Reedtől, akinek a hírneve ugyebár a béka feneke alatt van. A karaktere kifürkészhetetlen, az első pillanattól fogva nem tudtam, hogy mit gondoljak róla. Értettem, hogy jó apát akar játszani ennyi elszalasztott év után, de sokszor túlzásba esett, és a Dinah-val való viselkedését sem tudtam hova tenni. Ő egy nagyon érdekes karakter szerintem, érdemes odafigyelni rá, habár engem legtöbbször inkább csak idegesített, és nagyon jókat derültem azon, hogy Ella miképpen játssza ki őt.

Reed és Ella kapcsolata sokat fejlődik ebben a részben, annak kifejezetten örültem, hogy a drámai hangulatot nem tetőzi azzal a szerzőpáros, hogy ők is összevesszenek. Igazából eléggé felnőttesen viselkedtek szerintem mindketten, Ella kiállt Reedért, és bármit megtett volna, hogy segítsen neki, és végül Reed is nagyon tisztességesen döntött. Reedet nagyon sajnáltam sokszor, igazából nemcsak őt, hanem az összes Royal férfit, mert a kialakult helyzet miatt kiéleződött, hogy milyen sok hibát követtek el a múltban, viszont én inkább csak úgy láttam őket, mint sérült lelkeket, akik nem tudták feldolgozni anyjuk, vagy Callum esetében a felesége halálát.

Akármi is történt ebben a részben Reed és Ella között, vagy éppen Ella és az apja között, a legfontosabb kérdés mindvégig ott lapul a háttérben, folyamatosan feszültségben tartva az olvasót. A kérdés, hogy ki ölte meg valójában Brooke-ot. Nos, bevallom, én nagyon sok mindenkire gondoltam az olvasás során, de a valódi gyilkos kiléte nekem (is) csak a legvégén derült ki. Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire béna, vagy a szerzők ennyire jók abban, hogy mindig másra tereljék az olvasó figyelmét, mindenesetre nekem ez elég durva fordulat volt.

Én mindössze csak annyit fűznék még hozzá, hogy ha valaki már elkezdte a sorozatot, véleményem szerint mindenképpen érdemes befejezni, mert megéri a végére jutni. Ez a kötet is elképesztően mozgalmas, olvasmányos, szórakoztató, és igen, fordulatos is. Ella és Reed még mindig szuper párost alkotnak, és a többi Royal fiút is még jobban megszerettem, már ha ez lehetséges. És nemcsak a fiatalokat, hanem Callumot is, aki sokat nőtt a szememben. Ó, és még nincs is vége, hiszen a következő kötetben már Easton Royal történetét ismerhetjük meg. Alig várom!
Értékelés: 5/5


NYEREMÉNYJÁTÉK
Melyik országé ez a palota? A kép és egy jellemző mondat alapján ki kell találnotok, melyik ország királyi, hercegi palotáját mutatjuk nektek! Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a megfejtést, és már esélyesek is vagytok a könyvek megnyerésére.


Versailles mintájára épült, kizárólag kőből és téglából.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
10.18. - Angelika blogja
10.20. - CBooks
10.22. - Sorok között
10.24. - Könyvvilág
10.26. - Ambivalentina
10.28. - Dreamworld
10.30. - Deszy könyvajánlója



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése