„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2023. április 27., csütörtök

Elle Kennedy: The Legacy - Az örökség


A
Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Elle Kennedy Off-Campus sorozatának ötödik részét  The Legacy - Az örökség  címmel. Igazi ráadás kötetet kaptak a rajongók, ami évekkel a sorozat befejezése után játszódik. Mind a négy páros életébe bepillanthatunk, vajon hogyan küzdenek meg a valódi felnőtt élettel. Ha szívesen olvasnád a regényt, kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe megnyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2023. május 2.
Eredeti megjelenés: 2021
Oldalszám: 360



NÉGY TÖRTÉNET. NÉGY PÁR. HÁROM ÉV A VALÓ VILÁGBAN DIPLOMA UTÁN…

Egy esküvő.

Egy lánykérés.

Egy szökés.

Egy váratlan terhesség.

Vajon melyik kire igaz?

Csupa dráma és kacagás vár! Találkozz újra kedvenc Off-Campus-szereplőiddel, akik végigvezetnek a felnőtté válással járó változásokon, miközben rájönnek, hogy komoly döntések komoly következményekkel járnak… és nagy jutalmakkal.

A legújabb Off-Campus-kötetből megkapjuk a várva várt választ a nagy kérdésre: Mi van most velük?


Amikor a The Dare-rel véget ért a Briar U sorozat, igencsak csalódott voltam, hogy el kell búcsúznom kedvenc hokisaimtól, akik az évek alatt szépen lassan belopták magukat a szívembe. Én tényleg azt hittem, hogy már nem jön folytatás, így amikor kiderült számomra, hogy megjelenik magyarul a The Legacy, aminek egyébkénti létezéséről sem tudtam, madarat lehetett volna fogatni velem. Ráadásul ebben a könyvben az eredeti hokicsapat, az Off-Campus szereplői elevenednek meg újra, akik miatt annak idején ezt az egész hokis világot megszerettem.


Bevallom először féltem, hogy majd nem fogok annyira emlékezni a szereplőkre, hiszen azért az Off-Campus óta jó pár év eltelt,  de egy percig sem kellett volna aggódnom, mert az első pár mondat után már be is szippantott a jóleső, nosztalgikus érzés, mint amikor régi kedves ismerősével találkozik az ember. Kedves, dögös és elképesztően magabiztos ismerőseivel, legalábbis ha ezekről a hokis srácokról beszélünk, mind a négy OC rész szereplő visszatér a könyvben, nagyjából 4 felé osztva azt.


Sok minden történik ebben a 360 oldalban, boldog pillanatok és nehézségek egyaránt, de nem igazán akarok a részletekbe merülni, hiszen talán nem is az a lényeg. Én úgy tekintek erre a könyvre, mint egy ajándékra a sorozat rajongóinak: egy röpke bepillantás a "boldogan éltek, amíg" után, ahol megláthatjuk, hogy a szereplők hol járnak a felnőtté válás, a karrierjük vagy éppen a párkapcsolatuk alakulásának rögös útján, és hogyan veszik az akadályokat. Mindegyikük máshol tart, más nehézséggel néz szembe, akadnak komolyabb témák is, mind a négyük történetében felmerülnek feszült pillanatok, de a lényeg, hogy együtt, közösen keresik a megoldásokat.


Azt is nagyon szeretem ezekben a történetekben, hogy nemcsak a fiúk, de a lányok is abszolút megállják a helyüket a jövőben, mindannyian erős személyiségek, keményen dolgoznak, nem félnek kiállni magukért, szuperül passzolva a nem mindennapi férfi karakterekhez. Akikbe pedig pontosan az annyira vonzó, hogy a “nagy játékos” figura mellett megláthatjuk az érzelmes, ragaszkodó énjüket, és hogy az eltelt évek alatt nemhogy gyengült volna, de még inkább erősödött a kapocs a párosaink között. Talán pont ebben rejlik az egész sorozat varázsa, ahogy ezek a pályán kemény és kíméletlen hokis fiúk a lányok mellett egy teljesen más, lágyabb oldalukat mutatják meg - na persze az állati szexis és szókimondó énjüket sem elveszítve.


A romantikus szál mellett pedig imádtam a fiúk bajtársiasságát, ahogy ennyi év után még mindig összetartanak, ahogy húzzák, ugratják egymást, vagy ha az élet úgy hozza, egymás támaszai. Hihetetlenül jól eltalálta az írónő az összhangot közöttük, így azt kell hogy mondjam nem csak a párosok, de a fiúk közötti kémia miatt is elképesztően élvezetes olvasni ezt a könyvet.


Aki olvasta és szerette az Off-Campus sorozatot, annak mindenképpen ajánlom, hiszen szuper érzés visszatérni az ismerős szereplőkhöz. Mivel jó pár év eltelt mióta jómagam olvastam az eredeti sorozatot, így kicsit olyan érzés volt, mintha a szereplőkkel együtt nőttem volna fel én is, az egyetemi évek után, most bepillantást nyerhettem a felnőtt létük mindennapjaiba. Én nagyon hálás vagyok az írónőnek, hogy még utoljára lehetőségem volt visszatérni a kedvenc szereplőimhez, átadni magam ennek a könnyed, szexis és elképesztően szórakoztató élménynek.

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az Off-Campus sorozat idézeteiből válogattunk, az a feladat, hogy ismerd fel melyik részből ollóztuk az idézeteket! Minden rész számításba jöhet, akár kétszer is!  A könyv címét várjuk beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!


“Te vagy nekem az egyetlen. Felkeléskor és lefekvéskor a te mosolyodat akarom látni. A szívem a tiéddel együtt dobog.”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése