„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2023. június 7., szerda

K.A. Tucker: Wild at Heart - Vad szívvel


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Az egyszerű Vadon sorozat második részeként a Wild at Heart - Vad szívvel regény K. A. Tucker tollából. Végre tanúi lehetünk Calla és Jonah fészekrakásának az alaszkai vadon közepén, ahol minden feltétel adott egy közös vállalkozás beindításához. De vajon minden nehézséget átvészel a szerelmük? Tartsatok velünk, és a játékunk megfejtésével akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2023. május 19.
Eredeti megjelenés: 2020
Oldalszám: 520



Calla Fletcher új emberként tér vissza Torontóba, nehezen találja a helyét, és még mindig borzasztóan szerelmes a goromba bozótpilótába, akit maga mögött hagyott. Amikor Jonah felbukkan az ajtajában egy visszautasíthatatlan ajánlattal, rászánja magát, hogy sietve visszatérjen Alaszkába, és együtt belevágjanak izgalmas jövőjükbe.

De Calla hamarosan megtanulja, hogy a legjobb szándék is vezethet be nem tartott ígéretekhez, és kemény ára van a kompromisszumnak – egy belső-alaszkai rönkház éppolyan elszigetelt tud lenni, mint a nyugati tundra világa.

Mialatt Jonah többet tartózkodik távol, mint otthon, Calla egyik szomszédja elhatározza, hogy igazi alaszkaivá neveli őt, a másik szomszédja viszont nagyobb eséllyel fog rá puskát, mint hogy a segítségére siessen. Calla mindeközben keresi a saját útját. A bóklászó vadak világában folyamatosan résen kell lennie, és nem csupán a hideg, sötét, téli hónapokat jellemzik zord körülmények; időnként még a saját ajtaján kilépni is rémisztő.

Vajon milyen sorsra jut végül?



K. A. Tucker Az egyszerű vadon könyvét két éve olvastam, és emlékszem, hogy nagyon tetszett. Most azonban kicsit félve álltam neki a második résznek, mert habár Jonah hirtelen megjelenése Torontóban egyértelműen folytatásért kiáltott, mégsem éreztem azt, hogy mindenképpen folytatni akarom a történetet, én elvoltam azzal a befejezéssel. A különleges helyszín - Alaszka - azonban mégis meggyőzött, hogy újra belevessem magamat Jonah és Calla éltének további alakulásába.


Az egyszerű vadon tehát úgy ért véget, hogy Jonah meglátogatta Callát Torontóban, és arra kérte, menjen vele és éljenek együtt Alaszkában. Callának nem kell sok, hogy meggyőzze magát, Jonah mellett a helye, hiszen az elmúlt hónapokat nagyon nehezen viselte a férfi nélkül, nem tudta magát túltenni rajta. Az tehát egyértelmű számára, hogy Jonah-val akar élni, az azonban már nem annyira, hogy mindez sikerülni fog Alaszkában. Nagyon fél attól, hogy úgy járnak ők ketten, mint annak idején a szülei, hogy hiába szereti mindennél jobban Jonah-t, ez egy idő után már nem lesz elég az elszigetelt, magányos estékkel töltött életében.


Calla tehát Alaszkába költözik Jonah-val és megkezdik közös életüket: új helyre költöznek, igyekeznek berendezkedni és persze új és érdekes embereket ismernek meg. Habár elég sok kompromisszumot kell kötnie és a barátkozás sem megy túl egyszerűen Callának, úgy tűnik, hogy lassacskán sikerül megszoknia az új helyét. Valahogy azonban mégis az érződik, hogy Calla nem teljesen elégedett, Jonah sokat van távol, veszélyes helyekre repül, ami miatt folyton aggódik a férfiért, ennek okán pedig elég sok időt tölt egyedül és nem igazán tudja, hogy mit is akar kezdeni az életével hosszú távon az új helyen.


Azt kell hogy mondjam, nagyon örülök, hogy végül elolvastam ezt a könyvet, mert egyszerűen imádtam az utazást, amit Calla és persze Jonah tettek a könyv során. Callának nehéz volt megszoknia ezt az új helyzetet, ami nem kevés lemondással járt, sok időt töltött egyedül és folyamatosan aggódott Jonah-ért, az elszigeteltség, a szélsőséges időjárás és természeti viszonyok, a vadállatok által okozott lehetséges veszélyek pedig még nehezebbé tették a mindennapjait. Ugyanakkor én úgy éreztem, hogy nagyon igyekszik, mindent megtesz azért, hogy működjön a dolog, és lassacskán elkezdi tervezgetni a közös életüket, megismerkedik új emberekkel, nyitottabbá válik az alaszkai szokások iránt, és persze megértőbb lesz Jonah érzéseivel kapcsolatban is.


És ha már az új embereknél tartunk, a régiek mellett több rendkívül érdekes karaktert is felvonultalt Tucker a történetben. Egyrészt itt van Muriel, aki hamar igencsak mély benyomást tesz Callára és persze az olvasóra is. A nő, mint hurrikán jelenik meg Calla életében, és mindent megtesz azért, hogy igazi alaszkait faragjon belőle, sokszor a lány akarata ellenére is. Bevallom, engem az elején kissé idegesített a személye, mert Callához hasonlóan én is nehezen viselem a változást, vagy ha megmondják mit csináljak és inkább befelé forduló vagyok. Aztán egy idő után szerencsére jobban megismerhettem Murielt, a motivációt, valódi érzéseit és egyre jobban megkedveltem őt. A másik karakter pedig, aki még Murienél is érdekesebb, Calláék zárkózott és morc szomszédja Roy, aki talán a legtöbbet tett azért, hogy Calla otthon érezze magát Alaszkában (persze Jonah-n kívül), és az az igazság, hogy emiatt nagyon megkedveltem. Ő egy igazán különleges és összetett személyisége a történetnek, akire nagyon is érdemes odafigyelni.


És habár néhány helyen azt olvastam, hogy Jonah háttérbe szorul ebben a részben, azt kell hogy mondjam, ebben nem értek egyet. Imádtam Jonah minden egyes jelenlétét, a türelmes megértését a lány irányba vagy éppen az ugratásait, amiken jókat mosolyogtam. De leginkább azt szerettem benne, hogy mindig kimondta, ami a szívét nyomta, őszintén beszélt Callával, ezért pedig elkerültünk mindenféle felesleges konfliktust, amiért pedig nagyon hálás voltam.


Én tehát azt mondom, hogy elképesztően szerettem ezt a könyvet, a helyszín még mindig csodálatos, az új karakterek rendkívül érdekesek, de nemcsak az emberek, hanem sokféle állat is megjelenik ebben a részben, amik szintén sokat adtak a történethez. Calla és Jonah párosa pedig szuperül működött, rengeteget fejlődtek, és habár hozniuk kellett áldozatokat, mégsem tudtam elképzelni egy pillanatra sem, hogy nem Alaszkában élnek együtt. Én úgy érzem, hogy K. A. Tucker ebben a könyvében nem hibázott, engem teljesen lenyűgözött mind a helyszín, mind a történet, mind a szereplők tekintetében. Aki olvasta annak idején Az egyszerű vadon-t, annak mindéképpen ajánlom a folytatást, abszolút megérni visszatérni Calla és Jonah párosához erre a nem mindennapi helyszínre!

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Minden állomáson érdekességeket olvashattok Alaszkával kapcsolatban, a feladatotok megválaszolni a kérdést, ami némi kutatást is igényelhet. A megoldást írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.


Észak-Amerika legmagasabb csúcsa Alaszkában található, és az egyetlen hegy a kontinensen, amelynek magassága meghaladja a 6.000 métert. Hogy hívják ezt a festői szépségű hegyet?

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

05.29. Kelly és Lupi olvas

06.01. Dreamworld - idézetek

06.04. Csak olvass!

06.07. Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése