„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. április 23., péntek

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök ​viadala


Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét. 

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel!



Könyv adatai
Kiadó: Animus Kiadó
Megjelenés: 2021. február 23.
Eredeti megjelenés: 2020
Oldalszám: 400
Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
ISBN: 9789633248102



Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.

Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.

Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

Nagy elvárásokkal álltam neki az Örökösök viadalának: amellett, hogy a fülszöveg rendkívül kecsegetetőnek tűnt, nagyon volt a hype a könyv körül és sok a pozitív értékelés, szóval igencsak lelkes voltam, amikor megérkezett hozzám a saját példányom.

 

A történet valóban izgalmas, a főszereplőnk a középiskolás Avery, aki nagyon nehéz körülmények között él, egyetlen rokona, akivel kapcsolatban van a féltestvére, Libby. Annyira nehezek a körülményei, hogy a mindent megváltoztató pillantat előtti éjjelt konkrétan egy kocsiban tölti, mert nincs hová mennie. Bármily reménytelennek is tűnik a helyzet, Avery mindent megtesz azért, hogy kitörjön a szegénységből, dolgozik, de a sulit sem hanyagolja el, tovább szeretne tanulni. Viszont ahogy mondani szokás, az élet közbeszól, és fenekestül felforgatja a terveit, amikor az iskolájában megjelenik Grayson Hawthorne, aki közli vele, hogy a nemrég elhunyt nagyapja ráhagyott a vagyonából. Innentől kezdve pedig igencsak beindulnak az események, kiderül, hogy Avery nemcsak Hawthorne nagypapa vagyonának egy részét, hanem szinte az egészet ráhagyta, kizárva ezzel az unokáit az örökségből. És ha mindez nem lenne elég, a pénzhez csak akkor juthat hozzá, ha egy évre beköltözik a Hawthorne-házba, ami nem biztos, hogy a jelen körülmények között, nos, a legbiztonságosabb opció.

 

Ez tehát az alapfelállás, viszont ez még csak a kezdet, rengeteg dolog történik a könyvben. Avery természetesen nem érti, hogy miért hagyna rá dollármilliókat egy idegen, akihez elvileg semmi köze sincs. Emellett pedig szembe kell néznie az örökség nélkül maradt rokonokkal, köztük a négy Hawthorne unokával is, mindezt úgy, hogy egy fedél alatt kell élnie velük. Ez ám az idegfeszítő kiindulás! Avery élete tehát a feje tetejére áll, meg kell küzdenie a rá váró harcokkal, és nem csak a rokonokkal, de a sajtóval és rossz akaróival is, ráadásul be kell illeszkednie ebbe a számára teljesen új környezetbe. Természetesen a Hawthorne fiúk okozzák a legtöbb fejfájást neki, akik nem bíznak a lányban, ráadásul ha pénzt nem is, de egy jó kis rejtvényt hagyott rájuk a nagyapjuk: a fiúk úgy gondolják, ha megoldják a feladványt, akkor kiderül, hogy miért lett Avery az örökös helyettük.

 

Nekem alapvetően tetszett a könyv, a cselekmény izgalmas és pörgős, folyamatosan fenntartja a figyelmet, és bővelkedik nem várt meglepetésekben. Ahogy pedig fokozatosan haladtam a történetben, úgy derült fény egyre több titokra és cselszövésre, és természetesen közelebb kerülhetem a fiúk motivációihoz. És persze Hawthorne nagypapától is egyre több minden derül ki, aki, nos, egy eléggé érdekes figura, maradjunk ennyiben – gondolom még róla is többet tudhatok meg a továbbiakban.

 

Ami a szereplőket illeti, rendkívül színes egyéniségek, de ez jó volt így, feldobta a történetet. Avery, a főhősnőnk nagyon szimpatikus, habár finoman szólva is egy igencsak bonyolult helyzetbe került, nem kell őt félteni, feltalálja magát. Szimpatikus volt a talpraesettsége, bátorsága és éles esze, de közben megmutatta az érzékeny, sebezhető oldalát is. A négy fiú igencsak rejtélyes karakter, ebben a részben még nem tárták fel szerintem teljesen önmagukat, lesznek még itt meglepik. A legidősebb Nash, a lázadó, aki sokat van úton, róla tudtam meg talán a legkevesebbet, de biztos, hogy a jövőben fog még több szerepet kapni. Aztán jön a sorban Grayson, aki a legellenségesebb Avery-vel, ő a legkiismerhetetlenebb Hawthorne fiú számomra, akinél az volt a meglátásom, hogy nem mindig azt mutatta kifelé, amit valójában érzett. Jameson pedig kissé különc, aki mindig is imádta a nagypapája rejtvényeit és most is ő legbuzgóbb az ügyben, ő tölt a legtöbb időt Avery-vel. Végül pedig a legfiatalabb testvér, Xander, akit sokáig nem tudtam hova tenni, ő is elég rejtélyes figura.

 

És hogy melyik a kedvenc Hawthorne fiúm? Nos, nem tudnám megmondani, talán Jamesont mondanám, akit nagyon sebezhetően éreztem, vagy Graysont, aki szerintem teljesen más, mint akinek mutatja magát. Még nem ismerem őket eléggé, hogy végleges döntést hozzak, de igazából mindegyikükkel szimpatizálok. Ami az Avery-hez fűződő viszonyukat illeti, valamiért durvább viselkedésre számítottam, de igazából egész normálisan bántak vele, és egy idő után szerintem elhitték, hogy Avery tényleg nem tudott erről az egészről, hogy rossz következtetést vontak le róla. De ki tudja, mi jön még itt!

 

Nekem tehát nagyon tetszett az Örökösök viadala, nem teljesen azt kaptam, amit vártam tőle, de ez talán nem is baj. Megvolt benne minden, ami egy igazán izgalmas nyomozós könyvhöz kell: hoppon maradt örökösök, rengeteg titok, kiismerhetetlen karakterek, egy megoldandó rejtély, ó, és egy titokzatos múltbéli haláleset is bonyolítja a dolgokat. És én azt gondolom, hogy mindez csak a kezdet, hiszen rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott nyitva a szerző, szerintem még az igazi csavarok csak ezután jönnek. Úgy érzem, egyelőre a szereplőket sem tudtam teljesen kiismerni, vannak még olyan oldaluk, amelyeket nem tártak fel, ráadásul Avery és a fiúk mellett van több érdekes mellékszereplő is, úgyhogy még bőven akadnak kiaknázatlan lehetőségek. Mindezt tetézve érezhető a történetben egy szerelmi szál is (kit tudna ellenállni egy vonzó, karizmatikus Hawthorne fiúnak, még ha kissé veszélyes is?), de én még itt sem mennék biztosra abban, hogy ki lesz a befutó. A lényeg tehát, hogy egy kalandos kezdő kötet volt ez, de inkább csak egy bevezetője szerintem a nagyobb játszmának, és én kíváncsian várom, hogy mit fog kihozni belőle a folytatásban a szerző!


Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel!


Faház halk költő ölet
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

04.23. Könyvvilág

04.25. Zakkant olvas 

04.27. A Szofisztikált macska

05.01. Fanni’s Library 

05.03. Olvasónapló

05.05. Könyv és más

05.06. Sprit Bliss Sárga Köves út

05.07. Kelly és Lupi olvas 

05.09. Readinspo

05.11. Flora the Sweaterist

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése