„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. szeptember 6., hétfő

Kristan Higgins: Álmaidban


Álmaidban címmel jelent meg Kristan Higgins Kék Gém sorozatának következő része a General Press Kiadó jóvoltából. Ebben a kötetben a Holland testvérek egyetlen férfi tagja, Jack és Emmaline Neal szívmelengető, ugyanakkor szórakoztató történetét ismerhetitek meg. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.


Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2021. augusztus 11.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 392



Emmaline Nealnek egy kísérőre van szüksége, mégpedig sürgősen. Csak egy rövid időre, hogy túlélje a volt vőlegénye esküvőjét. De a hétszáztizenöt lakosú Manningsportban nem áll minden sarkon egy alkalmas fiatalember. Az egyetlen, aki szóba jöhet, Jack Holland, a helyi szépfiú, nem mellesleg igazi úriember, aki mindig készségesen vállalja az ilyen feladatokat. Jacknek pedig a legjobbkor jön a malibui kiruccanás. Otthon ugyanis a szokásosnál is több figyelmet kap, amióta megmentett négy kamaszt a vízbe fulladástól. „A télvízi csoda”, ahogy a helyiek emlegetik – kár, hogy ő még mindig fuldoklik, ha eszébe jut az a nap. A Kék Gém Pincészet-sorozat legújabb kötetében sem kell csalódniuk a kortárs romantikus regények rajongóinak. Kristan Higgins a védjegyévé vált kiváló humorral ír az élet legfényesebb és legsötétebb pillanatairól.




Megjelent a Kék Gém sorozat 4. része Kristan Higgins tollából, ami számomra azért is érdekes, mert én olvastam a sorozat első részét (Esküvő újratöltve), és terveztem is, hogy a folyatásokat is fogom, de valahogy elkerülték a figyelmemet. Éppen ezért kicsit meglepődtem, hogy már a 4. résznél tartunk, ez mindenesetre nem vette el a kedvem, és kíváncsian vártam Jack és Emmaline történetét.

Így, hogy jómagam is kihagytam két részt a sorozatból, megnyugtatok mindenkit, lehet olvasni önálló kötetként is az Álmaidbant. Habár kaptunk néhány utalást a múltban történetekre, abszolút nem zavarók, ezek leginkább Jack múltjával kapcsolatban jönnek elő, aki korábban megmentett négy kamasz fiút a vízbe fulladástól. Erről viszont mindenképp tudnia kell az olvasóknak, hiszen nagyon fontos szerepet kap a továbbiakban is. Hiszen habár azóta szinte egész Manningsport hősként ünnepli Jacket a bátor tettéért, és mindenki csak télvíz csodájaként emlegeti az eseményeket, a férfi egyáltalán nem ért egyet velük. Ő ugyanis csak arra az egyetlen fiúra tud gondolni, akit legutoljára húzott ki a vízből, aki a legjobban megsérült, és azóta sem ébredt fel a kómából. Jacket folyamatosan negatív gondolatok és rémálmok gyötrik, egyre inkább befelé fordul, egyszerűen képtelen elengedni az eseményeket. Éppen ezért igencsak jó elterelésnek ígérkezik, amikor Emmaline Neal megkéri őt, hogy kísérje el a volt vőlegénye esküvőjére, hogy ne legyen egyedül ezen a nem éppen könnyű napon.

A másik főszereplőnk tehát Emmaline, aki a manningsporti rendőrségen dolgozik, és habár ezen a nyugodt környéken nem kell nagy kihívásokkal szembenéznie, a lány élvezi a munkáját, szeret itt élni. Így legalább viszonylag távol él pszichológus szüleitől, akik mindig analizálni akarják, mégis úgy érzi, nem értik meg őt, vagy éppen a tökéletes húgától, akire mindig kicsit féltékeny volt. Emmaline tehát egészen jól elvan itt, amíg meg nem kapja az esküvői meghívóját az exétől, akivel igencsak csúnya véget ért a kapcsolatuk. Kis unszolásra pedig Emmaline végül Jacket kéri meg kísérőként, aki mindig nagyon kedves és figyelmes, arról nem is beszélve, hogy nos, rendkívül jóképű. Azt persze egyikük sem sejti, hogy ez az esküvő majd valami sokkal mélyebbnek lesz a kezdete.

Ahogy olvastam a könyvet, eszembe jutott, hogy miért is kedveltem meg olyan könnyen Higgins stílusát annak idején. Egyrészt van egy sajátos humora, ami itt-ott felmerül a történetben, a kedves szócsaták, vagy a vicces családtagok vonatkozásában. Másrészt pedig megvoltak a nehezebb, szívszorítóbb pillanatok is, mint Jack őrlődése vagy éppen Emmaline kapcsolatának alakulása, ami viszont elgondolkodtatott, esetenként megérintett. Ezeket pedig nagyon finoman váltakoztatta az írónő, és elérte, hogy jól szórakozzak és kikapcsoljak az olvasás alatt.

Persze a romantikus szálat is fontos megemlíteni, hiszen e köré épül a történetünk. Azt kell hogy mondjam, nagyon jól működött a kémia a párosunk között, az esküvő alatt is hamar egymásra hangolódtak, és utána sem okoztak csalódást. Jack engem levett a lábamról, igazi álompasi volt, határozott, magabiztos, ugyanakkor érzékeny is. Emmaline-t is hamar megkedveltem, egy igazi kemény csajszi, viszont kicsit zárkózott volt, és kellett idő, míg közel tudta magát engedni Jackhez. Habár ez talán mindkettejükre igaz volt.

A könyv rendkívül olvasmányos, nagyon sok minden történik benne, folyamatosan fenntartotta a figyelmem. Amiről még nem írtam, pedig eléggé idegesített, Jack exének felbukkanása volt, ezt valahogy kihagytam volna, vagy ha nem is teljesen, de ennyi figyelmet nem fordítottam volna neki, én ugyanis mindig felhúztam magam rajta. Persze tudom, kell a konfliktus, de ettől még én mindig kiakadtam rá, és azért néha Jackre is. Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy az Álmaidban egy remek romantikus történet, olykor könnyed, humoros, máskor kicsit szívszorító, de mindenképpen megmelengette a lelkemet.

Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunkban minden állomáson idéztünk a Kék Gém sorozat valamelyik részéből. A feladat, hogy megfejtsétek melyik könyvről van szó, és beírjátok a címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.


“– Miből gondolod, hogy magányos vagyok? (...)

– Egyedül üldögéltél itt, amíg én rád nem akaszkodtam, hogy beszélgess velem.

– Ha így nézzük, akkor te is magányos vagy, nem?

– Nem. Én csak kedves vagyok. Jót tesz a turizmusnak.

– Kár. Elképzeltem, mit csinálhatna együtt két magányos ember.”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

09.06. Könyvvilág

09.10. Betonka szerint a világ...

09.14. Hagyjatok! Olvasok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése