„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. szeptember 3., péntek

Shey Stahl: Revel


Vajon egy rockisten beleszerethet a pophercegnőbe?

A Könyvmolyképző kiadónál nemrég megjelent romantikus, erotikus New Adult regényben bizony megtörténik a lehetetlen: a rock fenegyereke, Revel Slade szeme megakad a szűzies stílusú popénekesnőn, Taylan Ash-en! Tartsatok bloggereinkkel Shey Stahl új regényének blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!



Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. augusztus 19.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 424


Nagyot zuhant, és ezúttal nem tudtam elkapni.
Mindenki ismeri Revel Slade nevét. Ismerik annyira, hogy féljenek tőle. Nem merészkednek közel hozzá, hiszen a srác a pokol tüzének parancsolója, aki hamuvá éget mindenkit, és még élvezi is a lángok játékát. A gondolataimban is ott kísért. Akkor mégis miért utazom el vele? Mert nem vagyok normális. Ez az oka.

Én, Taylan Ash, a pophercegnő, beleszerettem a rockkirályba. Magába az ördögbe. Gyerekkorodban tündérmeséken nősz fel, amik szerint vár rád valahol a Szőke Herceg; de elfelejtik megemlíteni a gonoszt – a rejtőző szörnyeteget. Nem figyelmeztetnek, hogy a csábos szem és a rekedt, mély hang álcája mögött mi rejtőzik. Elvakított a szenvedély, így nem láttam, mi történik, amíg már nem volt visszaút. Amikor kikerültem a bűvköréből, nem maradt belőlem semmi.

Ő nem fog belém szeretni. 

Kizárt. Esélyem sincs. Micsoda ostoba ötlet, hogy belém szerethet! De mégis megtörtént.


Valószínűleg a legtöbben tudjátok, hogy odavagyok a rocksztáros románcokért, éppen ezért amikor elolvastam a Revel fülszövegét, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Habár az már a fülszövegből is sejthető volt számomra, hogy ez most nem a “megszokott” sztori lesz, valahogy sötétebbnek ígérkezik, ami talán még inkább kíváncsivá tett.


És milyen igazam volt! A történetünk egyik főszereplője a címadó Revel, a rock királya, aki senki számára nem ismeretlen, és nem csak azért, mert remek zenész. A férfi a Revved banda egyik alapítója és énekese, a szakmában és igazából az egész világon mindenki ismeri a hírhedtté vált nevét. Ha azt mondom ugyanis, hogy Revel azt csinál, amit csak akar, és úgy ahogy ő akarja (ami a legtöbbször nem éppen pozitív végkimenetelű), akkor bizony nem állok távol az igazságtól. Revel nevéhez már szinte minden lehetséges törvénybe ütköző cselekedet hozzá kapcsolódik: alkohol, drogok, verekedés, garázdaság és még sorolhatnám, a férfi finoman szólva is őrült. A véleményét soha nem rejti véka alá, imádja bosszantani az embereket, és nagyon úgy tűnik, hogy a zenén kívül igazából nem számít neki semmi. Szóval amikor mi lányok azt mondjuk, hogy a rosszfiúkra bukunk, valószínűleg nem a Revel-féle férfiakra gondolunk, mert ő már azért igencsak megéri a pénzét.


Revel tehát igencsak nehéz eset, mindezek ellenére én nagyon kíváncsi voltam arra, hogy vajon képes-e a változásra, a fejlődésre, ami azonban sokáig nem éppen úgy tűnt. Természetesen a viselkedésének megvannak a maga okai, kezdve attól, hogy túl fiatalon csöppent bele a rocksztárok őrült életmódjába, a bonyolult családi viszonyokon át, egészen az önpusztító életmódjáig, amibe nagyon korán belekezdett. Ennek legfeltűnőbb megnyilvánulása az alkoholizmusa, ami fejezetről fejezetre tudatosul az olvasóban. Hiszen a rocksztárok életének velejárója a bulik, jelen esetben sajnos a drogok, és az italozás is, csakhogy Revel esetében ez már túlment a normális határán. Minden rossz ellenére én szerettem belelátni Revel gondolataiba, megérteni a cselekedeteit, ettől közelebb éreztem őt magamhoz, és azt tisztán láttam, hogy nem egy rossz ember ő. Sokszor viselkedett megmagyarázhatatlanul, őrülten, mindezek oka pedig, hogy rengeteg démonnal küzdött nap mint nap, ami csak akkor enyhült, amikor ivott. Azt pedig nagyon jól tudjuk, hogy a depresszió és az alkohol az egyik legrosszabb párosítás, ami Revel esetében is megmutatkozott, és ahogy haladtunk előre a történetben, úgy csúszott ő is egyre mélyebbre, és csak remélni tudtam, hogy valahogy kikerül ebből a gödörből.


És itt jön a képbe a másik főszereplőnk, Tylan, a pophercegnő ugyebár, aki egy közös turné alkalmával ismeri meg jobban Revelt. Azért írom, hogy jobban, mert a múltban már találkoztak párszor, ami mindkettejükre mély benyomást tett, és ami ezen turné alkalmával még inkább elmélyül. Látszólag az írónő két nagy ellentétet állított egymással szembe, a rock királya és a pop hercegnője, a rosszfiú, a sötétséggel küzdő Revel, és a szinte ártatlan, kedves Tylan: csakhogy ahogy az lenni szokott, az életben semmi sem fekete vagy fehér. Habár Tylan valóban egy kedves és bájos lány, akinek úgy tűnik az élete csupa csillogás és boldogság, ő nem éppen így éli meg. A saját apja csak egy termékként gondol rá, valódi szeretetet nem kap tőle, és habár nagyon szeret énekelni, többre vágyik mint a pop slágerek, úgy érzi, másban is meg tudná mutatni magát. Mondjuk Revellel az oldalán.


Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a Revel és Tylan kapcsolata halálra van ítélve, hogy ők abszolút nem illenek össze, de aztán minél jobban megismertem őket, annál inkább éreztem, hogy nekik együtt kell lenniük. Tetszett ahogy Tylan megnyílt Revel hatására, ahogy egyre inkább önmaga tudott lenni, és kiderült, hogy azért a férfihoz hasonlóan ő is őrült kissé. Természetesen Tylan is jó hatással volt Revelre, megmutatta neki, hogy milyen, ha valakit szeretnek, ha van valaki, akiben bízhatsz, ami sokat segített a férfinak, csak sajnos az ő betegsége jóval mélyebben gyökerezett, így Tylannek nehezebb dolga volt. Érdekes volt látni azt a folyamatot, ahogy miközben Revel saját magával szemben egyre inkább önpusztítóbban viselkedik, úgy Tylan az ő segítségével lassacskán megtalálja a saját hangját, erősebbé válik. 


Ahogy sejtettem is, a Revel nem egy szokványos rockbandás történet, de ezzel nincs is semmi baj. Sötétebb, mélyebb témákat érint a könyv, amelyben mindkét főszereplő nagy utat tesz meg. A hangsúly persze leginkább Revel személyén van, ami nem csoda, hiszen rendkívül összetett karakterről van szó, amely annyiféle rétegből áll, hogy kellett idő a kibogozásra. Nem mondom, hogy könnyű olvasmány, hiszen megélhetünk benne rengeteg sötét és szívszorító pillanatot, sokszor arcul csaphat minket az élet kegyetlensége, emellett viszont rendkívül tanulságos történet, és megmutatja, hogy a legmélyebb gödörből is van kiút. Mindezekkel együtt pedig megismerhetünk egy nem mindennapi szerelmi történetet is, amelyben két sebzett fél válik egy egésszé. Egy nagyon fontos üzenete pedig a könyvnek, hogy ne másért, hanem saját magunkért akarjunk jobbak lenni, igenis szeressük magunkat, hogy aztán már méltók lehessünk a számunkra fontos emberek szeretetére. 

Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

A történetben fontos szerepet játszik egy bizonyos zenei díj, így úgy döntöttünk, hogy az egyes állomásokon is olyan zenészekkel találkozhattok, akik már vittek haza Grammy-díjat! A feladatotok az, hogy kitaláljátok az egyes állomásokon szereplő zenészek és zenekarok nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba!



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

09.01. Hagyjatok! Olvasok! (kedvcsináló idézetek) 

09.03. Könyvvilág

09.05. Szaffi polca

09.07. Fanni's Library

09.09. Kelly és Lupi olvas

09.11. Szaffi polca (zenés extra)

09.13. Hagyjatok! Olvasok! 

09.15. Sorok között


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése