„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. szeptember 12., vasárnap

Brigid Kemmerer: Secret - Titok


A nyáron magyarul is megjelent az Elementálok sorozat várva várt negyedik kötete, amiben Nick Merrick zúg bele egy srácba, és Quinn is rátalál az igazira.
A különleges regényről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és extra állomásokat is találsz. Sőt, ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a regény egy példányát.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. augusztus 10.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 424



Sehol sincsenek biztonságban.
Még otthon sem.

Nick Merrick az összeomlás határán áll. Mindenből kitűnő jegyet kéne szereznie, különben nem jut be az egyetemre. Igyekszik a bátyja vállalkozását is a felszínen tartani, nehogy a Merrick család az utcán találja magát. Folyamatosan titkolózik a családja, de főképp az ikertestvére, Gabriel előtt, nehogy megtudják, hová jár esténként, mert fél, ha rájönnek, elveszíti őket. Mindeközben igyekszik kiverni a fejéből „barátnője” szexi és magabiztos táncpartnerét.

Quinn ezalatt Nick esküdt ellenségével kavar. Egy Őrző már számolja a perceket, hogy mikor ölheti meg a Merrick testvéreket. Vihar közeleg. Minden oldalról.

Föld. Tűz. Levegő. Víz.

A nagy sikerű Elementálok-sorozat méltó folytatása.

Ismerd meg a legszelídebb Merrick fiú történetét!




Megjelent az Elementál sorozat negyedik része, aminek én nagyon megörültem, hiszen az elejétől fogva követem a Merrick testvérek sorsának alakulását. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy mivel elég sok idő (5 év!) telt el azóta, hogy ez előző kötetet olvastam, sokat felejtettem a korábbiak történéseiből. Arra mindenképpen emlékeztem, hogy szerettem a sorozatot, de kicsit fel kellett frissítenem az emlékeimet, és ilyenkor (is) nagyon jó az én kis blogom, ahol ugyebár visszanézhettem a könyveket és a véleményemet is természetesen.


Ebben a kötetben a testvérek közül Nick kerül porondra, aki ugyebár (erre még én is emlékeztem) Gabriel ikertestvére, és a levegő elemet birtokolja. Engem már a történet eleje is eléggé meglepett, hiszen rögtön kiderül, hogy miért a Titok címet viseli az a könyv: Nicknek ugyanis igencsak nagy titka van, amit még a testvérei sem tudnak, mégpedig, hogy meleg. Ez pedig rendkívül érdekessé tette az egész történetet, hiszen ezzel eltér a korábbi részek sémájától, ami igazi felüdülés volt számomra. A másik főszereplőnk pedig Quinn volt, aki Nick egyik nagyon jó barátja, sőt a testvérei azt gondolják, hogy ő igazából Nick barátnője, hiszen a fiú megkéri őt, hogy játssza el előttük ezt a szerepet.


Ebben a könyvben nagyon sok izgalmas dolog történik, mégis azt kell hogy mondjam, rendkívül karakter-központúra sikeredett, ami egyben a legnagyobb erősségévé is vált. Itt volt egyrészt Nick, aki egy hatalmas titkot őrizget, ami miatt szörnyen érzi magát. Sokszor nagyon nehéz volt olvasni arról, hogy milyen rettenetesen érzi magát amiatt, hogy nem meri felvállalni az érzéseit, hogy még a saját testévrei véleményétől is retteg, hát még másokétól. A legérdekesebb talán az ikertestvérével való viszonyának alakulása volt, hiszen Gabriel sokszor nagyon hirtelen és nyers tud lenni, emiatt pedig Nick az ő véleményétől félt a legjobban. A sok titkolózás miatt pedig egyre inkább eltávolodtak egymástól. Nagyon sajnáltam emiatt sokszor Nicket, de igazából mindkettejüket, hiszen Gabriel mivel nem tudta, hogy miért viselkedik egyre zárkózottabban az ikertestvére, nem tudott segíteni rajta. Miközben azért Nick szerelmi élete egyre izgalmasabbá válik, hiszen találkozik egy fiúval, Adammel, aki segít neki rátalálni a saját hangjára, hogy elfogadja, megértse az érzéseit. Nagyon szép volt a kapcsolatuk alakulása, minden magabiztossága ellenére azért Adamnek is megvoltak a maga félelmei, amit viszont Nick tudott enyhíteni, így pedig tökéletesen kiegészítették egymást.


Másrészről pedig megismerhetjük Quinn történetét is, aki mellett szintén nem unatkozhatunk. A lány élete nem könnyű, sőt egyenesen szörnyűséges: otthon sorozatos testi és lelki bántalmazások érik, a lány annyira magányos, hogy inkább eljátssza, hogy Nick barátnője, minthogy otthon, vagy bárhol máshol egyedül kelljen lennie. A legjobb barátnője Becca eltávolodott tőle, amióta együtt van Chrisszel, Nick is egyre több időt tölt Adammel, így Quinn rettenetesen elveszettnek érzi magát. Így találkozik Tylerrel, aki viszont a Merrick fiúk nagy ellensége, és aminek természetesen egyáltalán nem örülnek. Quinn szálában az is nagyon izgalmas volt, hogy jobban megismertük Tylert, az ő tetteinek okait, hogy miért utálja annyira a Merrick fiúkat, és megláthattuk az ő érzéseinek, szenvedésének okait is. Viszont kibontakozik az olvasó előtt egy gyengéd oldala is, ahogy befogadja a lányt, segít neki, és megmutatja, hogy milyen az amikor minden feltétel nélkül is lehet szeretve lenni.


Azt kell hogy mondjam, véleményem szerint a Titok volt a sorozat eddig megjelent kötetei közül a legjobb rész. A karaktereket nagyon jól felépítette Kemmerer, nagy meglepetéseket okozott, határokat bontogatott, hiszen sokszínűek, érdekesek és emberiek voltak, és természetesen a végére mindannyian nagyon sokat fejlődtek és tanultak. Emellett pedig izgulhattunk a többi Merrick testvér sorsáért is, a veszély ugyanis nem hárult el, még mindig sokan akarják a halálukat, úgyhogy volt bőven akció is. A végére pedig kaptunk egy kisebb meglepit is, ami biztos érdekessé fogja tenni a további eseményeket, csak azt remélem, hogy arra már nem kell sokat várni. Nekem tehát elképesztően tettszett ez a kötet, hatalmas meglepetés lett, fordulatos, pörgős, miközben azért az érzelmeimre is hatott rendesen. A sorozat rajongóinak kötelező olvasmány!


Értékelés: 5/5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Az Elementálok a Merrick fivérekről szól, akik közül akad egy ikerpár is. Gabriel történetét már korábban megismerhettük, most Nicken van a hangsúly.

A mostani játékunk során minden kötetben egy-egy ikerpár neveit találjátok meg, a feladatotok, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely könyvsorozatban szerepeltek ők. Hajrá!


Fred és George

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

09.08. Sorok Között értékelés

09.10. Dreamworld extra állomás

09.12. Könyvvilág értékelés

09.14. Sorok Között extra állomás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése