„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. október 24., vasárnap

Sabrina Jeffries: A ​csábítás iskolája



Újabb történelmi romantikus könyv jelent meg Sabrina Jeffries tollából idén ősszel a General Press Kiadó jóvoltából. A csábítás iskolája A Hercegi kör sorozat első része, amelyben a hírhedten nőcsábász Greycourt herceg és a szókimondó Beatrice története elevenedik meg. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyv egy példányáért. 



Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2021. szeptember 7.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 336



Miután a bizalmatlan, irigylésre méltóan gazdag, ám igazi nőfaló hírében álló Greycourt herceg anyja megözvegyül, a herceg megismerkedik a mostohaapja temetését intéző hölggyel. A legnagyobb meglepetésére azonnal közel érzi magát Beatrice-hez, ezért teljesíti anyja kérését, hogy készítse fel a közvetlen, ám az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Ahogy Beatrice egyre jobban megismeri a herceget, egyre nehezebbé válik számára tartani az illő távolságot a férfitól. Amikor pedig a Greycourt a lány családi titkaiba üti az orrát, Beatrice-nek el kell döntenie, merre halad a kapcsolatuk…








A történelmi romantikus egy olyan műfaj, amihez mindig szívesen visszatérek, és habár Sabrina Jefrries nem tartozik a kedvenceim közé, mostanában egyre inkább megszerettem a műveit. Éppen ezért kíváncsi voltam, hogy a legújabb könyve, ami egyben a Hercegi kör sorozat kezdő kötete is, mit rejteget számomra.

A kiindulás akár lehetne megszokott is ebben a műfajban, főszerepben a pletykalapok által szoknyapecérnek titulált herceggel, és az ártatlan, mégis nagyszájú főhősnővel, de természetesen - ahogy mindig - most is több áll a történet mögött. Greycourt herceg nagyvilági élete ugyanis valóban csak pletykának bizonyul, habár a férfi régen nem vetette meg az ilyesmit, most már inkább a zárkózott, de meglehetősen arrogáns viselkedés jellemzi. Mindez köszönhető annak, hogy gyerekkorában el kellett költöznie szeretett családjától a nagybátyához és nagynénjéhez, hogy kitanulja a hercegséggel járó feladatokat. Csakhogy eme rokonai rettenetesen bántak vele ez idő alatt, és Greycourt sok-sok éven át távol maradt a családjától, akik mit sem sejtettek arról, hogy mi történik vele, emiatt pedig nem kevés tüske maradt a férfi szívében a családját illetően. A nem kis családját egyébként, édesanyja ugyanis többször is megözvegyült, majd ment férjhez, éppen ezért a könyv lapjain egy igencsak kiterjedt családot ismerhetünk meg, amely darabjainak összerakásához és megértéséhez nekem bizony kellett némi idő.

Greycourt akkor ismeri meg Beatrice-t, amikor sok évnyi kihagyás után haza kényszerül utazni mostohaapja temetésére, a lány pedig szintén a birtokon lakik bátyjával, emellett pedig a család igencsak jó barátja. Az első találkozásuk meglehetősen szórakoztatóra sikeredett, a herceg ugyanis annyi időt töltött az otthonától távol, hogy fogalma sincs ki Beatrice, a lány pedig egyáltalán nem illetődik meg a férfi titulusától, nem fél visszavágni az elsőre nem éppen kedves férfinek. Ez a kezdetben játékos és szórakoztató, majd később évődő, olykor szenvedélyes adok-kapok pedig végigkíséri az egész történetet - legnagyobb örömömre. Szerintem Greycourt és Beatrice abszolút jó páros voltak, tetszett, hogy a lány a nagy szájával folyton kibillentette a herceget az egyensúlyából, hogy egymással teljesen őszinték tudtak lenni a társadalmi szabályok megszegésével természetesen, és persze a kémia is jól működött köztük. Arról nem is beszélve, hogy mindkettejük múltjában vannak igencsak sötét foltok, amelyek feldolgozásában is egymás segítségére lesznek.

Ami miatt nekem még inkább tetszett ez a történet, hogy volt benne egy nyomozós szál is, ugyanis a herceg mostohaapjának halála mellett egy másik haláleset kimenetelét is homály fedi, éppen ezért Greycourt és testvére ki akarják deríteni, hogy mi történhetett, összefügg-e a két esetet. Ezek nagyon sokat hozzátettek az alapsztorihoz, hiszen olyan személyek is gyanúba keverednek, akik miatt csak még inkább összekuszálódnak az események, és csak nehezítik a párosunk egymásra találását. Ami pedig abszolút jó húzás volt szerintem az írónő részéről, hogy végül nem is derült ki pontosan, hogy mi is történt valójában, szóval biztos vagyok benne, hogy a Hercegi kör sorozat többi részében is folytatódni fog a nyomozás, ami nem kicsit izgatja a fantáziámat.

De nemcsak a nyomozós szál miatt, hanem egyébként is terveztem volna folytatni ezt a sorozatot, mert azt kell, hogy mondjam A csábítás iskolájában meg volt minden hozzávaló, ami egy jó kis történelmi romantikus receptjéhez szükségeltetik: könnyed, szórakoztató alaptörténet, szerethető karakterek, akik nem félnek szembemenni a társadalmi elvárásokkal, és persze kaptunk némi fülledt pillanatot is. Ráadásul nem volt túlbonyolított, hatalmas drámákkal megtoldott a romantikus szál sem, ami miatt kifejezetten hálás voltam. Emellett pedig megismerhettem nagyon izgalmasnak ígérkező mellékszereplőket is, szinte mindegyikük felkeltette az érdeklődésemet (talán leginkább Beatrice bátyjára vagyok kíváncsi), így nagyon várom már, hogy az ő történetükkel folytassam. A műfaj kedvelői tehát valószínű nem fognak csalódni ebben a könyvben, én mindenesetre bátran ajánlom.
Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani nyereményjátékunkban Sabrina Jeffries könyveket kell felismernetek borítórészletek alapján. A feladat, hogy az adott állomáson található borítórészlet alapján kitaláljátok, hogy az írónő melyik könyvéről van szó, és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

10.24. Könyvvilág

10.27. Betonka szerint a világ...

10.30. Dreamworld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése