„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. november 4., csütörtök

Whitney G.: Two ​Weeks Notice – Felmondólevél


Új regénnyel jelentkezett az Alapos kétely és a Barátod, Carter írója. A történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és extra állomásokat is találhatsz. Kövesd velünk végig a turnét, és ha szerencséd van, meg is nyerheted a regény egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. október 22.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 296



GYŰLÖLÖM, ​HOGY SZERETEM?

Tisztelt Címzett!

Jelen levelemben hivatalosan is bejelentem a távozásomat a Parker Internationaltől (és az arrogáns, lekezelő vezérigazgatótól), kéthetes felmondási idővel. Döntésem meghozatala NAGYON KÖNNYŰNEK bizonyult, hiszen az elmúlt két év kifejezetten pocsék volt. A világ legnagyobb szerencséjét kívánom a következő menedzserasszisztensnek (szüksége lesz rá), s ha a főnököm bármit kérne tőlem a következő két hétben, legyen szíves a tudtára adni, hogy rohadtul csinálja meg egyedül…

Tisztelettel (igazából nem is):

Tara Lauren

Ilyen felmondólevelet kellett volna küldenem a főnökömnek, mert a hivatalosabb változatot, amelyikben „hálás vagyok minden lehetőségért”, és „megtiszteltetés számomra az összes gyümölcsöző tapasztalat” – nos, azt visszadobta a szexi, önelégült félmosollyal, ami a védjegye. És hozzátette, hogy „határozottan javaslom, olvassa el az apró betűs részt a szerződésében”. Tehát úgy is tettem.

És most rájöttem, hacsak nem adom elő, hogy meghaltam, nem mérgezem meg, vagy nem találok módot a lehetetlen szerződésem újratárgyalására, akkor kénytelen leszek New York egyik legidegesítőbb és legkönyörtelenebb vezérigazgatója keze alatt dolgozni. De aztán késő este felhívott egy sürgős ajánlattal…

Hihetetlenül szexi és pimasz, feszültséggel teli könyv, melyben a drámai és forró jeleneteket lélektani összefüggések is gazdagítják.

ÜDÍTSD FEL VELE A LELKED!


Whitney G. tollából eddig az Alapos kétely könyvhöz volt szerencsém, és már akkor megfogadtam, hogy mindenképpen fogok még az írónőtől olvasni, mert engem teljesen elvarázsolt a stílusa. Nem csoda hát, hogy a legújabb könyvére is felfigyeltem, a fülszöveg pedig egyértelműen felkeltette az érdeklődésem, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy olvasni fogom-e.


A könyvünk azzal a bizonyos felmondólevéllel kezdődik, amelyet Tara tervez megírni az utált főnőkének, akinél már két éve dolgozik, és aki igencsak kikészítette őt a munkahelyén ez idő alatt. Csakhogy a történet persze nem ilyen egyszerű, az olvasónak kicsit mélyebbre kell ásni, és megismerni, hogy miként is alakult Tara és főnöke, Preston viszonya ebben a két évben, és persze hogyan fog folytatódni a továbbiakban. Az már rögtön az elején kiderül, hogy Preston valóban nem egy könnyű eset, olyan főnök, akinél két hétnél tovább nem bírja egy asszisztens sem, míg végül ugyebár Tara kapja meg az ismét üresen álló állást. Csakhogy Tarát kemény fából faragták, és bizony állja a sarat nem csak két hétig, hanem jóval tovább is. Természetesen nem egyszerű neki sem, hiszen állandóan szolgálatban kell lennie, amit Preston sem könnyít meg a hatalmas elvárásaival és lehetetlen kéréseivel, a pimasz stílusáról nem is beszélve.


Azt kell hogy mondjam, minden hibája ellenére én nagyon szerettem ezt a könyvet, egyszerűen vitt magával a történet. Sodró lendületű, könnyed és rettenetesen szórakoztató. Valahol az olvasás alatt megfogalmazódott bennem, hogy a történet eléggé elrugaszkodott a valóságtól, hogy ilyen nem történhet meg, de ezt is elengedtem, egyszerűen csak élveztem az olvasást.


Persze mindehhez kellettek a rendkívül szerethető karakterek is, akik külön-külön és együtt is megállták a helyüket. Tarában nagyon szerettem, hogy egy kemény, talpraesett és elhivatott csajszi volt, aki szinte soha nem adta fel. Jó volt látni hogy miképpen állja meg a helyét, és válik egyre magabiztosabbá a munkájában. Tetszett ahogy Prestonnal bánt, hogy nem félt megmondani neki a véleményét, kiállt magért, ráadásul a köztük zajló adok-kapok sokszor nagyon humorosra sikeredett. Prestont is bírtam, a klasszikus arrogáns, magabiztos (és persze szexi) főnök szerep jutott neki, néha engem is ki tudott akasztani, de alapvetően láttam benne a jó szándékot Tara irányába. Nekem nem volt vele problémám, valahogy nehezebb esetre számítottam, de az is igaz, hogy számomra abszolút elvitte a női karakter ezt a könyvet, Tarát éreztem a dominánsabbnak.


Összességében nekem nagyon tetszett a történet, teljesen magával ragadott, gyorsan a végére értem. Imádtam a humorát, a karakterek közötti kapcsolatot, ahogy egyre inkább megismerték egymást, és váltak bizalmasokká, majd sokkal többé. És persze a kémiáról sem feledkezhetünk meg, ami nagyon jól működött közöttük, habár viszonylag lassan mélyült a kapcsolatuk, a szexuális feszültség szinte végig érezhető volt. Ehhez még hozzájött a szinte folytonos utállak-szeretlek hangulat is, ami még jobban fokozta a kedélyeket. Emellett pedig kaptunk egy fordulatot is a történetbe, ami plusz szint adott hozzá, és okozott pár szívmelengető pillanatot is.


Én tehát azt mondom, ha szeretnél valami könnyed, szórakoztató, romantikus történetet olvasni, amit nem kell túlgondolni, csak egyszerűen élvezni, akkor a Felmondólevél a te könyved lehet. Én bátran ajánlom.

Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Whitney G. hősnőjének nehéz dolga van: egy pofátlanul szexi, de végtelenül idegesítő főnökkel kell nap mint nap megbírkóznia, így bizony a szerelem és a gyűlölet elég közel kerül egymáshoz...

Prestont dicsőítve most olyan könyvekből találtok idézetet, ahol hozzá hasonlóan szexi seggfej főnökök voltak a főhősök. A feladatod, hogy az idézet alapján felismerd mely könyvről van szó, és beírd a könyv címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.


"– Ez igaz. Ebben az esetben kizokoghatná magát a vállamon – elhallgattam egy pillanatra, hogy átgondoljam, mit is mondtam. – Vagy inkább a cicimen.

Olive azonnal felém fordult.

– Ne nézz már így rám! Csakis azért, hogy kibőghesse magát. Az én cuki cicim nem olyan kényelmes, mint a tied, de akkor is majdnem jó rá a C kosár, és kedves lennék Adamhez. Megsimogatnám a fejét, ágyba dugnám, talán felmelegíteném, ha kihűlt volna a teste a sok sírástól. Összebújhatnánk a takaró alatt… és bújócskázhatnánk, hogy jobb kedve legyen."

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése