„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. november 27., szombat

Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover nagysikerű regényének, az Maybe Somedaynek a folytatása. A Maybe Nowban visszarepülük Sydney és Ridge életébe, de ott lesz Maggie, Warren és Bridgette is.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a könyvet és annak szereplőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. november 29.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 368



Mi a fontosabb:
a barátság, a hűség vagy a szerelem?

Colleen Hoover és Griffin Peterson

együtt visszarepítik

az Egy nap talán rajongóit

Ridge Lawson és Sydney Blake zenés világába.

Maggie is ott lesz. 

És Warren és Bridgette.

A regény a New York Times bestseller

Egy nap talán folytatása.

Tedd teljessé az élményt!








Nagyon szuper, hogy idén év végén nemcsak egy, hanem rögtön két Colleen Hoover regény is megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. Éppen csak megjelent a Regretting You, de a napokban már érkezik is a Maybe Now - Talán most könyve is az írónőnek. Ez pedig külön volt öröm számomra, hiszen annak idején nagyon szerettem a Maybe Someday-t, és izgatottan vártam, hogy visszatérjek annak világába, ráadásul én abszolút úgy voltam vele, hogy Maggie is megérdemli a boldog végkifejletet.


A könyvnek tehát az egyik főszereplője Maggie volt, Ridge exe ugyebár, vele indul a történetünk. Arra emlékeztem vele kapcsolatban, hogy Ridge és ő nagyon sokáig voltak együtt, viszont a vége felé a fiú már csak amolyan megmentőként élt ebben a kapcsolatban: Maggie ugyanis cisztás fibrózisban szenved, amiről tudjuk, hogy emiatt az évei meg vannak számlálva. A szerelem egy idő után kihunyt közöttük, viszont Ridge mégsem volt képes elhagyni őt, egészen Sydney-ig, ugyebár. A szakításuk után Maggie elhatározza, hogy kipipál néhány tételt a bakancslistájáról, kezdve azzal, hogy részt vesz egy tandemugráson. Így kezdődik a könyvünk, és bevallom, én az első pillanattól beleszerettem Maggie sztorijába. Ezen a helyen ugyanis megismerkedik Jake-kel, a tandemoktatójával, aki rögtön levett a lábamról, és persze Maggie-t is. A szereplőink hamar egymásra hangolódtak, az első perctől kezdve megvolt kettejük között a kémia, szórakoztatóak és igazán édesek voltak, alig vártam, hogy minél többet olvassak róluk.


Másrészt viszont a könyv nem csak Maggie történetét viszi tovább, hanem ugyanúgy Ridge-ét és Sydney-ét is. Ezen először igencsak meglepődtem, de alapvetően örültem neki, hiszen mindig jó visszatérni a régi szereplőkhöz, és én úgy vagyok vele, ha van még mit hozzátenni a karakterek életéhez, a fejlődésükhöz, akkor örülök, ha találkozhatok régi ismerősökkel. Itt is ez volt a helyzet, hiszen attól, hogy Ridge és Sydney újra együtt vannak, még sok konfliktust kellett megoldaniuk. A legnagyobb ezek közül maga Maggie volt, aki habár már nincs együtt Ridge-dzsel, attól még barátok maradtak, hiszen ő és Warren a két legközelebbi hozzátartozója, nem hagyhatják magára a beteg lányt.


Bármennyire is örültem az elején, hogy újra olvashatok Sydney-ről és Ridge-ről, sajnos azt kell hogy mondjam, a végére már túl sok volt belőlük. Ahogy mondtam is, egyből beleszerettem a Maggie-Jake párosba, olyan sok mindent lehetett volna kihozni belőlük, és meg is pendített egy-két szálat az írónő, de ezeket egyáltalán nem fejtette ki. Sajnos a könyv legnagyobb rész nem róluk, hanem Ridge-ékről szólt, ráadásul egy idő után már annyira szirupos lett a kapcsolatuk, hogy egyszerűen túl sokká váltak számomra. És ezt annyira sajnálom, mert tényleg azt érzem, hogy sokkal több potenciál volt Maggiék történetében, Jake-et konkrétan alig ismertem meg, pedig igencsak érdekes karakternek tűnt. Nagyon hamar lezárta a történetüket Colleen, és ha már itt tartok, a könyv vége sem tetszett, túl "boldog" lett, ha fogalmazhatok így, kissé elrugaszkodott a való világtól, úgy éreztem.


Persze voltak jócskán pozitív pillanatai is a könyvnek, ezt nem tagadhatom, Maggiék kapcsolata mellett több minden is megfogott. Abszolút átjött ez a "talán most" életérzés, azt mindig nagyon szeretem, amikor értelmet nyer egy könyv címe. Maggie karakterfejlődése is szembetűnő volt, nemcsak a betegségével, de saját magával is kemény harcokat kellett vívnia. És van még egy karakter, akit ki kell emelnem, nem más Bridgette, aki nagy meglepetés volt számomra. A lány még mindig nem igazán normális, de én nagyon megkedveltem ebben a részben a szókimondóságát, ami olykor humoros, máskor viszont meghökkentő pillanatokat okozott.


Én azt gondolom, hogy aki szerette az első részt, annak el kell olvasnia a folytatást is, hiszen az tagadhatatlan, hogy sokat adott hozzá, ezzel együtt kerek a történet. És persze valószínű sok Syd-Ridge rajongó örül majd a visszatérésüknek, az új daloknak, az pedig garantált, hogy Maggie-t is a szívetekbe fogjátok zárni. Bennem most kettős érzések kavarognak, mert egyrészt nagyon szerettem, másrészt viszont sajnálom, hogy CoHo nem nyújtotta el kicsit jobban Maggiék szálát.

Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Maybe Someday szereplőit. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megfejteni, kitől származhat.


 “– A mai nap nagyon gáz volt, Syd. Nagyon, nagyon, nagyon gáz. De néha szükségünk van egy-egy ilyen napra, hogy értékelni tudjuk a jókat.”
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

11.27. Könyvvilág
11.29. Szaffi polca
12.01. Veronika's Reader Feeder
12.03. Dreamworld - extra
12.05. Szaffi polca - extra
12.07. Sorok Között
12.09. Dreamworld
12.11. Csak olvass! - extra
12.13. Csak olvass!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése