„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. november 28., vasárnap

Kylie Scott: Dirty ​– Húzós


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kylie Scott legújabb regénye, a Dirty, mely itthon a Húzós címet kapta. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Dive Bar sorozatból ismert, immár csaposként dolgozó Vaughan, és az oltárnál faképnél hagyott menyasszony, Lydia szenvedéllyel teli történetét.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. november 30.
Eredeti megjelenés: 201
Oldalszám: 392



Végre ​egy romantikus könyv, aminek egy átlagos külsejű, duci nő a főszereplője!
Vaughan Hewsonnak álmában sem jutna eszébe, hogy amikor hazatér gyermekkori otthonába, egy összetört szívű menyasszonyt talál majd a kádjában. Arra pedig végképp nem számít, micsoda drámát és káoszt hoz magával a fiatal nő.

Lydia Green azt sem tudja, hogy üvöltsön a dühtől vagy inkább kétségbeesetten bőgjön a sarokban. Már önmagában az is elég baj lenne, hogy az esküvője napján szembesült a ténnyel, hogy élete szerelmének viszonya van. De a tetejébe a vőlegénye a legjobb haverjával, a saját esküvői tanújával csalja meg Lydiát.

Éppen akkor, amikor úgy tűnik, hogy a szökevény menyasszonynak már nincs kihez fordulnia, egy jóképű idegen felajánlja széles, izmos vállát, hogy azon sírhassa ki magát. Vaughan minden szempontból az ellentéte a látszólag tökéletes, tiszteletre méltó üzletember típusnak, amihez Lydia általában vonzódik. A csaposnak szegődött egykori zenész maga is válaszút előtt áll, és nem éppen könnyű eset. De Lydia már próbálta megtalálni álmai férfiját, és csak rémálom lett belőle – úgyhogy talán ideje megpróbálkoznia erotikus álmai férfijával.

Elvégre mi baj lehet egy futó kalandból? Hiszen mindketten ugyanarra szomjaznak: valami jó húzósra.



Kylie Scottal mondhatni hullámzó a kapcsolatom, volt már pozitív és negatív tapasztalatom is könyveivel, de az biztos, hogy inkább a jó irányba billen a mérleg. Éppen ezért én mindenképpen akartam esélyt adni az új sorozatának is, amelynek első része, a Dirty - Húzós a napokban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál.


A történetünk már az elején igencsak izgalmasnak ígérkezik, ugyanis megismerjük a főszereplőnket, Lydiát, nem is akármikor, az esküvője napján. Csakhogy hamar kiderül, hogy ez nem élete legboldogabb napja lesz a lánynak, hanem inkább a legszörnyűbb, mert Lydia rájön, hogy a vőlegényének viszonya van az esküvői tanújával. A lány miután kiderül számára ez a hazugság, kétségbeesésében a szomszédba menekül, és - valljuk be - betör a házba, majd azt gondolván, hogy nincs otthon senki, a fürdőszobában húzza meg magát. Csakhogy kis idő múltán mégiscsak megérkezik a ház tulajdonosa Vaughan személyében, aki igencsak meglepődik azon, hogy egy idegen nőt talál a házában. A kezdetben bosszús férfit Lydia mindenbe beavat, így Vaughan megnyugszik és igyekszik támaszt nyújtani a lánynak.


Így kezdődik tehát a történetünk, Lydia és Vaughan egyfajta szövetségbe lépnek, a férfi megengedi neki, hogy nála maradjon pár napig, amíg a lány összeszedi magát, és elköltözik a városból. Vaughan sem tervez sokáig itt maradni, a férfi zenész, és azért jött haza, mert feloszlott a bandája, és kicsit meg kell húzna magát és rendbe jönni anyagilag. A bajtársiasság mellett Lydia és Vaughan között természetesen hamar kialakul a vonzalom is, kapunk vicces szócsatákat, pikáns gondolatokat (leginkább Lydiától, hiszen az ő narrációján keresztül halad a történet), megindul a flörtölés, és bizony egyikük sem rejti véka alá, hogy vonzódik a másikhoz. És mivel előbb-utóbb mindketten továbbállnak, mégis miféle baj alakulhat ki abból, ha engednek a csábításnak?


Én azt gondolom, hogy a könyv egyik legjobb tulajdonsága a humora volt, ami egyértelműen Lydia karakterének köszönhető. A lány valami elképesztően szórakoztató volt, nagyon vicces gondolatai és beszólásai voltak, jókat mosolyogtam rajta. De nemcsak emiatt, hanem egyébként is egy szerethető csajsziról beszélhetünk, akit eléggé megtépázott az élet, mégis talpra tudott állni, és szembenézni a nehézségekkel. Talpraesett volt és szókimondó, nagyon tetszett ahogy Vaughannak is sokszor megmondta a tutit. A férfinek sem volt éppen könnyű az élete, nehéz döntések vártak rá is, ráadásul a múltjával is szembe kellett néznie, ami okozott néhány feszült pillanatot a történetben. A főhőseink között a kémia igencsak jól működött, kaptunk is néhány fülled jelenetet, de az ágyon kívül is jó párost alkottak, megértették, kiegészítették egymást.


Én azt gondolom, hogy a Dirty - Húzós egy tipikusan olyan könyv, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt akkor, ha olyan történetre vágysz, amin nem kell agyalni, tudod, hogy nagyjából mire számíts, és szeretnél egy igazán szórakoztató, romantikus könyvet olvasni. Ettől függetlenül felszínesnek sem mondanám, mert azért akadtak bőven nehézségek mindkét főszereplő életében, amiket jól kibontott az írónő, nem félt a mélyebb érzelmeket sem belevinni. De nemcsak a főszereplők élete volt izgalmas, hanem megismerhettünk több érdekes mellékszereplőt is, akikről remélem a jövőben még többet olvashatok. Mert bizony én biztosan elolvasom majd a folytatás(oka)t is, mert nagyon tetszett Lydia és Vaughan története, nekem abszolút segített a könyv kiszakadni egy stresszes időszakból.

Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyekben valamelyik főszereplő Vaughanhoz hasonlóan pultosként dolgozik. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig ki kell találnotok, melyik könyvből származhat.


“– Egy sárlavina lesz – mondta a halványrózsaszín pólóinges srác.

– Ööö… rendben – pillantottam Tia felé. Még mindig nem ért rá. Nem zavarhattam minden egyes vendég miatt. – Abban van a Kahlúa, igaz?

A pasas csúnyán nézett rám. Mi ütött itt az emberekbe?

– Lehet, hogy a sarki fagyisnál kellene inkább dolgoznod, ha nem tudod, hogy készül a sárlavina.

– Lehet, hogy inkább sört kellene innod egy női koktél helyett – vágtam vissza.”


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

11.26. Dreamworld - borítók, playlist

11.28. Könyvvilág

11.30. Sorok Között

12.02. Dreamworld 

12.04. Hagyjatok! Olvasok! - idézetek

12.06. Hagyjatok! Olvasok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése