„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. november 20., szombat

Colleen Hoover: Regretting You - Elrontott életek


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover legújabb regénye, a Regretting you. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják az anya-lánya páros generációkon átívelő, érzelmekkel teli történetét, melynek legnagyobb kérdése: vajon sikerül-e  visszatalálniuk egymáshoz? 

Tartsatok velünk, ismerjétek meg Morgan és Clara sztoriját, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.



Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. november 26.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 416


HOGY ​SZEDD ÖSSZE A SZILÁNKOKAT, HA NINCS RAGASZTÓ, AMI EGYBEN TARTJA?
Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.

Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.

Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem.

Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik – tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.

Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra, akitől a legkevésbé várná. Közben Clara egy olyan fiú felé fordul, akitől eltiltották. Minden egyes nap újabb titok, neheztelés, félreértés választja el anyát és lányát. Már-már annyira, hogy talán lehetetlen visszatalálniuk egymáshoz.

A RÉMÁLMOD, AMIT MÉGIS TÚL LEHET ÉLNI? NÉZZ A MÉLYÉRE!



Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm, mert az ő könyvei mindig többet nyújtanak számomra, mint egy romantikus történet, valahogy újra és újra sikerül meglepnie, elgondolkodtatnia. Ő azon szerzők közé tartozik, akinek ha új könyve jelenik meg, minden előismeret nélkül is tudom, hogy el fogom olvasni, mert ha nem is mindig nyújt 100 százalékot, a legtöbb könyve elvarázsol. Éppen ezért természetesen a Regretting You sem maradhatott ki a sorból, kíváncsian vártam, hogy vajon ismét megélhetem-e azt a bizonyos CoHo élményt, amit csak az írónő tud nyújtani nekem.


Az már hamar világossá vált számomra, hogy ez a történet is egyedi lesz, a cselekmény ugyanis két szálon tárul elénk, egy anya, Morgan és a lánya, Clalra szemszögén keresztül. Ez már alapból nagyon érdekes alapfelállás szerintem, és ehhez még hozzájön, hogy ráadásul a kapcsolatuk nem is túl fényes, van mit fejlődnie a történet során. Egyébként nekem emiatt a szál miatt Sarah Dessen könyvei jutottak eszembe, aki sok történetében helyezi a hangsúlyt az anya-lánya kapcsolatra, amiről én mindig is szívesen olvasok. De visszatérve a Regretting You-ra, bizony nehéz erről a történetről úgy nyilatkozni, hogy ne spoilerezzek, de azért igyekezni fogok. Kezdeném talán Morgannel, akinek néhány lap erejéig belelátunk a múltjába, fiatalkorába is. Megtudjuk, hogy milyen volt a kapcsolata Chrisszel, Clara apjával, mielőtt kiderült a terhessége, és hogy miképp változtatta meg az egész közös életüket. Aztán már a jelenben látjuk őt, Chris feleségeként, Clara anyjaként, aki már szinte felnőtt, éppen ezért Morganban felsejlik a gondolat, hogy valami új dologba kellene belevágnia, hiszen egész eddig a lányáért és férjért élt, de most már akár tehetne valamit saját magáért is.


Másrészt pedig megismerjük Clarát, aki hamar nagyon szimpatikussá vált számomra laza, humoros stílusával. Láthatjuk a kapcsolatát a családjával, barátaival, itt nagyobb hangsúlyt fektetve az anyukájával való kapcsolatára, akivel habár nagyjából megvannak, de mégis egyfajta feszültség van köztük amiatt, hogy Clara színésznő akar lenni, amit Morgan nem helyesel, mert félti őt. Aztán részesei lehetünk annak a szórakoztató jelenetnek is, amikor valami elkezdődik Clara és Miller Adams között, aki természetesen a CoHo könyvekhez híven, egy igazán lehengerlő férfi karakter. Mindez a könyvünk elején történik, de ez a könnyed hangulat eltűnik, amikor is megtörténik egy szörnyű tragédia, ami fenekestül felforgatja Clara és Morgan életét.


Collen Hoovernek ismét csak sikerült jól meglepnie, mert olyan csavart (igazából dupla csavart) vitt a történetbe, amire abszolút nem számítottam, és amiből nem tudtam, hogyan lehet felállni bárkinek is. Elképesztően sajnáltam Morgant és Clarát is mindazért, amin át kellett menniük, mert bizony jutott ki bőven megpróbáltatás mindkettejüknek. Mindaz, ami történt bizony alapjaiban változtatta meg az anya és lánya kapcsolatát, viszont zseniálisan ívelte az írónő azt, ahogy ez alakult, változott kettejük között. A harag, a titkok, a félreértések, a fájdalom eleinte egyre messzebbre sodorta őket egymástól, és szinte már úgy tűnt, túl nagy köztük a szakadék. Végül azonban a nyílt kommunikáció, a szeretet és megbocsátás újra egymás irányba terelte őket, amit igazán gyönyörűen tárt elénk az írónő, rendkívül szívemelgető volt olvasni. Itt pedig ki kell emelnem Morgan karakterét, aki valami elképesztő nehézségeken ment keresztül, mégis az, hogy ő egy anya, aki bármit megtenne a gyerekéért, mindig erősebb volt bármilyen érzésénél, az ő feltétel nélküli szeretete olyan érezhetően átjött a lapokon keresztül, hogy teljen ámulatba ejtett.


Szerencsére ezt a komor hangulatot oldotta, hogy mindkettejük életében részt vettek olyan személyek, akik könnyítettek a lelkükön, akik enyhítették a fájdalmukat, még ha ez olykor azért sok fejtörést is okozott nekik. Ezáltal pedig megjelenhetett a remény egy aprócska morzsája is arra, hogy van lehetőség az újrakezdésre, arra, hogy kijöjjenek a mélyből.


A Regretting You tehát egy igazi érzelmi hullámvasút, amit legtöbbször fájdalmas volt olvasni, egy ponton össze is törtem, de azért megéltem néhány mosolyogtató pillanatot is, miközben duplán szerelembe estem, végül pedig az összetört darabkáimat mégiscsak összeforrasztotta az írónő az újrakezdés reményének lehetőségével. Ismét olyan élethelyzeteket mutatott be Hoover, amik azt sugallják, hogy minden gödörből ki lehet mászni, főként ha van valaki mellettünk, aki szeret és támogat minket. Ezt pedig leginkább egy olyan anya-lánya kapcsolaton keresztül tárta elénk, amiről nagyon szerettem olvasni. Én amondó vagyok, hogy bármennyire is szeretem CoHo pasijait, most abszolút Morgan és Clara kapcsolata vitte el számomra a történetet, mert az az út, amit ők ketten megtettek, habár rendkívül fájdalmas, de mégis szívmelengető és tanulságos volt.


Most már csak tényleg azt tudom, mondani, hogy én szívből ajánlom ezt a könyvet, és nem csak CoHo rajongóknak. De nekik kötelező.


Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során Colleen Hoover hősnőié lesz a főszerep. Minden állomáson láthatjátok valamelyikük kissé hiányos nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a meglévő betűk alapján kitalálni, kire gondolhattunk. Ha minden állomást teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


L_ _ _ EN   C_H_N

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

11.19. Sorok Között

11.20. Könyvvilág

11.22. Dreamworld - Idézetek

11.24. Dreamworld  - Borítók

11.26. Veronika's Reader Feeder

11.28. Fanni’s Library

11.30. Readinspo

12.02. Szaffi polca

12.04. Csak olvass!

12.06. Csak olvass! - Könyvjelzők, printek

12.08. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése