„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. június 24., péntek

Elizabeth Hoyt: A vágy hercege


Újabb Elizabeth Hoyt sorozat magyar fordítása válik teljessé a napokban, hiszen a General Press Kiadónak hála most kerül a könyvesboltok polcaira a 12. Maiden Lane kötet. A vágy hercege nagyszerű kikapcsolódásnak ígérkezik a történelmi románcok rajongói számára, hiszen a történet egyszerre ígér kalandot és romantikát, kényszerházassággal és némi Szépség és Szörnyeteg felhanggal fűszerezve.


Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2022. május 13.
Eredeti megjelenés: 2017
Oldalszám: 304



A kifinomult, kedves és intelligens Lady Iris Jordan a rettegett bűnszervezet, a Káosz Urainak fogságába esik. A szabadulásához a segítség pedig onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé sem várná. Dyemore hercegének legfontosabb célja, hogy beépüljön a Káosz Urai közé, és belülről pusztítsa el a szervezetet. Nincs ínyére, hogy az értékes idejét hölgyek megmentésével töltse. Most azonban, hogy a nagyurak mindkettőjüket meg akarják ölni, úgy gondolja, az lenne a legbölcsebb, ha feleségül venné Lady Jordant. Azzal azonban nem számol, hogy a végső szabaduláshoz nemcsak a gonosztevőkkel, hanem a saját démonjaival is meg kell küzdenie.










Én mindig kapható vagyok egy jó kis történelmi romantikus könyvre, Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozatát pedig kifejezetten kedvelem, így nagyon örültem, hogy újabb rész jelenik meg a Genereal Press Kiadó jóvoltából. Ami ráadásul egyben a sorozat záró kötete is, bizony, A vágy hercegével elbúcsúzunk Hoyt eme világától.


Ami a történetet illeti, mindkét főszereplőjével találkozhattunk korábban, Lady Irist az előző kötet főszereplőjének, Kyle hercegének jó barátjaként és lehetséges menyasszonyaként ismerhettük meg, és habár rövidebb időre, de annál titokzatosabb módon tűnt fel Dyemore hercege is a könyv vége felé. Most pedig összefonódik a sorsuk, és nem is akármilyen formában! Ha valaki azt gondolta volna ugyanis, hogy a Káosz Urai társaság megszűnt létezni, igencsak nagyot tévedett. Olyannyira, hogy Lady Iris eme romlott társaság fogságába esik, így kezdődik a befejező kötet. Szerencsére Dyemore hercegének segítségivel - habár kissé kusza módon - kiszabadul, aki azonban mivel életben hagyta a nőt, úgy véli, úgy tudja leginkább megvédeni őt, ha elveszi feleséül. Így történik, hogy Lady Iris igencsak rövid időn belül Dyemore hercegnőjévé válik.


A történetünk több pontos is igencsak izgalmas, egyrészt a Káosz Urainak fenyegetése miatt, ami folyamatosan feszültségben tartja a főhőseinket. Nem elég ugyanis, hogy vadásznak rájuk, de még pontosan azt sem tudják, hogy ki áll a társaság élén, így egy rejtély is megoldásra vár. Másrészt pedig a hirtelen kötött házasságuk is folyamatos akadályok elé gördítik a főszereplőinket, hiszen Iris úgy gondolja, hogy ha már így alakult, megpróbál közeledni újdonsült férje felé, aki azonban rettenetesen nehezen nyílik meg előtte. A herceg múltjában ugyanis olyan sötét titkok és emlékek lakoznak, amelyeket a mai napig nem tudott feldolgozni.


Én úgy gondolom, hogy ez volt a sorozat egyik legizgalmasabb része, ráadásul az írónő itt most olyan nehezebb témákba is belenyúlt, ami nem megszokott ebben az alapvetően szórakoztató műfajban. De az akciók mellett a szerelmi szál sem volt elhanyagolva, én úgy éreztem, hogy a kémia nagyon jól működött a főhőseink között, de az érzékei jelenetek mellett több érzelmes, megható pillanatot is átélhettünk.


Összességében tehát nekem ez a rész is nagyon tetszett, abszolút lekötött, gyorsan a végére értem. Amikor azonban ez megtörtént, volt egyfajta hiányérzetem, mert nem éreztem azt, hogy lezárult volna egy sorozat, csak maga a könyv cselekménye. Talán jobb lett volna, ha az előző kötet főszereplői is feltűnnek végül, esetleg egy olyan kitekintő a jövőre, amiben többen is szerepelnek közülük. Ezt leszámítva hozta a korábbi kötetekhez hasonló színvonalat, úgyhogy én elégedetten tettem le a könyvet. Ha esetleg a kiadó gondolkozna az írónő más könyveink kiadásán, én mindképpen olvasni fogom, egyszerűen megunhatatlan számomra a stílusa.



Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve egy-egy, a General Press gondozásában idén megjelenő történelmi románc írónőjének neve olvasható össze. A feladat tehát a szerző teljes nevének beírása a rafflecopter megfelelő sorába.


AEOU JMNPRTYY

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

06.20. Angelika blogja

06.22. Betonka szerint a világ

06.24. Könyvvilág

06.26. Dreamworld

06.28. Olvasónapló


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése