„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. július 6., szerda

Sara Wolf: Szívet ​szívért


Zera szívét egy boszorkány őrzi egy szelencébe zárva, így a lány az ő halhatatlan katonájaként él, de hajlandó visszaadni neki a szívét, ha cserébe Zera elhozza neki Lucien d’Malvane koronahercegét! Tartsatok velünk ezen az izgalmas high fantasy blogturnén, de ne feledjetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott Szívet ​szívért nyereménypéldányt!


Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2021. július 7.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 400
Fordító: Bozai Ágota
ISBN: 9789634992325


Zera egy boszorkány halhatatlan katonájaként kénytelen élni. Nightsinger egy szelencében tartja Zera szívét, így a lány hiába szeretne szabadulni a helyzetből, kérdés nélkül szolgálnia kell őt. Egészen addig, amíg Nightsinger meg nem kéri, hogy hozza el egy herceg szívét a sajátjáért cserébe. De van egy feltétel: ha lelepleződik a királyi udvarban, akkor Nightsinger inkább elpusztítja Zera szívét, mint hogy végignézze, ahogy a boszorkányokat gyűlölő nemesek megkínozzák. Lucien d’Malvane koronaherceg pont annyira utálja az udvart, amennyire az szereti őt – a tanárai félnek kijavítani a hibáit, és minden nő az ő kegyeit keresi. Senki nem mer szembeszállni vele – Lady Zera érkezéséig. Zera nem foglalkozik az udvari protokollal, fel van vágva a nyelve, féktelen, és a herceg vérét akarja. Nem kell sok idő hozzá, hogy a büszke herceg is az ő szívét vegye célba. A lány, akinek nincs vesztenivalója, és a fiú, akinek mindene megvan, veszélyes macska-egér harcba kezd. A győztes elnyeri a vesztes szívét. Szó szerint.



Mostanság egyre ritkábban kezdek bele fantasy sorozatokba, hiszen jellemző, hogy az első részek valamiféle függővéggel zárulnak, a folytatás meg még sehol. És tényleg nagyon sok ilyen megkezdett sorozatom van, amit ki tudja, hogy valaha be fogok-e fejezni. Persze ha egy érdekesnek ígérkező fülszöveg felkelti a kíváncsiságomat, nehéz ellenállnom, így volt ez a Szívet szívért könyvnél is, úgyhogy elmondható, hogy ismét csak gyarapodik ezen könyveim listája, viszont jelen esetben ezt egyáltalán nem bánom.


Sara Wolf egy olyan világba kalauzol el minket, ahogy az emberek és a boszorkányok állnak egymással szemben, vagy úgyis írhatnám, hogy az Új Isten és a Régi Isten követői. Egy korábbi háborúban az emberek legyőzték a boszorkányokat, a fennmaradottak pedig emiatt bujdosva kénytelenek élni. Most azonban minden jel arra mutat, hogy az emberek ismét a boszorkányok ellen indulnak, akik éppen ezért azt találják ki, hogy a főszereplőnket, Zerát küldik el a királyi udvarba, hogy hozza el a herceg szívét. Szó szerint. De hogy ki is Zera, és mit is jelent ez pontosan? A lány szívtelen szolga, ami annyit jelent, hogy valamikor ő is ember volt, azonban egy boszorkány visszahozta őt a majdnem halálból  és szívtelenné változtatta őt. Így habár Zera szinte hallhatatlan lett, hozzá van láncolva egy boszorkányhoz, akinek minden parancsát teljesítenie kell, de ami a legrosszabb, hogy folyamatosan egyfajta sötét éhség lakozik benne, amit ha nem tud kielégíteni, akár pusztító fegyverré is válhat. Így tehát ha Zera teljesíti a parancsot és elhozza a herceg szívét, őt is szívtelen szolgává tehetik, aki így a boszorkányoknak lesz kénytelen engedelmeskedni.


Zera először nem igazán akar elmenni a királyi udvarba, de mivel azt ígérik neki, ha elhozza a herceg szívét, akkor ő visszakapja a sajátját és ismét emberként élhet, természetesen belevág a kalandba. Az udvarban aztán megismerjük a herceget is, Lucient, aki első ránézésre csak egy unatkozó hercegecskének tűnik, akit senki és semmi nem érdekel, de természetesen később kiderül, hogy sokkal több van benne, mint azt először gondolnánk. Itt megjegyezném, hogy én a fülszöveg alapján azt éreztem, hogy két szemszögön fog haladni a történetünk, de csak Zera az egyetlen narrátor, ami talán nem is baj, hisz így még rejtélyesebb volt Lucien karaktere.


Azt kell hogy mondjam, engem az első perctől kezdve elvarázsolt a történet. Az elején rögtön Zera a királyi udvarba való bemutatásáról olvashatunk, ami roppant szórakoztató volt, és hamar felkeltette az érdeklődésemet. Aztán megismerhettem egy igazán különleges és egyedi lényekkel megálmodott világot, amiben folyamatosan történetek az események. Tényleg nagyon pörgött az egész sztori, nem azt mondom, hogy hatalmas fordulatok voltak benne, de mindig akadt egy meglepetés itt, egy izgalmas mozzanat ott, ami folyamatosan fenntartotta figyelmemet. Továbbá a szereplők is nagyon szimpatikusak voltak, Zera egy rendkívül különleges karakter, akinek fogalma sem volt arról, hogy miként kell viselkedni az udvarban, de éles nyelvéével és talpraesettségével mindig feltalálta magát. Emellett pedig ez az egész szívtelen dolog is érdekes vele kapcsolatban, hiszen annak ellenére, hogy nem volt szíve, valahogy mégiscsak szinte mindig a helyes utat választotta. És ahogy írtam is feljebb, a hercegünk is egy rendkívül összetett és rejtélyes karakter, de róla nem szeretnék többet elárulni, mert úgy érzem, csak spoilerezni tudnék.


Szintén pozitívuma a könyvnek, hogy nem csak a főszereplői voltak megnyerőek, hanem bizony a mellékszereplők között is akadtak abszolút érdekes karakterek. Itt van mindért Y'shennria, aki Zera segítője és szövetségese volt az udvarban, ráadásul ember, ami miatt a viszonyuk a kezdetben igencsak feszülten indult. Nagyon szerettem végigjárni velük azt az utat, ahogy kapcsolatuk megváltozott, a kezdetben távolságtartó és szinte rideg légkör átalakult egyfajta családias, bizalmas szövetséggé. Y'shennria mellett akadt egy másik rendkívül szerethető karakter is, Malachite, aki Lucien testőreként és barátjaként okozott nem kevés szórakoztató pillanatot. Egyedül Fionát nem tudtam hova tenni, aki szintén a fiatalokat segítette, de valahogy nem volt nekem ő annyira feddhetetlen, nem értettem meg teljesen az ő mozgatóit. Talán majd a folytatásban.


Ahogy tehát mondtam, nekem nagyon tetszett a történet, szerintem szuper bevetője volt a sorozatnak: a világ nem túl bonyolult, de mégis egyedi, kifejezettem szerettem, hogy nem fekete és fehér, tehát láthattam mindkét fél (az emberek és boszorkányok) nézeteit, félelmeit egyaránt, és ahogy az lenni szokott, mindkét oldalon megvoltak a problémák. Maga a cselekmény pedig tényleg izgalmas, sok ponton szórakoztató volt, talán lehetett volna benne picit több akció, a végső fordulatot pedig sajnos eléggé hamar megéreztem. Ahogy az lenni szokott, a vége egy jó kis függővég, úgyhogy én alig várom a folytatást! A YA fanatsy rajongóknak csak ajánlani tudom!



Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy sok általunk turnéztatott könyv címében megtalálható a SZÍV szó, így ehhez fog kapcsolódni mostani feladatunk is! Minden állomáson találtok egy borítórészletet, találjátok ki a könyv CÍMÉT és SZERZŐJÉT, és írjátok be a megfelelő helyre. Jó keresgélést!




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

07.06. Könyvvilág

07.08. Fanni's Library

07.12. Kelly és Lupi olvas

07.15. Hagyjatok! Olvasok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése