„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2014. június 5., csütörtök

Jennifer E. Smith - Vajon létezik szerelem első látásra?


Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

Érdekes volt számomra ez a könyv, hiszen nemcsak két fiatal szerelmének kiteljesdéséről szól, hanem annál sokkal többről. Szeretem a romantikus könyveket, de annak kifejezett örültem, hogy nemcsak egy egyszerű szerelmi történetet olvashattam, hanem más problémákat is kifejt az írónő. Két fiatal találkozása egy repülőn, akik számos információt osztanak meg egymással saját életükről, családjukról, gondolván, hogy többé úgysem találkoznak. Hadley szülei elváltak, és éppen édesapja második esküvőjére utazik Londonba. Nehéz elfogadnia, hogy édesapja újra nősül, és hogy csak ritkán látja őt. Úgy érzi édesapja elárulta az új házasságával és nagyon nehéz számára ez az út. Oliver számára sem könnyű az út, hiszen - mint később kiderül - apukája temetésén készül részt venni az angol fővárosban. Az hogy a két fiatal véletlenül találkozik, nagyban megkönnyíti mindkettőjük útját egy olyan cél felé, ahová egyikük sem kíván eljutni.
Fontos szerepet kap a könyvben az idő: hiszen alig egy nap leforgása alatt változik Hadly nézete a családjáról. A könyv elején megtudjuk,. hogy egyáltalán nem akar elmenni apja esküvőjére. Ám a találkozás egy idegen fiúval -akinek szintén nehéz kapcsolta van édesapjával- majd az esküvőn átélt élmények ráébresztik, hogy lehet más szemmel is nézni a világot, és hogy milyen fontos a megbocsájtás. Főképen mikor megtudjuk, hogy Oliver miért is utazik Londonba. Neki már sose lesz esélye arra, hogy elmondja apjának, hogy mit érez valójában.
Összességében nagyon élveztem ezt a könyvet, elég hamar elolvastam mindkét szereplőt nagyon megkedveltem. Csak ajánlani tudom! :)

Pontozás: 5/4.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése