„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2014. június 30., hétfő

Stephanie Perkins - Anna és a francia csók

Fülszöveg: Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.


Azt  gondolnánk, hogy egy újabb sablonos, romantikus történet. Ami valahol igaz is. De aztán mégse! Úgy értem már az elején lehetett sejteni, hogy mi lesz a könyv vége, ennek ellenére mégsem tudtam unni a könyvet. Talán a kedves szereplők, vagy a helyszín miatt, vagy talán valahol mindannyian szeretnénk Anna helyében lenni, aki a világ egyik legszebb városában talál rá a szerelemre:)

Szóval a történet szerint Annát elküldi édesapja Párizsba egy bentlakásos iskolába, hogy a középiskola utolsó évét ott töltse. A lánynak persze ez nem tetszik, hiszen otthon van már neki egy baráti köre, és kialakulóbún van egy kapcsolata is. Ja és franciául se tud, ami aztán igazán vicces jelenetekbe sodorja őt :). Már az első éjszaka megismerkedik Meredithel. A lány bemutatja őt barátainak, többek között Étienne St. Clairnek. Aki persze jóképű, kedves vicces figura, és angol akcentusával mag a tökély :D Csak egy hibája van, hogy van már barátnője. Nagyon jó barátok lesznek, a fiú segít neki beilleszkedni, segít neki tájékozódni a városba, hiszen a lány nagyon elveszettnek érzi magát az idegen országban, ahol számára idegen nyelven beszél szinte mindenki. St. Clair megmutatja neki a város nevezettségeit, igazán gyönyörű képet kapunk Párizsról.


Anna egy igazi tinilány, igaz tini problémákkal. Szeret barátaival lógni, vágyik a szerelemre, emellett pedig szereti a régi filmeket is, ami az egyéniségét adja. Nagyon szimpatikusnak találom, a könyv során sokat fejlődik, le tudja győzni a félelmeit. St. Clairnek van barátnője, ennek ellenére közel kerülnek egymáshoz. Sokáig kerülgetik egymást, sajnos a könyv végig kell várnunk mire minden problémát legyőznek. A könyvbe sikerült drámai vonalat is belecsempészni St. Clair családja révén. Amikor kiderül, hogy édesanyja nagyon beteg, teljesen magába fordul. Most Anna lesz az,aki segít neki, hogy legyőzze a démonait. A fiú nagyon rossz viszonyban van édesapjával, aki nem engedi, hogy meglátogassa édesanyját.



Összességében csak annyit, imádtam a könyvet, kivételesen a szereplőkkel sem volt gondom. A Párizsról kapott részletes kép teljesen lenyűgözött. A könyv folytatása Lola és a szomszéd srác. Mindenképp olvasni fogom.

Kedvenc idézet: "Lehetséges volna, hogy az otthon egy személy, nem pedig egy hely?"

Értékelés: 5/5

Folytatás:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése