„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2015. július 24., péntek

Udvarlás Könyvekkel Könyveknek Book Tag


Ismét egy Book Taget hoztunk a Kis Könyves Bloggerekkel, most az Udvarlás könyvekkel könyveknek témában. Amikor elkezdtem olvasni a kérdéseket, rögtön tudtam, hogy ez a TAG nekem való. 9 lépésben írja le a kapcsolatunkat a könyvekkel való ,,első pillantástól" a ,,boldogan élünk amíg..." befejezésig. Nagyon kreatív :)1. lépés - Kölcsönös vonzalom - Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg.
Nem igazáén volt még ilyen szerintem, nekem mindig tudnom kell, hogy mit veszek a kezembe. :)

2. lépés - Első benyomás - Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be
Ez pedig pont a másik véglet, mivel én legtöbbször el szoktam olvasni a fülszövegeket, úgyhogy itt sem tudnék kiemelni egy konkrét példát sem.

3. lépés - Csábítás - Egy könyv csodálatos írással
Diana Gabaldon Outlander könyvei. Majdnem 2000 oldal után sem lehet megunni, ahogy Diana ír. Nagyon jól ,,játszik" a szavakkal, legyen szó egy szereplő, egy táj vagy valamilyen érzelem leírásáról.

4. lépés - Első randi - Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad
Itt is többet ki tudnék emelni, de ha legkedvencebbeket nézem, akkor mondanám a Luxen sorozatot (természetesen) a Lélegezz sorozatot és talán még a Párválasztót is.


5. lépés - Éjszakai telefonálások - Egy könyv, amit egész éjjel olvastál
Mostanában nem volt ilyen. Amióta új munkahelyen dolgozok, és tudom, hogy másnap fél 5-kor kell kelnem, valahogy elmegy a kedvem az éjszakázástól. Ennek ellenére azért becsúszik egy-egy olyan este, amikor megfeledkezem magamról és az időről, mert ahogy mondani szokták  beszippant egy könyv :)

6. lépés - Mindig rád gondolok - Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből
Pár hete olvastam a Hazudósokat, és azóta nagyon sokszor gondoltam rá (például ma is). Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből ezt a szerencsétlen történetet. Nagyon sajnáltam Candence-t és a többi hazudóst. 

7. lépés - Testi kapcsolat - Egy könyv, aminek imádod az érintését
Erről most a Gyönyörű tévedés jutott eszembe. Hihetetlenül szépre sikeredett a borítója.

8. lépés - A szülőkkel való találkozás - Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál
Utoljára anyunak a Mielőtt megismertelek könyvet ajánlottam, amikor elment nyaralni. Egyik nap fel is hívott, amikor befejezte a könyvet, és közölte, hogy hogy adhattam ilyen szomorú könyvet, mert persze ő is végigsírta a délelőttöt. Én meg a bölcsek nyugalmával mondtam neki, hogy ugye megmondtam?

9. lépés - A közös jövő - Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben?
Mostanában több régebben olvasott sorozatot olvasgattam újra. Utoljára például Cat és Bones izgalmas történeteit :)Forrás: http://nancykonyvei.blogspot.hu/2015/07/udvarlas-konyvekkel-konyveknek.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése