„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. december 7., szombat

Abbi Glines: Beléd esve


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg  Abbi Glines legújabb regényét: Fallen Too Far - Beléd esve címmel, ami a Rosemary Beach sorozat első darabja.  A Magyarországon is méltán népszerű írónő ezúttal is szívfacsaró szerelmes történetbe kezdett, a gazdag rocksztár fia és a vagány szőkeség fülledt nyári kalandjáról olvashatunk a regényben. Érdemes követni az öt állomást, a kiadó felajánlásában három példány kerül kisorsolásra a regényből a játékunk megfejtői között.

Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2019. november 15.
Eredeti megjelenés: 2012
Oldalszám: 256
Fordító: Szaszkó Gbariella
ISBN: 9789634990512



Egy ​kőgazdag srác. Egy kemény lány egy alabamai farmról. Mostohatestvérek más világokból. Egy vad, őrjítő és ellenállhatatlanul fülledt nyár Rosemary Beachen.
Az utolsó dolog, amire Blaire Wynn vágyik, az az, hogy odaköltözzön apja új családjához a floridai Rosemary Beachre. De nincs választása. Miután anyja hosszú betegeskedés után elhunyt, és csak egy jó adagnyi adósságot hagyott maga után, Blairnek esélye sem volt, hogy megtartsa alabamai kis farmházukat.
Ahogyan leépült kis teherautójával, egy pisztollyal az ülése alatt behajt a pénztől bűzlő üdülővárosba, tudja, hogy sosem fog tudni beilleszkedni. Még csalódottabbá válik, amikor új otthonához érve megtudja, hogy az apja Párizsba utazott, otthagyva őt még sosem látott mostohatestvérével, Rush Finlay-vel. Rush – aki egy rossz hírű rocksztár fia – cinikus, leereszkedő és sosem kérne bocsánatot semmiért; éppen olyan elkényeztetett, mint amennyire észbontó, és egy pillanat alatt teljesen megbolondítja Blairt. Hát még amikor meglátja, milyen izmok rejtőznek a ruhái alatt…
Ahogyan telik a nyár, Blair idővel olyan oldalát is megismeri Rushnak, amire sosem számított volna, a köztük lévő kémiát pedig már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Azonban Rush olyan titkot őrizget, ami Blair egész világát tönkreteheti. Vajon rájön a lány, még mielőtt túlzottan beleesik?

Abbi Glines könyvei általában nem rengetik meg a világomat, könnyed, szórakoztató történeteket ír, de ezzel nincs semmi gond. Tudom, ha tőle olvasok, akkor egy szenvedélyes, fesztelen könyvre számíthatok, és én teljesen elvagyok ezekkel a történetekkel, mert tudom, mire számítsak. 

Az írónő Sea Breeze sorozata mellett, a Maxim Kiadó idén egy másikba is belekezdett, elhozta nekünk a Rosemary Beach sorozat első részét, a Beléd esve könyvét. Az hamar kiderült számomra, hogy ez a sorozat kicsit más lesz, mint a Sea Breeze. Először is ebben a könyvben nem váltott szemszög van, a narrátorunk egyedül a női főszereplőnk, Blaire. Bevallom, én vártam volna Rush szemszögét is, mert ő tipikusan az a titokzatos férfi karakter volt, aki olykor megmagyarázhatatlanul viselkedett, éppen ezért jó lett volna tudni, mire gondol. Aztán egy idő után úgy voltam vele, hogy Blaire éppen elég erős főhősnő ahhoz, hogy elvigye a hátán a sztorit, szóval csak átadtam magam a történetnek.

Na, de miről is van szó? Úgy gondolom, hogy a könyv sokkal komolyabb témákkal foglalkozik, mint azt az írónőtől megszoktam, habár ezek nem lettek úgy igazán kibontva, és Abbi megmaradt a könnyed stílusban, ráadásul drámából sem volt kevés. A főszereplőnk tehát Blaire, akinek nemrég halt meg édesanyja, és habár korábban elhagyta őket, mégis felkeresi édesapját, hogy segítséget kérjen tőle. Blaire ugyanis egyedül ápolta az anyukáját, elfogyott minden pénze, ráadásul teljesen egyedül maradt, úgyhogy bármit is súgott a büszkesége, még igazából nagyon fiatal volt - 19 éves -, szüksége volt az apja segítségére. Blaire ezért a floridai Rosemary Beachre utazik, hogy felkeresse apját az új, és rendkívül gazdag családja környezetében, de nem talál mást ott, mint az úgynevezett mostoha bátyját, Rusht, aki úgy tűnik, az első pillanattól kezdve nem kedveli őt.

Szóval adott az alapanyag egy jó kis NA sztorihoz a bunkó, de szexi Rushsal és az ártatlan, ám erős Blaire-rel. Mivel a “szülők” elutaztak, Rush befogadja a lányt, amíg nem talál magának másik helyet. Balire-t szerencsére nem ejtették a fejére, rögtön munkát talál egy golfklubban, hogy össze tudja szedni a pénzt a költözésre. Rush hamar ráébred, hogy a lány egyáltalán nem hasonlít édesapjára, megbízható és kedves, ráadásul a vonzalmat sem tagadhatják egymás között. Csakhogy valami mégis visszatartja őt attól, hogy lépjen, bizonyos titkok keringenek a háttérben.

Alapvetően tetszett a történet, a kémia a szereplőink között jól lett ábrázolva, és a feszültséget is fokozta, hogy sokáig nem derült ki, Rush miért fogja vissza magát Blaire-t illetően. A titoknak Rush féltestvéréhez, Nanhez van köze, aki az első perctől rendkívül unszimpatikus, Blaire-rel szemben pedig egyenesen kegyetlen, Rush mégis védelmezi őt. A családi viszonyok tehát nagyon kuszák, oda kellett figyelnem, hogy akkor most ki kinek a gyerekre, és mit miért csinált. Magától a “nagy titoktól” én nem ájultam el, lehet már túl sok hasonló témájú könyvön vagyok túl, mindenesetre annyira nem értettem Blaire reakcióját, és azt, hogy miért nem tudott megbocsátani. 

Ami a főszereplőket illeti, szerintem rendben volt a karakterük: Blairben azt tetszett, hogy egyszerre volt egy sokat megélt, kemény csajszi, miközben pedig rettenetesen ártatlan. Tudott magára vigyázni - a pisztolyos jelenetek nagyon viccesek voltak -, hamar fel kellett nőnie, így megállta helyét az új környezetben, és megdolgozott azért, hogy független tudjon maradni. Másrészről viszont nagyon naiv gondolatai is voltak, főként Rusht, és az új “családját” illetően, ami eléggé sebezhetővé tette. A mellékszereplők tekintetében viszont gyenge lett a karakterábrázolás. Rögtön az elején megismerjük Grantet, ő is egy a “testvérek” közül, aki rendesnek is tűnik, de aztán az írónő nem igazán foglalkozik vele. Aztán itt van Nan, aki körül minden titok forog, mégsem tudunk meg róla semmit, azon kívül, hogy rettenetesen lekezelően tud viselkedni. A végén persze kiderül, hogy miért, de nekem ez nem volt indok. Woods viszont nagy meglepetés volt számomra, először féltem tőle, mert azt gondoltam, hogy ő is olyan gazdag pasi, aki lenézi Blaire-t, de végül kiderült, hogy nagyon jó fej. Úgy tudom, lesz saját kötete a sorozatban, kíváncsian várom. Végül pedig Blaire apja is kulcsfontosságú karakter szerintem, de szinte csak a történet végén kap szerepet, kb. két mondatot, és igazából nagyon gyengére sikerült ez a leleplezős rész, úgyhogy emiatt csalódott voltam. 

Ami még hozzáadott a feszültséghez a történetben, az a társadalmi különbségek ábrázolása volt. Blaire konkrétan egy bőrönddel érkezett Rosmary Beachre, míg Rush rettenetesen gazdag. Az első pillanattól kezdve lenézik a lányt Rush barátai, és persze Nan, rengeteg konfliktus adódik ezen okból kifolyólag. Rettenetes idegesítettek ezek a gazdag libák és pasik, akik úgy érezték, hogy övéké a világ, ezért bármit megtehetnek a szegényebbekkel. Szerencsére akadtak jó fejek is köztük, de azért Blaire-nek volt mit elviselnie. A lány egyébként egész jól kezelte őket, egy-kettőt helyrerakott, és ha sokszor meg is bántódott, valahogy mindig őt éreztem győztesnek.

A könyv rendkívül olvasmányos, én két este alatt kivégeztem. Blaire és Rush között csak úgy szikrázott a levegő, a tiltott gyümölcs feeling pedig csak fokozta a hangulatot. Rush egy igazi rosszfiú, aki persze sokkal többet rejteget a felszín alatt, megdobogtat majd jó pár olvasói szívet. Amikor kb. még 20 oldal volt hátra a könyvből, akkor ébredtem rá, hogy bizony ez a történet nem fog véget érni, utána is néztem gyorsan, és kiderült, hogy Blaire és Rush szála még két könyvön keresztül tartani fog. Vegyes érzéseim voltak ezzel kapcsolatban, nem tudom, hogy akarom-e a folytatást. Persze a vége felkeltette az érdeklődésemet, és sajnáltam a szereplőket, úgyhogy van egy olyan érzésem, hogy nem fogok tudni ellenállni a következő résznek.


Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK


A szerző népszerű szerelmespárjairól szól a játékunk. Minden állomáson találsz egy fiú és egy lány nevet, a feladatod megfejteni a könyv címét, amelyben főszereplők voltak. Ezek a könyvek  magyarul is megjelentek, de elfogadjuk az angol címeket is.

Ashton - Beau

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
12.07. Könyvvilág
12.10. Sorok között
12.13. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése