„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. december 8., vasárnap

Sarina Bowen: Keserédes



Az Elle Kennedy-vel közösen írt könyve után (Ez a srác) Sarina Bowen saját történettel, egy sorozat indítókötetével mutatkozik be a magyar olvasóknak, mely a romantika mellett a vermonti farmerek életébe is betekintést nyújt.
Kövesd blogturnénkat, s amennyiben helyesen válaszolsz feladványunkra, a tiéd lehet a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyike.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. november 8.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 360
Fordító: Rácz Kata
ISBN: 9789634577102
Moly: https://moly.hu/konyvek/sarina-bowen-bittersweet-keseredes



A ​farmerek energiája tartja mozgásban a földet.
Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna…
Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.
Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.
Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt…
Figyelem! A szöveg pikáns jeleneteket, ínyencségeket és egy gőzölgő, kültéri zuhanyt tartalmaz, valamint bebizonyítja, hogy a farmerek nem röstellik bepiszkolni magukat.


Ismét a New Adult műfajban kalandoztam, ezúttal Sarina Bowen könyvével. Az írónő neve ismerős lehet nektek, hiszen a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából jelent meg korábban az Elle Kennedyvel közös könyve, a HIM. Én még nem olvastam tőle, de gyengéim a farmon játszódó romantikus történetek, úgyhogy tettem egy próbát vele.

A történet szerint Audrey egy jól menő étteremnél szeretne szakácskodni Bostonban, de hogy bekerüljön a konyhára, előtte mindenféle pitiáner ügyeket bíz rá a nagyfőnökség. Az egyik ilyen, hogy járja körül a környék farmjait, és tegyen (lehetetlen) árajánlatokat különböző termékekre, amiket aztán az étterembe szállítanának. Az egyik farm, amit meglátogat pedig nem másé, mint azé a srácé, akivel korábban az egyetemen kavart, Griffin Shipley-é. Természetesen mindketten igencsak meglepődnek a találkozás alkalmával, azonban a kezdeti ellenszenv és szurkálódás a régi emlékek feltörése után igen hamar szexuális feszültségbe torkollik. 

A történet - az első sokk után - hamar beindul, Audrey többször is visszajár a Shipley családhoz, hogy ajánlatot tegyen, amit Griff nem igazán akar elfogadni, de aztán a lány hamar otthon kezdi érezni magát, megkedveli Griff családját, és persze magát a fiút is. A történet gyors lefolyású, nincsenek felesleges körök, Audrey és Griff kapcsolata mellett előkerülnek különböző problémák a farmmal, a lány munkahelyével és az édesanyjával való viszonyával kapcsolatban. Olyan témákat érint, mint a felelősségvállalás fiatalon, drogok, ítélkezés, családi kapcsolatok, de inkább csak futólag, a fő célja a szórakoztatás. 

A New Adult műfajra általában jellemzőek a drámák, bővelkedik nagy érzelmes pillanatokban, ez a könyv azonban ezt nem mondhatja magáénak, ami meglepően felüdülés volt. Egyszerű történet, semmi túlbonyolítás vagy érzelmi hullámvasút, persze voltak a szereplőknek kisebb-nagyobb problémáik, de aztán egyet pislantottam, és minden a helyére került. A romantikus szál sem volt túlkomplikálva, a kémia nagyon jól működött a párosunk között, nem volt hiány arcpirító jeleneteiből sem, természetes és könnyed volt a kapcsolatuk, minimális konfliktussal. Az elején volt egy kis ellentét, csipkelődés és némi adok-kapok, hogy beindítsa a lelkesedésünket, de aztán hamar egymásra hangolódott Audrey és Griffin.  

A mellékszereplőket is különösen megkedveltem, főként Griff családját, akik nagyon aranyosak, hangosak és viccesek voltak, nem csoda, hogy Audrey is hamar beilleszkedett. De volt másik két érdekes szereplőnk is, Zach és Jude. Főleg Jude karaktere fogott meg jobban, őt érinti a drogos téma egyébként, a zárkózott, de kedves személyisége, és a titokzatos múltja hamar felkeltette a figyelmemet. Úgy tudom, a sorozat (mivel arról van szó) következő része róla fog szólni, úgyhogy kíváncsian várom.

A könyv igazából elérte a kívánt hatást, amikor olvastam, kikapcsolt, szórakoztatott, de lehet, hogy ha évek múlva szembejön velem valahol, nem fogok a cselekményre emlékezni. Összességében a történetet és a szereplők rendben voltak, nincs felesleges drámázás, de kerüli a mélyebb érzelmeket is, és nem fukarkodik az erotikus jelenetekkel, ha kedvelitek az ilyen könyveket, akkor ne hagyjátok ki!


Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK

A történet főhőse egy almafarm élén áll és szívügye az almabor készítése, ezért játékunkkal is a probléma gyökerét célozzuk meg.
A turné minden állomásán egy-egy ismert ital összetevőit találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok mi készül a felsorolt alapanyagokból.

malátázott gabona, komló, élesztő, víz

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése