„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. január 11., szombat

On Sai: Álruhában



A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai legújabb történetét, a Vágymágusok első részét, mely az Álruhában címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Szépvölgyi Rianna grófkisasszony izgalmakkal teli kalandját, melyben férfiként kell helytállnia, miután egy katonai toborzás során összecserélik ikertestvérével, Roannal.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Vágymágusok világát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. november 28.
Eredeti megjelenés: -



Lehet barátság férfi és nő között?
Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat.
Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi.
Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját.
Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.
Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre,miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.
„…amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed alatt.”


A Könyvmolyképző Kiadó magyar újdonságai közül több mindent is kiszemeltem turnéra, úgyhogy januárban lehet számítani bejegyzésekre a könyvekből. Köztük On Sai legújabb regényét is ugyebár. Az írónő nagy népszerűségnek örvend hazánkban, én eddig egy könyvét (Apa, randizhatok egy lovaggal?) olvastam, ami tesztszett, főként a humora miatt, éppen ezért felkeltette az érdeklődésemet az Álruhában is.

A történetünk főszereplője egy igazán talpraesett lány, avagy grófkisasszony, Szépvölgyi Rianna. Róla azt érdemes tudni, hogy egy női mágus, egy szipoly, amit viszont titokban kell tartania neki és a családjának, mivel a hozzá hasonló lényeket üldözték, kiirtották korábban, mert veszélyesek is lehetnek, ugyanis képesek elszívni más mágusok életerejét. Riannának van egy ikertestvére, Roan, akivel gyakran úgymond helyet cserélnek, mert Rianna sokkal ügyesebben intézi azokat a dolgokat, amiket a fiúnak kellene a birtokukon, Roan pedig, nos elvan a női szerepben. Egy ilyen alkalommal érkezik hozzájuk egy mágusparancsnok, Ras, aki fiatal mágusokat gyűjt katonákat Kartal hercegnek. Mindegyiküknek egy próbán kell részt venniük, és ha megcsillogtatják a mágikus tudásukat, akkor egy kiképzésen kell részt venniük. Mivel a parancsnok érkezésekor Rianna az öccsének van öltözve, és nincs idejük a cserére, a lány megy el a parancsnokkal és a többi fiúval.

Nos, azt előre el kell árulnom, hogy elképesztően szerettem ezt a történetet, és több szempontból is lenyűgözött. Az alapizgalmat megadja, hogy Rianna miként tudja megállni a helyét nőként a férfiak világában. Nemcsak azért izgulhatunk, hogy rájönnek-e, nő van közöttük, hanem azért is, mivel konkrétan egy szipolyról van szó, ami ha kiderül, valószínűleg halál vár rá. Habár ahhoz képest, hogy tőle kellene elvileg mindenkinek félnie, Rianna volt a legnemesebb lelkű karakter az egész történetben, ellenben a férfiak elég sokszor tisztességtelenül viselkedtek, na de mindegy is. Az hamar kiderül, hogy Rianna valószínűleg nagyon erős mágus, viszont az erejével még nem igazán van tisztában, szóval sokszor érik váratlan meglepetések őt is, és persze minket is, ami csak fokozza a hangulatot.

Ami rendkívül egyedi a történetben, az a mágia megjelenése. Jelen esetben a mágiának a természethez van köze, a természeti erőket tudják befolyásolni a szereplőink. Maga a mágia használata pedig a szexualitással kapcsolódott össze, és itt nem konkrét tettekre kell asszociálni, hanem gondolatokra, érzésekre, konkrétan a vágyra. Azt meg kell említenem, hogy habár nem erotikus könyvről van szó, hanem ifjúságiról, mégis akad azért benne, ráadásul az írónő nagyon ért ahhoz, hogy úgy írjon érzéki jeleneteket, hogy valójában nem történik konkrét cselekvés. Ez az egész megvalósítás a mágia használatát illetően nyilván nagyon más volt, mint amit korábban megszoktam, de pont ez tetszett benne. Nagyon bátor, egyedi és újszerű, szóval nekem nem volt vele gondom. Persze tűnhet kissé bizarrnak, és azért át kell szellemülni hozzá, nekem is volt egy-két jelenet, amit azért fel kellett dolgoznom. Láttam, hogy legtöbben a körteaszalós momentumot emelték ki, én a dobos résznél irultam-pirultam rendesen, de lehet csak azért, mert az aszalásra már felkészítettem magam.

Rianna karakterét nagyon megszerettem. Természetesen egy igazán erős lányról van szó, akit nem ejtettek fejére, de ez kellett is, hiszen azért a férfiak világa sokszor eléggé kegyetlen tudott lenni. A humorát is nagyon szerettem, ami szinte soha nem hagyta cserben. Persze nem szabad elfelejteni, hogy egy nőről van szó, úgyhogy sokszor előjött azért az érzékeny oldala is. Ami nagyon tetszett, hogy míg a többiek legtöbbször erőszakkal vittek végre egy-egy varázslatot, Rianna mindig próbálta a békésebb megoldást választani, a szeretet, a kedvességet használni a nyers erő helyett. Persze a férfiak nem igazán értették őt, még úgy sem, hogy beváltak ezek a dolgok, és természetesen kaptunk néhány vicces jelenetet abból adódóan, hogy "lányként" viselkedett köztük. Például, ha megbámult egy jó pasit. :D

Ami a romantikus szálat illeti, vannak azért feromonok a levegőben. Nyilván nem volt könnyű dolga az írónőnek, hiszen Riannát végig fiúként kezelik a többiek, de azért így is sikerül neki összezavarni őket. Ez a felállás nyilván némi humort is csempészett a történetbe, de azért sokszor elgondolkodtató helyzetek és kérdések is felmerültek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miképpen fog ez alakulni a jövőben. 


Már tényleg csak ismételni tudom magam, miszerint teljesen magával ragadott a könyv. Az alapötlet zseniális, Rianna karaktere elképesztően szerethető, és a cselekmény is rendkívül gazdag fordulatokban, izgalmakban. A végső pillanatok is igencsak meglepőek voltak számomra, nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. On Sai stílusa rendkívül olvasmányos, egyszerűen képtelen vagy letenni a könyvet, a humora pedig aranyat ér. Én ajánlom mindenkinek, aki szereti az ifjúsági fantasy történeteket, és szeretne már valami teljesen újat olvasni a műfajban.


Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK


Mostani játékunk során olyan, Riannához hasonló lányokat, nőket keresünk, akik a másik nem uralta területeken úgy próbálnak meg érvényesülni, hogy férfinak álcázzák magukat.
Minden állomáson találtok egy képet az adott álruhás hölgyről, nektek pedig azt kell kitalálnotok, mi az illető álneve (ha nincs/nem derül ki, a rendes nevét írjátok). Fontos: csak és kizárólag álnévre vagyunk kíváncsiak!



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése