„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. január 4., szombat

Tervezett olvasmányok 2020-ban


Ha már az év első munkanapját én otthon töltöttem, gondoltam csináljak valami hasznosat is, úgyhogy készítettem egy olyan könyvlistát, amit 2020-ban szeretnék elolvasni. Az év negyedik napján még nagyon lelkes vagyok, hiszen az olvasási válság még nem ért utol, remélem, ez még marad is így egy darabig. Azt hiszem, még sosem csináltam ilyet év elején, és nem is a várt megjelenésekről fog szólni ez a bejegyzés, ha esetleg erre gondoltatok volna. Igazából az egész ötlet onnan jött, hogy kicsit pakolgattam itthon, és a könyvespolcom egyik szegletében egy halom könyv szúrta a szemem, ami az utóbbi időben egyre jobban magasodott. Nos, igen az olvasásra váró könyveim - egy része - ez a bizonyos kupac. Ebből kiindulva pedig kipattant a fejemből az ötlet, hogy mik is azok a könyvek, amiket 2020-ban - kb. az év eleső negyedében - el kellene, el szeretnék olvasni. Lássuk!


Elmaradt blogturnés könyvek
Hát igen, mielőtt még belevágnék a fent említett könyvkupac csökkentésébe, van néhány olyan turnés könyv, aminek el vagyok maradva az olvasásával. Ahogy írtam az évzáró bejegyzésemben, tavaly elég húzós volt az őszi-téli megjelenési időszak, rengeteg szuper könyv jelent meg, emiatt pedig ugyebár turnéból sem volt kevés. Habár rengeteg könyvet olvastam az év végén ezáltal, mégis maradt még néhány, amire nem jutott időm, ezeket pedig az év elején el szeretném olvasni. A felsorolt könyvek nagyrészt a Könyvmolyképző Kiadótól származnak, egy Maximos van köztük. Az Arany és ónixot tegnap fejeztem be, nagyon tetszett egyébként, most pedig On Sai könyvét olvasom, a következő pedig nagy valószínűséggel a Tartsd meg a titkot lesz. Ahogy a listát elnézem, a januárom ezekkel a könyvekkel fog eltelni, de nem bánom. Azon ne lepődjetek meg, hogy a Felperzselt királyságot még nem olvastam, hiszen egyrészt nagyon hosszú, és nem tudtam volna elolvasni tavaly, másrészt pedig már angolul olvastam a megjelenéskor, úgyhogy ismerem a végét. Ettől függetlenül már nagyon várom, hogy magyarul is elolvassam. :)



Hercz Júlia: Arany és Ónix
On Sai: Álruhában
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában
Benina: Káosz és fegyelem
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jó pasikkal
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash - Felperzselt királyság
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön



Tavaly beszerzett könyvek
Igen, ezek azok a könyvek, amikről már sokat locsogtam korábban. A mellékelt képen láthatjuk, hogy elég vegyes a felhozatal, van benne két karácsonyi könyv is, amikre sajnos nem jutott időm, de azért jó lenne idén - esetleg még télen - elolvasni őket. Egyébként egész karácsony alatt Vi Keeland könyvekkel szórakoztattam magam, annyira könnyed, vicces történetekről van szó, tökéletes volt ahhoz, hogy kikapcsoljon az év végén, amire már nagyon nagy szükségem volt. Szintén az évösszegző bejegyzésemben írtam arról, hogy tavaly nagyon sok történelmi regényt olvastam, ezeket erősítik Szabó Magda és Fehér Klára könyvei. Aztán van itt még két fantasy kötet, a Tolvajok táncát még a Könyvfesztiválon szereztem be, sajnos nem sikerült azóta sem olvasnom. Emellett egy történelmi romantikus is található a könyvek között, Lisa Kleypass az egyik kedvencem a műfajban, úgyhogy biztosan hamar sorra fog kerülni. Érdekesség, hogy Sophie Kinsellától nagyon sok könyvet olvastam már, nagy kedvencem az írónő, de a talán legsikeresebb, vagy legalábbis legismertebb könyvét, a Boltkóros naplóját még nem olvastam tőle. Úgy tervezem, hogy idén ezt a hiányosságot is pótolni fogom. Végül pedig egy e-könyv is található a listámon, ez pedig a Garantált hepiend című könyv. Erre a könyvre akkor találtam rá, amikor egy blogturnés játékot szervezetem, akkor nagyon megtetszett, úgyhogy meg is vásároltam.

Szabó Magda: Abigél
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger
Leiner Laura: Mindig karácsony
Catherine Rider: Csók Londonban
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója
Lisa Kleypas: Apja lánya
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Katarina Bivald: Garantált ​hepiend




Kívánságlistás könyvek
Ebből nincs túl sok, mostanában nem nagyon volt időm figyelgetni könyveket, a napokban olvastam egy-két évzáró posztot más bloggerektől, azokból szemezgettem néhányat, illetve akad azért még néhány könyvem a listán, amiket nem szereztem be tavaly, ebből is kiemeltem párat. Egyetlen várható megjelenésű könyv található a listámon, ez pedig Vi Keeland A vetélytárs könyve, ami ha jól tudom, februárban érkezik. 

John Marrs: The ​One – A tökéletes pár
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek 
Valentina Giannella: Greta vagyok
Stephanie Garber: Caraval
Renáta W. Müller: A védelmező
Penelope Bloom: His ​Banana – Bekapnám
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek
Vi Keeland: A vetélytárs



Azért a végén sikerült jó pár könyvet összegyűjtenem, úgyhogy valószínűleg a legközelebbi megjelenésdömpingig - ami tavasszal, a Könyvfesztivál környékén várható - lesz mit olvasnom. De, hát egy könyvmoly élete igencsak kiszámíthatatlan, érhetnek közben olyan impulzusok, amik miatt mindent félre kell dobnom, és valami újat kell vásárolnom. Szörnyű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése