„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. január 9., csütörtök

R. S. Grey: With ​This Heart - Ezzel a szívvel



A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg R. S. Grey Ezzel a szívvel romantikus könyve. A történetben Abby Mae egy új lehetőséget kapott arra, hogy elkezdjen igazán élni, ezt pedig egy utazással szeretné elkezdeni. Az útra Beck is vele tart, aki néhány nap alatt fenekestül felforgatja a lány életét, és megmutatja neki, milyen is az, amikor kihasználsz minden pillanatot.
Ha kíváncsiak vagytok Abby és Beck közös utazására, tartsatok a turné három bloggerével, és játsszatok a könyvért!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. december 6.
Eredeti megjelenés: 2014



Két hónappal a találkozásunk előtt még a halál kopogtatott az ajtómon.
Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy szerelmes leszek, nekivágok egy őrületes utazásnak, felülök egy Triceratopsra, egy bár pultján fogok énekelni, és hogy elveszítem a szüzességem, azt gondoltam volna az illetőről, hogy be van drogozva.
Aztán találkoztam Beckkel.
A vadító, okos és tagadhatatlanul elbűvölő Beck úgy száguldott be az életembe, mintha az lett volna a küldetése, hogy megértsem, az életet ne vegyem magától értetődőnek. Megmutatta nekem, hogy nincsenek határok, a szabályok a gyengéknek valók, és hogy egy csók pont akkor fog elcsattanni, amikor a legkevésbé számítok rá.
Fenekestül forgatta fel az életemet. Szinte már az utolsó reménysugarat is elveszítettem, amikor hirtelen kaptam egy új esélyt az élettől. Ezúttal viszont nem hagytam, hogy kicsússzon a kezeim közül.
Úgy indultunk útnak, hogy sem vesztenivalónk nem volt, sem garanciánk a másnapra.
Utunk a fiatal, gondtalan szerelemről szólt.
Az elevenen izzó szerelemről.
Egy olyan szerelemről, amihez nincsen térkép.

Tavalyi évem utolsó olvasmánya volt R. S. Grey Ezzel a szívvel könyve. Valamikor félúton jöttem rá, hogy az írónő nevéhez fűződik a Testcsel könyv is, ami viszont annyira nem tetszett annak idején. Jobb is, hogy csak később esett le, mert lehetséges, hogy ha tudtam volna, hogy azonos a szerző, akkor nem olvastam volna el az új könyvét. Utólag viszont már azt gondolom, hogy nagy hiba lett volna, mert az Ezzel a szívvel egy teljesen más, és megnyugtatok mindenkit, sokkal jobb élményt nyújtott.

A fülszöveg nem árul el sokat, úgyhogy én sem szeretnék feleslegesen spoilerezni. A főszereplőnk Abby Mae, aki mondhatni új esélyt kapott az élettől, amit mindenképpen szeretne kihasználni, ezt pedig úgy tervezi, hogy egy road tripre indul. Utazás előtt pár nappal találkozik Beckkel, ami a könyvünk első jelenete is egyébként. Nos, ez a találkozás számomra kissé furcsa és erőltetett volt, nem igazán éreztem helyénvalónak, úgyhogy kicsit meg is ijedtem. Szerencsére azonban az írónő hamar elfeledtette velem ezt a "bakit", és ezek után már semmi kivetnivalót nem találtam a történetben. Azzal talán nem lövök le nagy poént, ha elárulom, Beck is elkíséri Abbyt erre az útra, ami természetesen rengeteg új tapasztalattal és élménnyel gazdagítja a lány életét.

Úgy gondolom, hogy a könyv egyik erőssége az elképesztően szerethető karakterek. Abbyvel én rendkívüli módon tudtam azonosulni, ő egy kissé félénk, talán különcnek is mondható lány, aki most kezd el igazán élni. Kilép az eddigi beszűkült világából, új élményeket szerez és sok "elsőt" él meg az út során. Beck pedig a tökéletes társ ebben. Ő az a srác, akitől pillangók repkednek a gyomrunkban, annyira közevetlen, pozitív személyiség, ó is humoros is, amiért plusz pont jár neki. Ez a fajta pozitív kisugárzás pedig kifejezetten jót tesz Abbynek, aki még csak az első bizonytalan lépéseit teszi a nagyvilágban.

A könyv hangulata egyszerre volt szomorkás és derűlátó, e kettő között tökéletesen megtalálta az egyensúlyt az írónő, amiből egy szívmelengető történet született. Abbyt sok fájdalom éri az út során, a gyász, az elengedés és az újrakezdés nehézségei, de mégis képes valamiféle optimista szemlélettel tekinteni az életre. Ez véleményem szerint köszönhető Becknek, aki egyértelműen jó hatással van a lány szívére, másrészt pedig az új tapasztalok megélése és az újrakezdés, a változás lehetősége végig egyfajta reménysugárként jelentkezik a lány életében.

Az Ezzel a szívvel egy szuper évzáró könyvnek minősült, nagyon örülök, hogy végül elolvastam. Abby Mae története megérintett, Becket pedig a szívembe zártam, de nemcsak külön-külön, hanem párként is jól működtek. Ez a történet jelentős mértékben hat az érzelmekre, miközben azért sokszor megmosolyogtat, ez a kettősség pedig nagyon tetszett. Ajánlom a romantikus műfaj kedvelőinek, és ha ti is hasonló cipőben jártatok mint én, akinek nem tetszett az írónő korábbi könyve, szerintem nyugodtan próbálkozzatok, ez utóbbi szerintem sokkal jobb volt.

Ó, és még egy dolog. Ez a könyv tipikusan azok közé tartozik, amiknek van értelme a címüknek. Mármint úgy értve, hogy van az a bizonyos pont a könyvben, amikor leesik, hogy miért ez a könyv címe. Ezeket a megvilágosodott pillanatokat pedig kifejezetten szeretem. :D

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Utazni fogunk a nyereményjátékunk során is! Az állomásokon olyan szereplőpárosok neveit találjátok, akik valamilyen utazáson vesznek részt a történetükben. A feladatotok pedig annyi lesz, hogy a nevek alapján kitaláljátok a könyvet, amiben szerepelnek. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába a szerző nevét és a könyv címét várjuk! (Lesz olyan állomás, ahol több címet is elfogadunk.)


Addie (Addison Jane Bennett) és Rowan

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
01.09. Könyvvilág
01.12. Veronika's Reader Feeder
01.15. Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
01.18. Hagyjatok! Olvasok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése