„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. július 18., szombat

P. Dangelico: Wrecking ​Ball – Romboló


Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál. Az olasz származású, de az Egyesült Államokban élő P. Dangelico romantikus története kitűnő alkalom volt, hogy elmerüljünk a sztársportolók életvitelébe és drukkoljunk a történet hőseinek, hogy megtalálják a közös jövőhöz vezető utat.
Kövesd a Blogturné Klub bloggereit turnéjukon, s ha helyesen válaszolsz játékunk kérdéseire tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2020. július 17.
Eredeti megjelenés: 2017



Hogyan állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs választása. Elfogadja az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.
Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg, miután kiderült, hogy a felesége – mára már exfelesége – attól a pasastól terhes, akivel anno megcsalta. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.
Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi.
Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség.
Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története.
Éld át!


Ismét egy New Adult könyvet vettem a kezembe, mégpedig azért a Rombolót, mert a fülszöveg alapján nekem a The Wall of Winnipeg and Me könyv jutott eszembe, és emlékszem, az nagyon tetszett, amikor olvastam. Valóban voltak benne hasonlóságok, de úgy döntöttem, hogy figyelmen kívül hagyom ezt a tényt, és átadom magam a könnyed történetnek, csak kikapcsolok, és ez sikerült is. Ráadásul a gyengéim közé tartoznak az olyan történetek, amelyben az egyik (vagy mindkét) szereplő sportoló, szóval ez sem volt hátrány az olvasás során!

A könyvünk narrátora Camilla DeSantis, aki ha azt állítom, hogy valószínűleg elérte élete legmélyebb pontját, talán még keveset mondok. Nem elég, hogy meghalt a férje, akibe gimi óta szerelmes volt, rajta kívül soha nem ismert más szerelmet, még ideje sincs arra, hogy meggyászolja őt, miután kiderül, Matt egy csaló volt, rengeteg embert átvert az üzleteivel. Szóval Camilla élete romokban, nemcsak, hogy elvesztette élete szerelmét (vagy legalábbis ő ezt gondolta), de kiderült, hogy mindez csak egy illúzió volt, nem igazán létezett, legalábbis nem úgy, ahogy ő képzelte. Nemcsak az élete, hanem a büszkesége is romokban, vissza kényszerül költözni ugyanis a szüleihez, miután minden vagyonát lefoglalták. És ha mindez nem lenne elég, mivel olyan helyen él, ahol mindenki ismer mindenkit, meg kell birkóznia a gyűlölködő pillantásokkal és beszólásokkal is, hiszen sokan úgy hiszik, bűntársa volt a férje, Matt üzelmeinek. 

Nem csoda hát, hogy amikor Camilla elmegy egy állásinterjúra, ahol egy híres sportoló unokaöccsét kellene tanítani, viszont ez a bizonyos férfi, Calvin Shaw az önbecsülése utolsó morzsáját is darabokra törve rettenetesen bunkón beszól neki, minden szó nélkül hagyja faképnél őt. Hát igen, mondhatni nem éppen kellemes az első találkozás, és Camillához hasonlóan én is nehezen bocsátottam meg Calvinnek a beszólásért, és bizony örültem, hogy a férfinak igenis tepernie kellett azért, hogy Camilla mégiscsak elvállalja a munkát nála.

Szóval az alapszituáció mondhatni igencsak borongós, kapunk egy tipikus “először nem kedvellek” szituációt a főszereplők között, ami valójában elég sokáig fent is marad. Nekem kifejezetten tetszett, hogy lassan bontakozott ki a szerelmi szál, hiszen Camilla élete éppen eléggé drámai enélkül is, és természetesen megtudjuk azt is, hogy Calvinnak sem egyszerű, nem véletlen volt olyan morcos a történetünk elején. Azt persze érezzük, hogy Camilla vonzónak találja a férfit, nem felejti el többször is megemlíteni, hogy milyen jól néz ki (habár az elején még ez sem tűnik fel neki), és valahol sejtjük azt is, hogy ez fordítva is igaz, már amennyi átsejlik a titokzatos Calvin “mordulásaiból”. Komolyan, mit meg nem adtam volna, ha néha beleláthatok a férfi gondolataiba, sokszor aranyat ért volna egy-egy Calvin fejezet! De persze így csak még jobban fokozta az írónő a feszültséget, ami aztán kimondottan jót tett a történetnek.

Tetszettek a Sammel közös jelenetek is, hiszen Camilla végül is miatta ment a Shaw házba. A kisfiúnak nem volt könnyű egy alkoholista anya mellett, ráadásul a nagybátyja, Calvin sem tudott vele sok mindent kezdeni. A férfi ugyanis igencsak begubózott a sok sérüléstől, amik gyerekkora óta érték őt és családját, emiatt pedig nagyon nehezen tudott nyitni igazából bárki felé. Camilla természetesen felolvasztotta a jeget kettejük között, szépen lassan elkezdett közeledni egymás felé az idősebb és fiatalabb Shaw. Azt azért picit sajnáltam, hogy miután egyre közelebb került egymáshoz a két főszereplő, úgy került egyre inkább háttérbe Sam karaktere. Ahogy pedig a végén elváltak a fiútól, volt a legfurcsább számomra, persze értem én, hogy az írónő ott már csak a párocskánkra akart koncentrálni, de mindenesetre én úgy éreztem, hogy hamar elfelejtkeztek a kisfiúról. Aztán mivel igencsak bökte a csőrömet ez a dolog, utánanéztem a folytatásoknak, és kiderült, hogy nem véletlen van ez így, a harmadik kötetben biztos, hogy előkerül még Sam, mindenesetre ebben a lezárásban kicsit gyorsnak éreztem, hogy így “elengedték” őt.

Ezen kívül rendben volt a sztori, a romantikus szál végig fenntartotta az érdeklődésemet, a szereplők érdekesek voltak. Calvin egy igazi morgós medve volt (kívül-belül), akit szó szerint meg kellett szelídíteni, de azt hiszem, mindenképp megérte. Kiderült, hogy valójában egy gondoskodó és kedves férfiről van szó, amin nem mondom, hogy nem lepődtem meg. Camilla pedig egy igazán erős női karakter, csak csodálni tudtam, hogy újra és újra felállt, akármi történt vele, egyenes gerinccel tudott továbblépni. Engem abszolút beszippantott a történet, két nap alatt elolvastam, tökéletes kikapcsolódást nyújtott a szabadság alatt. A mellékszereplők is érdekesek voltak, annyira, hogy alig várom, hogy olvassam a történetüket!

Értékelés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK


A történet férfi főszereplője sztársportoló, ezért játékunk egyszerre kapcsolódik sporthoz és könyvekhez: sportoló főhősök keresik szerzőjüket. A turné minden állomásán egy-egy regény főhősének nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a regény címét és szerzőjének nevét

Kinsley Bryant

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
07.18. Könyvvilág
07.20. Angelika blogja
07.21. Betonka szerint a világ...
07.22. Hagyjatok! Olvasok!
07.23. Hagyjatok! Olvasok! - extra
07.24. Veronika’s Reader Feeder 
07.25. Sorok között
07.26. Dreamworld - extra
07.27. Fanni’s Library
07.28. Deszy könyvajánlója



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése