„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. július 29., szerda

Kristen Callihan: Managed - Kontroll


Hamarosan ismét részese lehetünk a dögös rockbanda, a Kill John mindennapjainak, ugyanis a Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a VIP sorozat második részét idén júliusban. A Kontroll főszereplője ezúttal nem az együttes egyik tagja lesz, hanem menedzserük, Gabriel Scott, azaz Scottie. Az eddig mindig elképesztő önuralommal rendelkező férfi életét egy pillanat alatt felkavarja Sophie, amikor betoppan az életébe.
Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyvért!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2020. július 28.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 440



„Egyáltalán nem hideg és érzéketlen. Csak rejtőzködik.
Azt akarom, hogy szabadjára engedje mindezt – ezt az erőt,
ezeket a ragyogó érzelmeket, amit amit a felszín alatt tart.”
– Sophie –
Szellemi párbajként indult. Én, egy átlagos lány a nagy számmal, ellene, a szexi, hatalmas egóval rendelkező rosszfiú ellen…
Amikor áttettek első osztályra a londoni járaton, azt hittem, megütöttem a főnyereményt.
Egészen addig, amíg le nem ült mellém Ő. Gabriel Scott: pokolian jóképű és jéghideg. Senki és semmi nem képes áthatolni a páncélján. Soha. Saját jogán is legenda, a világ legnagyobb rockbandájának menedzsere, emellett pedig egy arrogáns seggfej, aki lenéz engem.
Azt hittem, sikerült pokollá tennem számára egy hosszú repülőutat. Eszembe sem jutott, hogy megkedvelhetem, az meg pláne nem, hogy megkívánhatom. És mi a legmeglepőbb az egészben? Hogy ő is akar engem. Csak a feltételei kissé meghökkentőek.
Ha elfogadom az ajánlatát, sebezhetővé teszem magam. Nagy esély van rá, hogy belezúgok az egyetlen férfiba, akit nem tudok irányítani. De erős kísértést érzek arra, hogy igent mondjak neki. Mert a tökéletes öltönyök és a rideg külső mögött rejtőző férfi valószínűleg a legjobb dolog, ami valaha történt velem. És talán én vagyok az egyetlen, aki képes lehet megolvasztani a jeget a szíve körül.
Kezdődjön hát a küzdelem…
„Őrülten szenvedélyes és csábítóan szexi regény,
amit mellbevágó pillanatok tesznek még erőteljesebbé.
Biztos, hogy újra el fogom olvasni!”
– Emma Chase, New York Times bestsellerszerző –
Vesd bele magad, és élvezd a történetet!


Ó, hogy én mennyire szeretem azokat a New Adult történeteket, amelyeknek a főszereplői (dögös) rocksztárok! Az ember azt gondolná, hogy már nem lehet több bőrt lehúzni a témában, én azonban újra és újra képes vagyok elmerülni ezekben a történetekben, úgy mintha most olvasnék ilyet életemben először. Nevezettek nyugodtan felszínesnek, de én még felnőtt fejjel is képtelen vagyok ellenállni ezeknek a sztoriknak!

Na jó, azért egy valamire való történet sem mellékes a rocksztárok mellé, de szerencsére Kristen Callihan e tekintetben sem okoz csalódást. Már az Idolnál megfigyeltem, hogy az írónő érzi ezt a témát, emlékszem, nagyon megfogott Libby és Killian története, hogy mennyire átéreztem a zene szeretetét a sorok között. Éppen ezért egy pillanatra meglepődtem, hogy a Kontroll főszereplője nem a Kill John banda egyik tagja, legalábbis a szó szoros értelmében, hanem annak menedzsere. Bevallom, az első pillanatban nem is tudtam hova tenni a főszereplőnket, Gabriel Scott-tot, aztán persze rájöttem, hogy ő nem más, mint a titokzatos Scottie - legalábbis az Idolban nekem nagyon annak tűnt. Azt rögtön az elején el szeretném mondani, hogy egy pillanatra sem szükséges aggódni amiatt, hogy a főszereplőnk nem egy “rocksztár”, egyrészt mert így is elég sokat kapunk szerencsére a bandából, másrészt pedig maga a sztori, de leginkább Gabriel és Sophie párosa zseniális lett.

A történetünk egy repülőn veszi kezdetét, megismerjük Sophie-t, aki egy állásinterjúra tart Londonba. Tudomása szerint véletlenül került az első osztályra, ő azonban egy percre sem panaszkodik, lelkesen veti bele magát ebbe az új, reménye szerint luxus élménybe. Arra nem számít azonban, hogy az útitársa egy igencsak morcos és arrogáns férfi lesz, aki nem mutat túl sok kedvességet az irányába. Sophie azonban nem az a típus, akit csak úgy semmibe lehet venni, kedves, csacsogó természetével egy pillanatra sem hagyja nyugton az idegen férfit. Persze aztán kiderül, hogy miért ilyen ideges Gabriel (mert persze róla van szó), a férfi ugyanis retteg a repüléstől, és nem vágyik másra, mint hogy túlélje ezt a jó néhány órás utat, amit először valóban megzavar Sophie jelenléte, csakhogy aztán kiderül, hogy mégiscsak jó hatással van háborgó idegeire a fecsegő lány.

Az már az első pillanattól kezdve érezhető volt, hogy egy szórakoztató történetben lesz részem, hiszen Sophie lelkes és nyitott személyisége, ami ellentétben áll a zárkózott, irányításmániás Gabrielével nem kevés humoros szócsatához vezetett. A többnyire vicces repülőút után természetesen kiderül, hogy Sophie a Kill Johnhoz megy állásinterjúra, ami igencsak kínossá teszi a helyzetet, hiszen Gabriel gyakorlatilag a főnöke lesz. Innentől kezdve pedig Sophie és Gabriel mondhatni össze van zárva egy jó darabig, úgyhogy meg kell tanulniuk együtt dolgozni, vagy legalábbis nem összekapni minden másodpercben.

Talán néhányan hiányoljátok a “Scottie-kat” a bejegyzésből, de az az igazság, hogy amióta elolvastam a Kontrollt, képtelen vagyok Gabrielre “Scottie"-ként tekinteni, annyira nem illik rá az a név, ő nekem már mindig is Gabriel marad, a kemény, rettenthetetlen férfi. Gabriel egy rendkívül összetett személyiség, a zárkózottságának, annak, hogy mindent kontroll alatt akar tartani, természetesen megvannak az okai, és egyszerűen imádtam, ahogy Sophie lebontotta ezeket a falakat a maga vidám, türelmes, nyitott módján. Ők tipikusan az a páros, akikről első pillanatra nem gondolná senki, hogy összeillenek, mégis egyszerűen tökéletesen működnek együtt. Habár hamar - már a repülőn - megtalálják a közös hangot, mégis munkakapcsolatból, barátságon át lassan, fokozatosan mélyül el a kapcsolatuk, ami megadja az alapfeszültségét a történetnek. Ezt pedig fokozza, hogy a vonzalom viszont ott van, a szikrák pattognak körülöttük, és alig várja az olvasó, hogy végre fellobbanjon a tűz és minden lángba boruljon.

Ami még nagyon megfogott a történetben, hogy egyikük sem volt tökéletes, főleg itt most Sophie-ra gondolok, az írónő meg tudott lepni vele kapcsolatban. Örülök neki, hogy nem erőltette a jó kislány szerepet, hanem igenis el kell viselni az olvasónak azt is, ha valaki nem hibátlan, ha tett olyat a múltban, amit megbánt, így sokkal könnyebb valós személyként tekinteni rá, mint egy könyv karakterként, és persze könnyebb azonosulni is vele. Egy dolog idegesített picit, mégpedig az állandó leírása annak, hogy Gabriel milyen tökéletes pasi. Ha sok ehhez hasonló könyvet olvas az ember, akkor úgymond megszokja, hogy csak a világ legszexibb pasijai lehetnek a főszereplők, de akkor legalább ne ezen legyen a legnagyobb hangsúly, egy idő után idegesít, hogy mindig ezt tolják a képembe. 

A zene kicsit háttérbe szorul ebben a részben, nincsenek szerelmes dalok, a koncerteket is csak a backstage-ből láthatjuk, de ez engem egy csöppet sem zavart, az az igazság ugyanis, hogy Gabriel és Sophie a banda nélkül is elvitte a sztorit a hátán: szórakoztató volt, olykor szívfacsaró, kellően érzéki, és az, hogy mindez a Kill John turnéjának kellős közepén zajlott, csak hab volt az amúgy is ínycsiklandozó tortán. Ha eddig nem jött volna át, egyszerűen imádtam ezt a részt, talán még jobban, mint az Idolt. Úgy látom, hogy a következő rész Jax könyve lesz, ami már nagyon izgatja a fantáziám, másrészt pedig, Rye-ra is elképesztő kíváncsi vagyok, már csak azért is, mert mintha Brennával érződne valami a levegőben. 

Értékelés: 5/5


NYEREMÉNYJÁTÉK


A játék során minden állomáson olyan könyvek borító részletét fogjátok megtalálni, amelyek szereplői zenészek. A feladat, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és beírjátok a könyv szerzőjének nevét és címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
07.29. Könyvvilág
07.31. Sorok Között extra állomás
08.02. Sorok között
08.04. Veronika's Reader Feeder
08.06. Dreamworld extra állomás
08.08. Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése