„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. július 31., péntek

Colleen Hoover: Verity


Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2020. július 28.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 312



„A szavaknak egyenesen a zsigerekből,
húson és csontokon át kell kiszakadnia.”
A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, mely örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egyedülálló romantikus thriller
a New York Times bestsellerszerző, Colleen Hoover tollából.
Neked való, ha nem félsz rettegni.
Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait!


Colleen Hoover a Túl késő könyvével már egyszer bizonyított a thriller műfajban, ami igencsak borzongatóra sikeredett. Ha Hooverről van szó, én úgy állok hozzá, hogy igazából nem számít a műfaj, csak hozza a tőle megszokott színvonalat és stílust, éppen ezért egy percig sem kellett gondolkodnom, hogy akarom-e a Verity-t olvasni.

A történetünk főszereplője Lowen, aki, nos egy meglehetősen különös karakter. A lány író, egyedül él, miután édesanyja nemrégiben rákban meghalt és korábban szakítottak az exével is. Az, hogy ő egy rendkívül bonyolult személyiség, már az elején szembetűnő, a magánya, vagy inkább zárkózottsága jól érezhető a sorok között, emellett pedig olyan mintha valamiféle sötétség lengné őt körül. Talán mindez furcsán hangozhat (lehet ehhez olvasni kell a könyvet), mindenesetre előfordulhat, hogy ez annak köszönhető, hogy anyja ápolása igencsak fásulttá, mondhatni érzéketlenné tette őt, és emiatt eléggé depresszívek a gondolatai. Anyagilag sem áll túl jól, éppen ezért valószínűleg élete lehetőségét kapja, amikor a híres írónő, Verity Crawford férje, Jeremy felkéri, hogy folytassa a felesége megkezdett könyvsorozatát. Veritiy ugyanis balesetet szenvedett, azóta sem tért magához, otthon ápolja őt a férje. Lowen végül enged a kérésnek, és beköltözik Jeremy (és felesége) otthonába, nem is sejtve, hogy mi vár rá ott.

Már az alapszituáció is igencsak érdekes, hiszen Lowennek egy olyan házban kell tartózkodnia, egy olyan ember történetét befejeznie, aki ott él velük lebénulva, magatehetetlenül. Ezt pedig csak fokozza, mikor Verity anyagainak átnézésekor megtalál egy olyan kéziratot, amelyet a nő magáról és családjáról írt, és igencsak megdöbbentő vallomásokat tartalmaz. Na, innentől kezdve válik rendkívül hátborzongatóvá a helyzet, ugyanis nem elég, hogy a kéziratban olvasottak ráhozzák Lowenre (és persze az olvasóra) a frászt, de mintha a házban is kísértet járna, mintha maga Verity elevenedne meg mindig a legváratlanabb pillanatokban. Annyi biztos, hogy az olvasás alatt jó párszor rám tört a frász, okozott némi meglepetést az írónő, úgyhogy köszönöm szépen, Colleen, most már duplán bebizonyítottad, hogy helyt állsz a thriller műfajban!

Miközben azért ne feledkezzünk meg Jeremyről sem, aki nagyon is fontos helyet kap a történetben. Jeremy nekem rögtön belopta magát a szívembe, vagy legalábbis az együttérzésemet egy pillanat alatt elnyerte, amikor minden előjel nélkül rám zúdította, hogy milyen tragédia történt a családban. Nem tudom, hogy a szülőnek az ilyet miképpen lehet túlélni, mindenesetre a férfi gyásza, a fájdalma, vagy inkább az üressége(?) nagyon érzékletesen, szívszaggatóan átsejlett a sorok között, lehetetlen, hogy ne érintsen meg valakit. Maga a gyász volt egyébként, ami közelebb hozta a szereplőinket, hiszen Lowen édesanyja is nemrég halt meg, és habár teljesen máshogy állnak hozzá a témához, mégiscsak egy közös pont.

Akármilyen műfajról legyen szó, Colleentól már megszokhattuk az erkölcsi dilemmákat, így természetesen ebben a könyvben sem fukarkodott vele. Egyáltalán nem meglepő, hogy két sokat megélt, magányos szív közel kerül egymáshoz, miután sok időn keresztül élnek "összezárva", de mindezt úgy, hogy Jeremy felesége életben van, és magatehetetlenül fekszik a szomszéd szobában? Mégis mennyire helyes ez? És igen, sok következtetést levonhatunk - és ugyanígy Lowen is -, abból, amiket Verity leírt abba a bizonyos önéletrajzszerű kéziratba, ezt még meg is értem. Jeremynek azonban ezekről fogalma sincs, viszont az érezhető, hogy a házasságukkal voltak problémák, szóval akkor ezek után döntse el mindenki, hogy egyetért-e, avagy nem.

Végül amíg morfondírozunk az etikai kérdéseken, örülünk vagy éppen mérgelődünk a főhősök egymásra találásának, egyszer csak arra eszmélünk, hogy eljön a történet vége, ami akkorát csattan a fejünkre, hogy a korábbi kérdések már nem is igazán számítanak. Borzongás ötös, csattanó ötös, szóval ismét csak megállapítottam, hogy CoHo-nak megy a thriller műfaj is, habár a Túl későhöz hasonlóan itt is úgy éreztem, a szerelmi szál hagy némi kivetni valót maga után. Viszont az érzelmek ott vannak magas fokon, a történet gondolkodásra sarkall, izgalmas és igen, sokszor hajmeresztő is. Úgyhogy tényleg csak ajánlani tudom!

Értékelés: 5/4,5


NYEREMÉNYJÁTÉK


A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!



2. Collen Hoover legtöbbször romantikus történeteket ír, de néha próbálkozik más műfajban is. Ebben a feladványban is egy ilyen műfajt keresünk, amelybe a Túl késő vagy éppen a Verity könyve is beletartozik.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
07.22. Readinspo
07.25. Pandalány olvas
07.28. Csak olvass!
07.31. Könyvvilág
08.01. Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése